Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Strona główna
Pomoc
Szukaj
Kalendarz
Zaloguj się
»
Zaplecze
»
WuCet
»
Wątek:
Czy jest tu jakiś cwaniak co się zna na prawie podatkowym [zwolnienie z podatku]
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
Autor
Wątek: Czy jest tu jakiś cwaniak co się zna na prawie podatkowym [zwolnienie z podatku] (Przeczytany 1328 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
bip3r
13 WELT
Czy jest tu jakiś cwaniak co się zna na prawie podatkowym [zwolnienie z podatku]
«
dnia:
Października 24, 2016, 21:34:49 »
Przekopując się dziś przy okazji pewnego tematu przez różne akty prawne natrafiłem na pewne rozporządzenie Ministra Rozwoju i Finansów, które wprawiło mnie w małe osłupienie:
ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ROZWOJU I FINANSÓW z dnia 18 października 2016 r. w sprawie zaniechania poboru podatku od sprzedaży detalicznej
Czy to faktycznie oznacza, że każdy podmiot/osoba itp. handlująca detalicznie od września do końca roku nie musi płacić podatku od przychodu? Niezależnie od branży.. rodzaju towaru?
Jakoś nie chce mi się w to wierzyć.. Czy jest w tym ukryty jakiś haczyk? O co w tym chodzi?
p.s.
wrzuciłem do Kibla, bo nijak nie pasuje do Das Forum, nawet w Kantynie..
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński
13WELT YouTube Channel
Maddog
Odp: Czy jest tu jakiś cwaniak co się zna na prawie podatkowym [zwolnienie z podatku]
«
Odpowiedź #1 dnia:
Października 24, 2016, 21:59:40 »
Nie podatek od przychodu a podatek od sprzedaż detalicznej to dwie różne rzeczy, ten ostatni to jest ten słynny 'podatek od hipermarketów'. Rząd się po prostu wycofał z tego pomysłu bo Komisja Europejska pogroziła paluszkiem stąd to rozporządzenie.
bip3r
13 WELT
Odp: Czy jest tu jakiś cwaniak co się zna na prawie podatkowym [zwolnienie z podatku]
«
Odpowiedź #2 dnia:
Października 24, 2016, 22:19:35 »
Aaaaaa.. to takie buty.
A już miałem dzwonić do kumpla, który prowadzi swój mały biznes, że ma wakacje podatkowe.. A jakby go zamknęli w pierdlu, to bym musiał jego dzieci utrzymać
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński
13WELT YouTube Channel
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »
Forum Miłośników Symulatorów Lotniczych
»
Zaplecze
»
WuCet
»
Wątek: