Autor Wątek: Obsługa samolotu na lotnisku  (Przeczytany 1623 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Obsługa samolotu na lotnisku
« dnia: Października 16, 2016, 15:10:58 »
Witajcie. Co musi być ustawione by lotnisko obsługiwało samolot za pomocą komenty do ground Crew?
Bawię się i za nic nie mogę zmusić lotniska by przezbrajało/naprawiało/tankowało mój samolot.
Misja: http://rash.home.pl/poligon.miz
Chodzi o oczywiście o Gudauta która ma obsługiwać moje su25t i su27 oraz kumpla ka50.

qrdl_logos

• Gość
Odp: Obsługa samolotu na lotnisku
« Odpowiedź #1 dnia: Października 16, 2016, 15:14:12 »
Samolot musi być `zgaszony`, po drugie w Su-25T naciśnij alt+" , powinno pojawić się menu tankowania i przezbrajania.

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #2 dnia: Października 16, 2016, 15:17:11 »
Zgaszony kabina otwarta proszę o uzbrojenie wybieram jakie i co? nic się nie dzieje pilot mówi request rearming (nie wiem jak napisać to po cccp) i cisza.

« Odpowiedź #3 dnia: Października 16, 2016, 15:56:28 »
A jesteś na swoim lotnisku czy jakimś neutralnym ?  Teoretycznie silniki pogaszone, kabina otwarta. Lewy ukośnik wciśnij, wybierz F8 ( grunt coś tam) , no i F1 request rearming.
Powinna Ci się pokazać tabelka uzbrojenia ilości paliwa itp
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Października 16, 2016, 16:24:39 »
Zgaszony kabina otwarta proszę o uzbrojenie wybieram jakie i co? nic się nie dzieje pilot mówi request rearming (nie wiem jak napisać to po cccp) i cisza.

Trzeba też chwilę poczekać od momentu poproszenia (prosi się również z wyłączonym samolotem), zanim obsługa zacznie swoją pracę. Dźwięk tankowania przypomina buczenie (pompy), a uzupełnianie amunicji jest bezdźwięczne, uzbrojenie pojawia się po jednej sztuce na pylonach. Wszystko może trwać dobre kilka minut, podczas których samolot ma stać `spokojnie`. Kiedy obsługa skończy, to poinformuje głosowo, że skończyła. Jak usłyszysz takie "łuuu-łuuu-łuuu" ;-), to zerknij na wskaźniki poziomu paliwa, powinny powolutku iść w górę (elektrykę możesz mieć włączoną). Najpierw tankują, później zbroją.

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #5 dnia: Października 16, 2016, 16:31:19 »
Ok widzę coś mam skozaczone w misji tej co dałem link. Nie ładują nie odzywają się.
Zrobiłem misję od zera i działa. Nie wiem co jest źle w poprzedniej.
Tak czy owak w pierwszym poście do pobrania ta misja w której nie ładują. Mimo że lotnisko jest po stronie rosyjskiej.

« Odpowiedź #6 dnia: Października 16, 2016, 22:39:11 »
W misji którą podałeś problemem są wrogie jednostki w pobliżu lotniska. Nie wiem czy to błąd, ale obsługa nie odzywa się gdy tak blisko lotniska znajdują się wrogie jednostki.