Autor Wątek: DCS Patelnia  (Przeczytany 2167 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

DCS Patelnia
« dnia: Sierpnia 28, 2016, 17:56:59 »
Hej, po wczorajszym laniu powinienem chyba przemyśleć kilka spraw ;) ale jeśli będę przy kompie wieczorem a serwer będzie v1.5 to zawitam.

Ps. A tak w ogóle to witam wszystkich! :)

Baty to dostałem ja od Slidera (świetny pilot i właśnie dlatego latam z tymi ludźmi, bo zwyczajnie jest się od kogo uczyć) :) . Tak czy siak miło było polatać, szkoda że nie masz TS, łatwiej by było się dogadać ( dobrze sobie radziliście ). Zapraszamy oczywiście i dzisiaj, tak jak i kolegę Grega czy innych  pilotów.   Wszyscy są mile widziani !

PS.
Powiedziałbym, że na naszych serwerach jest prawdziwie rodzinna atmosfera  :evil: .
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 28, 2016, 18:58:17 wysłana przez =OPS=boski qrdl logos »
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Odp: Odp: DCS: World - Wspólne latanie online
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 28, 2016, 18:01:32 »
Baty to dostałem ja od Slidera (świetny pilot...

Miło mi to słyszeć :).

Odp: Odp: DCS: World - Wspólne latanie online
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 28, 2016, 18:38:26 »
Proszę  8)
Latamy dzisiaj?

Odp: DCS Patelnia
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 28, 2016, 20:25:33 »
Bardzo "dziwna" nazwa tego działu i czemu zostało to przeniesione ?
Latamy dzisiaj?

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 28, 2016, 20:31:50 »
Przeniesione, żeby nie było, że wątek o lataniu, to tylko OPS. A co złego z `patelnią`, przypadkowe słowo, które przyszło mi do głowy po przeczytaniu waszych wynurzeń  :evil:.

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 28, 2016, 20:41:12 »
Przypadkowo?   Cos jakoś Ci nie dowierzam... Jakoś tak ... :090:
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 29, 2016, 10:42:04 »
Nie uważam sie za jakiegoś wybitnego dogfightera, uzmysłowił mi to Mustang w DCS, ale na swoją obronę mam to że nie gram za bardzo samolotami z FC3. W trakcie gry z Wami, miedzy startami, mapowalem kolejne przyciski na joysticku. :)

Na ts wkońcu wbije, teraz mam gości a mój "man cave" jest w przechodnim miejscu mieszkania. W sumie i tak musiałem wytłumaczyć że facet po 30tce grający na komputerze w czapce z metalową antenką to  nic dziwnego...:)

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 29, 2016, 10:59:04 »
He he he, są tu starsi z antenkami na czapce, moja żona już nie zwraa na to uwagi. Zaś znajomi nadal robią oczy jak denka od wina - a ja mam to gdzieś :) .
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 29, 2016, 11:49:39 »
Moja żona też ma już za soba fale histerycznego śmiechu. :D

« Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 29, 2016, 12:49:56 »
Ciekawe gdzie to przniosą 3 raz ?  :o  Jakby było okienko CZAT-owe, to by nie było takich postów :)
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 29, 2016, 14:10:20 »
Z tym dogfight'em w Mustangu, to trochę inna sprawa, bo jednak samolot który leci 300-400 węzłów, a taki co najzwyczajniej w świecie zap***dala 750-800 węzłów, to te rodzaje dogfight'u tak na dobrą sprawę nie mają ze sobą nic wspólnego poza nazwą. Jak chcesz latać z nami klasyczną misję, to chce/nie chce będzie trzeba się zapoznać nieco bardziej z FC3, bo taki ołówek vs F-15 to ma marne szanse. Na pocieszenie mamy misję F-5 vs MiG-21, a widziałem że F-5 męczyłeś więc akurat będzie.

« Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 30, 2016, 07:36:42 »
Tak, mam F5 - choc bylo drogo. Tygrys to akurat samolot z ciekawej ery gdzie nie bylo takiej dominacji awioniki. Ok, jest radar ale i tak najwazniejszy byly Mark 1 Eyeball ;). Za to porownujac go do Mig21 to jednak F5 wypada slabiej jesli chodzi o zapas rakiet.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 30, 2016, 09:59:34 »
Przy odpowiedniej taktyce, wierz mi, F-5 jest równym przeciwnikiem ołówka. Co prawda, w ilości zabieranych "przesyłek" zostaje w tyle, ale taki jego urok.

« Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 30, 2016, 11:08:32 »
Jasne, pelna racja, sam czesto jak mam chwile wpadam na serwer F5vsMig21 i zaliczam jakies stracenia choc daje sie we znaki brak koordynacji pomiedzy graczami.
Z drugiej strony musze tez doszkolic sie z obslugi radaru bo cos jeszcze go nie ogarnalem.