Autor Wątek: Dylemat na poły lotniczy  (Przeczytany 3177 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Dylemat na poły lotniczy
« Odpowiedź #15 dnia: Września 28, 2016, 23:10:45 »
Toyo, jesteś pewien, że to coś miało wspólnego ze sprawdzaniem ?

Wieść gminna jest często zawodna, więc moje info może być niepotwierdzone, ale Pan pilot zasuwał nad moją chałupą, wokół której są.... tylko chałupy. Linie energetyczne to raczej dużo powiedziane, po prostu słupy.

Tak, opis się zgadza.

« Odpowiedź #16 dnia: Września 29, 2016, 00:12:44 »
Mam z kilkadziesiąt km do Mińska i takie samo latało mi nad głową ale u nas w lokalnych portalach potwierdzali że to loty dla energetyki. Było zdziwienie co robi tak nisko a najlepsza gminna wieść mówiła o termowizji w helce i poszukiwaniu nielegalnych plantacji pośród ogródków działkowych :D

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Października 06, 2016, 00:46:44 »
Toyo, Łeeee.... jak zaczynałem czytać, to przeszło mi przez głowę, że miałeś pamiątkową R-60M i ją odpaliłeś z biodra... żal.  :P

« Odpowiedź #18 dnia: Października 06, 2016, 08:02:25 »
Czerwony Hughes 500 rejestracja OH-HNX z Fińskiej firmy Heliwest.fi latał w Bielsku-Białej 2 lata temu, teraz u was pewnie ten sam i przy pomocy podwieszonej kamery na podczerień sprawdzał stan techniczny napowietrznych lini wysokiego napięcia, wadliwe połączenia przewodów grzeją się i to widać w podczerwieni, łatwo wtedy takie usterki zidentyfikować.Kilka dni miał bazę na lotnisku EPBA w Aleksandrowicach (dzielnica Bielska).

To ten

Firma
http://www.heliwest.fi/en/services-for-the-energy-sector/power-line-inspections/