Autor Wątek: IL-2 Battle of Kuban  (Przeczytany 16006 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Odp: IL-2 Battle of Kuban
« Odpowiedź #45 dnia: Lipca 22, 2017, 20:28:24 »
Otóż to, otóż to...
Chyba, że to miały być przykołchozowe poletka indywidualne, coby odkułaczeni rolnicy na szkorbut nie zapadli i mogli sobie uprawiać marchewkę i kapustę ;) .
Być może mapy są robione na podstawie aktualnych zdjęć. Tak było w Szturmowiku, na mapie Stalingradu znajdowało się sztuczne jezioro, którego wówczas nie było.
Okolice być może, ale sam Noworosyjsk to dziś tak z 50 razy większy ;) . Zresztą okolica wspaniała krajobrazowo, miejsce konieczne do zobaczenia turystycznie, no i historycznie też, bo to Gorod-Gieroj.

P-40 to latające kowadło, pisałem już o tym, Juhas jest jak F-15, za to Il-2 w walce z myśliwcami jest jak F-35 :-), tymi dwoma bombowcami można spokojnie walczyć jeszcze z Macchi

najlepszym niemieckim myśliwcem jest Junkers Ju 87!
Jak nie wierzycie to sami sprawdźcie ustawcie sobie walkę z P-40 i porównajcie jak łatwo jest nim zdjąć
Curtissa

miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #46 dnia: Września 02, 2017, 19:30:03 »
Bardzo cieszy fakt, o czym się przed chwilą przekonałem, że nie mając mapy Kubania można nad nią latać w multi. Niestety, ED w tej kwestii jest w erze kamienia łupanego.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #47 dnia: Września 07, 2017, 17:42:27 »
Bardzo cieszy fakt, o czym się przed chwilą przekonałem, że nie mając mapy Kubania można nad nią latać w multi. Niestety, ED w tej kwestii jest w erze kamienia łupanego.

Tak? A to jakaś nowość, przy BoM to chyba wywalało jak ktoś nie miał aktywnej mapki. Ciekawa sprawa i faktycznie, byłby to ukłon, albo.... wypadek przy pracy ;>.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #48 dnia: Września 07, 2017, 19:07:05 »
Od wyjścia BoM chyba tak jest.

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #49 dnia: Września 07, 2017, 19:38:15 »
Działa jak najbardziej. Przetestowane przed chwilą z Qrdlem.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #50 dnia: Września 07, 2017, 22:37:15 »
No to faktycznie, pomysł bomba - ma zatem to jakiś sens, że jednak każdy ciągnie wszystko jak leci. W sumie to też dobra reklama, bo każdy sobie może zatem przetestować, a jak potrzebuje do singla to potem kupi.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: Września 07, 2017, 22:43:24 »
Ekipa 777 nauczyła się czegoś przy okazji RoFa i mapy Kanału, która nie cieszyła się popularnością, choć pod względem graficznym była naprawdę dopracowana. Co z tego, skoro jak ktoś Kanału nie miał kupionego, to nie mógł latać nad nim on-line. Nauka nie poszła w las, bo już widzę jak by to było, gdyby latać można było on-line tylko nad mapą kupioną. BoM i BoK miałby może 2% serwerów. Tak więc chłopaki się uczą i mam nadzieję, że im to wyjdzie finansowo na dobre. Na drugim biegunie stoi ED i ich `polityka map`, dzięki której na palcach rąk można policzyć serwery stojące na Nevadzie i .... tej drugiej, zapomniałem nazwy... ;-) tej... o! Normandii. Cieśnina Orgazmus pewnie będzie w PL na kompie YoYka i może jeszcze jednego anonimowego usera  :evil:.

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #52 dnia: Listopada 09, 2017, 21:43:27 »
To jak to w końcu jest... Battle of Kuban wymaga BoS i BoM, czy BoK będzie oddzielnym tytułem ? Pogubiłem się :P

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #53 dnia: Listopada 10, 2017, 00:00:32 »
Każdy z tytułów trzeba zakupić oddzielnie aby się cieszyć samolotami, które w nich są. Co do map (Stalingrad, Moskwa, Kubań) jest nieco inaczej. Jak latasz tylko offline, to mając np. tylko Stalingrad nad Moskwą i Kubaniem nie polatasz. Online jak najbardziej tak. I to jest super sprawa. Prawdopodobnie jest tak, że instalując każdą wersję gry, pozostałe mapy też się instalują, tylko są nieaktywne.
Uściślając odpowiedź na Twoje pytanie, Kubań nie wymaga pozostałych tytułów. Możesz go sobie zakupić niezależnie, tak jak zresztą pozostałe.

« Odpowiedź #54 dnia: Listopada 10, 2017, 23:14:20 »
Zakupiłem BoS za niecałe 50 PLN, miałem zamiar zakupić BoM w promocji Halloween'owej, ale zrezygnowałem ponieważ dla SP jest marna zawartość. Kampania dla SP w BoS jest fatalna, w BoM z tego co czytałem to to samo. Liczę że w BoK będzie lepiej, ale to się zobaczy. Najbardziej denerwuje mnie skrajnie mała ilość maszyn do oblatania w BoS i BoM.. Już nawet CloD ma dużo więcej samolotów.

« Odpowiedź #55 dnia: Listopada 11, 2017, 14:01:54 »
Wraz z wydaniem BoK będzie nowa kampania dla wszystkich 3 tytułów.

« Odpowiedź #56 dnia: Stycznia 21, 2018, 20:45:45 »
Witam. A czy będzie można kupić na steamie BoK? Ostatnio coś ciężko z dodatkowymi samolotami  i nowymi kampaniami na steamie.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 21, 2018, 20:50:28 wysłana przez KosiMazaki »

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #57 dnia: Stycznia 21, 2018, 20:53:07 »
Skoro można kupić pozostałe to BoK też będzie.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #58 dnia: Stycznia 22, 2018, 09:23:38 »
Na Steamie BoK pojawi się jak zostanie oficjalnie wydany, na razie jest w fazie beta. Z tego co rozumiem możesz teraz kupić BoK w oficjalnym sklepie i będziesz miał do niego dostęp również na Steamowej wersji BoSa. Nie zobaczysz go w bibliotece Steama, ale w samej grze wszystkie elementy z BoK będą dostępne. Po oficjalnym wydaniu BoK dostaniesz klucz do Steama i wtedy będziesz mógł go dopisać do biblioteki.

« Odpowiedź #59 dnia: Stycznia 22, 2018, 10:02:57 »
Jak kupujesz na Steamie to dostajesz kod, który aktywujesz na stronie producenta. Natomiast jak kupisz bezpośrednio tam to nic do Steama nie dostajesz. W Steamie nie widać elementów, które kupiłeś bezpośrednio. Oczywiście wszystko razem działa ok.