Autor Wątek: Edytor misji - artyleria nie rozpoczyna ostrzału celu pomimo wskazania  (Przeczytany 890 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Panowie, mam drobny problemik z edytorem. Ustawiam na mapie artylerię, daję im cel gdzie mają dojechać a potem ustawiam punkt ostrzału, ilość salw, rozrzut. Pojazd  jedzie na miejsce, staje. W przypadku haubicy ustawia lufę i wieżyczkę i nic, nie strzela. Wszelkiej maści "katiusze" nie chcą nawet ustawić wyrzutni. Co robię nie tak, potrzebny im jakiś jeszcze pojazd,  oczywiście manual-u też nie ma do edytora...
« Ostatnia zmiana: Października 19, 2016, 13:24:58 wysłana przez =OPS=boski qrdl logos »
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

qrdl_logos

• Gość
Odp: Edytor misji
« Odpowiedź #1 dnia: Października 19, 2016, 01:06:47 »
Może za daleko są od celu, choć teoretycznie mają zasięg? Spróbuj od razu wyznaczyć im atak na dany cel, nawet z dużej odległości. O ile pamiętam kiedyś tak robiłem i jednostka sama wiedziała jak blisko ma podciągnąć pod wroga przed otwarciem ognia. Inna sprawa, że może artyleria potrzebuje więcej czasu, niż zakładasz, na przygotowanie się na ostrzał.

Tako rzecze,
Zaratustra

Odp: Edytor misji
« Odpowiedź #2 dnia: Października 19, 2016, 07:16:57 »
Przyspieszałem czas 5 -10 min i nic.  No i oczywiście sprawdzałem czy jest w zasięgu działania.
Latamy dzisiaj?

Odp: Edytor misji - artyleria nie rozpoczyna ostrzału celu pomimo wskazania.
« Odpowiedź #3 dnia: Października 19, 2016, 11:15:19 »
Kolejna niespodzianka na serwerze =OPS= Husaria? :)
« Ostatnia zmiana: Października 19, 2016, 13:24:26 wysłana przez =OPS=boski qrdl logos »

Odp: Edytor misji - artyleria nie rozpoczyna ostrzału celu pomimo wskazania
« Odpowiedź #4 dnia: Października 19, 2016, 17:42:38 »
No coś takiego.

Może tam jakiś wóz dowodzenia jest potrzebny, lub ciężarówki ?
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #5 dnia: Października 19, 2016, 19:12:41 »
No jakoś mi się udało, faktycznie trzeba poczekać aż altyleria zacznie strzelać. W przypadku Rosyjskich maszyn przeładowanie do następnego strzału odbywa się tylko w tedy jak dodam do grupy pojazdów jakąś ciężarówkę, czas  1 rakieta na 3 min. W przypadku maszyn USA jak postawiłem M818 nic się nie działo, tak samo nic się nie dzieje z HEMTT TFFT, czas przeładowania  8 min ale nic się nie dziej. Co tam trzeba im dostawić ?
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #6 dnia: Października 19, 2016, 19:47:08 »
OK też wystarczy jakaś ciężarówka, problem jest raczej z załadowaniem misji lub zapisie, zrobiłem restart gry i teraz widać jak pociski są ładowane do rur :) .
Latamy dzisiaj?