Autor Wątek: IL-2 Battle of Kuban  (Przeczytany 16004 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: IL-2 Battle of Kuban
« Odpowiedź #60 dnia: Stycznia 22, 2018, 10:26:09 »
Natomiast jak kupisz bezpośrednio tam to nic do Steama nie dostajesz.
Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Na stronie sklepu jest jasno napisane:
Pre-Order customers will have the option to receive a Steam key for this product
after its release.
https://il2sturmovik.com/store/battle-of-kuban/

« Odpowiedź #61 dnia: Stycznia 22, 2018, 10:55:18 »
W takie szczegóły nie wnikałem. Może masz rację. Może można coś tam zarejestrować na STEAM, ale po co. Sami piszą, że jest to opcja. Jak kupisz na STEAM to  musisz zarejestrować na stronie producenta, a jak kupisz bezpośrednio u nich to tylko możesz. Ja kupiłem BOM na Il 2 i na koncie STEAM go nie mam i go nie widać, a całość chodzi ok. Platforma, która integruje wszelakie moduły z różnych źródeł to  strona producenta.

Note: On Steam, customers must first purchase Battle of Stalingrad if they wish to purchase Battle of Kuban.

I jeszcze taki kwiatek ze strony producenta. Po co?

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #62 dnia: Stycznia 22, 2018, 11:33:19 »
Kubań jest tylko dodatkiem, więc musisz mieć podstawkę czyli Stalingrad.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #63 dnia: Stycznia 22, 2018, 11:37:34 »
Może można coś tam zarejestrować na STEAM, ale po co?

To już nie moja sprawa. szopenol zapytał się o dostępność BoK na Steamie więc przedstawiłem mu realia.

Kubań jest tylko dodatkiem, więc musisz mieć podstawkę czyli Stalingrad.
Tylko Steamowa wersja będzie dodatkiem do BoS. BoK kupiony w sklepie 1C może być używany niezależnie.

IL-2 Sturmovik: Battle of Kuban can be used as a separate product or be integrated with BOS and/or BOM, resulting in one big WWII Eastern Front combat flight-sim.

« Odpowiedź #64 dnia: Stycznia 22, 2018, 12:42:12 »
Sprawdziłem na STEAM i tam BOM pokazuje się jako DLC do BOS
Aby uruchomić tę zawartość, wymagana jest podstawowa wersja gry IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad.
i chyba wprowadzają ludzi w błąd, bo jak kupisz u nich i zarejestrujesz na Il 2 to będziesz grał. Chyba, że jak nie masz BOS to BOM i BOK nie sprzedadzą.
Shaitan ma rację są to osobne tytuły i można grać tylko BOM lub BOK bez BOS.
We're sorry, but you can't transfer your license to Steam.
I jeszcze jeden kwiatek ze strony producenta.

« Odpowiedź #65 dnia: Stycznia 22, 2018, 14:54:55 »
Chyba, że jak nie masz BOS to BOM i BOK nie sprzedadzą.
Dokładnie tak. Nie możesz kupić DLC na Steamie bez posiadania podstawki, czyli BoS w tym przypadku.

We're sorry, but you can't transfer your license to Steam.
To się tylko tyczy tytułów już wydanych, czyli BoS i BoM.

« Odpowiedź #66 dnia: Stycznia 22, 2018, 15:35:13 »
Przed chwilą spróbowałem zakupić P-40 na STEAM i pomimo, że na tej platformie nie widać mojego BOM Premium dodało mi go do koszyka. Może info, że trzeba mieć BOS by kupić BOM to jakaś podpucha. W każdym razie trzeba kupować tam gdzie taniej, rejestrować na https://il2sturmovik.com/store/license-keys/ , a latać na Polonezie jak go OPs'y postawią. :)

« Odpowiedź #67 dnia: Stycznia 22, 2018, 16:40:59 »
Na Steamie P-40 jest dodatkiem do BoS, nie do BoM. Ten drugi to też jeden z DLC do BoS.
Do koszyka możesz dodawać co chcesz, dopiero przy finalizowaniu transakcji wywali ci że nie masz BoS w bibliotece.

« Odpowiedź #68 dnia: Stycznia 22, 2018, 16:47:46 »
Ok wiem że P-40 jest do BOM ale chciałem sprawdzić jak to jest, czy jak nie mam BOM to mi coś wyskoczy jak będę chciał coś dokupić do  czegoś co nie mam. No i oczywiście jak pokazał sie wybór spodóbu zapłaty to w tył na lewo. Swoją drogą nieźle pokręcone to wszystko.

« Odpowiedź #69 dnia: Stycznia 22, 2018, 16:51:09 »
Ok wiem że P-40 jest do BOM
Nie jest. Przeczytaj jeszcze raz to co napisałem.

« Odpowiedź #70 dnia: Stycznia 22, 2018, 17:12:09 »
Masz rację, na STEAM wszystko jest DLC do BOS.

« Odpowiedź #71 dnia: Stycznia 22, 2018, 17:19:14 »
Nie wiem jak jest na STEAM, ale na stronie 1C P-40 jest samolotem kolekcjonerskim i wygląda na to, że można go kupić zupełnie osobno.

Co do BOK. Właśnie dostałem odpowiedź z supportu. Zgłaszałem brak dostępnych samolotów w BOK, w porównaniu z informacją na stronie 1C. Poniżej odpowiedź:

Hi.
BoK is in the stage of early access.
Early access program was launched in December 2017
At this time available the planes  Bf 109 G-4, Bf-110 G-2, Fw-190 A-5, IL-2 AM-38F (model 1943), Spitfire, Hs-129 and He-111 H-16
The rest of the content will be gradually added

Czyli Jak-7b, P-39 i A-20 będą sukcesywnie dodawane.

« Odpowiedź #72 dnia: Stycznia 22, 2018, 17:43:44 »
Total of 5 new aircraft will be released in 3.001. We still need to texture P-39L-1 cockpit and finish Bf 109 G-6 flight model. A-20B, Yak-7B ser.36, and La-5FN ser.2 are almost done, there are some skins and details left to do.
Raczej wszystkie będą wydane na raz razem z Bf-109 G6 i Ła-5 FN. Co do P-40 to nie wiem czy można go sobie na stronie 1C dokupić bez BOM, bo mnie wyskoczyło coś takiego jak przed chwilą na store go kliknąłe, a mam już BOM Premium:
You can purchase this product set only in the form of gift keys due to one or more following reasons:
- the cart contains incompatible products
- the cart contains products incompatible to the ones already activated on your account
- the cart contains products, already activated on your account
- the cart contains products that require the base version of the game.
Chodzi o ostatni odnośnik. Wydaje się, że nie można.
Samoloty kolekcjonerskie, które nie są związane z żadną wersją gry to: Jak-1b, Ju 52, Bf-109 G6 i Ła-5 FN ( te dwa ostatnie jeszcze nie wydane).