X-plane 11 ma problemy z mapowaniem osi kontolerów. Mojego Logitecha w ogóle nie rozdzielał na joy, przepustnicę i orczyk. Po ponownym uruchomieniu pokazała się już przepustnica, a orczyk zmapował się sam chociaż nie był na liście w menu ustawień XD. Jak dla mnie to jest aktualizacja 10, ale jak chcą go nazwać 11 to ich sprawa. S-76 jest zrobiony jak to defaultowa maszyna- bez fajerwerków. Nie ma co po nim oceniać samego sima Jacku! Polecam Tobie sprawdzić choćby darmowe Mi-2 które kiedyś było płatne, więc można oczekiwać jakiejś jakości po tym dodatku (demo chyba obsługuje dodatkowe maszyny). Ja kupiłem wczoraj dodatek w postaci Bella 412 i jest na prawdę świetnie zrobiony. Niestety ma słabo wykonane udźwiękowienie, w zderzeniu z DCS to jest szczególnie bolesny kontrast. Jeśli chodzi o odwzorowanie systemów, to jest na prawdę bardzo, bardzo dobrze. Są bajery w stylu umieszczania rozbitka w losowym miejscu dookoła nas, system zrzucania wody i jej "tankowania" ze zbiorników wodnych, przenoszenie ładunków na podwieszeniu, wyciągnik z ratownikiem, a nawet przyczepkoplatforma na której możemy ćwiczyć precyzyjne lądowania (bez SAS jest ciężko, a UH-1H w DCS mam opanowany na prawdę mocno, ale 412 jest strasznie niestabilny w zawisie bez SAS). Miłym dodatkiem są np. autopilot który przyda się na dłuższe loty, czy radar pogodowy. Huey nie ma nawet GPS, więc nawet on ułatwia pracę

Największy minus Xplane jeśli chodzi o fizykę śmigłowców to niestety jak się okazuje usunięcie VRS przez najnowszą aktualizację

Poza tym przestawienie się z DCS nie powinno być problematyczne, to chyba świadczy dobrze o fizyce!