Autor Wątek: Czy warto kupić Nevadę?  (Przeczytany 3081 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Czy warto kupić Nevadę?
« Odpowiedź #15 dnia: Września 21, 2016, 19:46:09 »
2,5 roczny komp, a już się robi stary. :( Ogromny błąd, że nie wziąłem 4gb, machnąłem ręką, a różnica była chyba 100 złotych... Brawo ja.

« Odpowiedź #16 dnia: Września 21, 2016, 21:11:14 »
Ale 4Gb czego ? Ramu  grafiku, czy  samego ramu  ?
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #17 dnia: Września 21, 2016, 22:43:20 »
Ale 4Gb czego ? Ramu  grafiku, czy  samego ramu  ?

Vram'u grafiki oczywiście. :)

Możesz poeksperymentować z mniejszym preloadem (zauważ, że nawet na domyślnym presecie "high" nie jest on ustawiany na maksa) i zobaczyć czy pomoże to trochę ze zużyciem pamięci i zwisami na pulpicie. 2 GB wirtualnej na grafie to trochę mało jak na tą mapę, przynajmniej w jej obecnym stadium optymalizacji. Karta będzie wprawdzie podpierać się RAMem systemowym (co już zauważyłeś :D ), ale to zawsze dodatkowe mielenie po łączach i szynach danych. Niemniej jednak, i tak przyzwoite klatki wyciągasz jak na nienajmłodszy sprzęt.

Rzeczywiście max payload to 150 tysięcy, a na high wrzuca 60. Przy tym payloadzie gra się doskonale, vsync i praktycznie cały czas 60 klateczek, no i DCS zużywa nie 11,5, a 6,5gb ramu (co poniekąd nie było problemem, bo wykorzystywał ile miał). Do tego zrzucanie nie stanowi już problemu, a 'te' ścięcia przy przybliżaniu itd. zdarzają się niesamowicie rzadko, bez porównania z 1.5.4. Szkoda tylko, że serwerów jest dosłownie z 8, a na nich łącznie z 20 osób, no ale z czasem będzie więcej. Tak czy siak serdeczne dzięki za wskazówkę. ;)