Autor Wątek: DCS 1.5.5 i 2.0.4 - gra zacina się, freezuje i ogólnie brak jej płynności.  (Przeczytany 13478 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: DCS 1.5.5 i 2.0.4 - gra zacina się, freezuje i ogólnie brak jej płynności.
« Odpowiedź #60 dnia: Grudnia 13, 2016, 01:16:19 »
Na prawdę mam już tego dosyć. Wszystkim chodzi dobrze. Wszystkim poza mną. :D Jutro wyjmę ram, przeczyszczę, może coś da. Ciągle są błędy stron (nie do końca wiem co to oznacza, bo praktycznie nigdzie nie ma o tym informacji na internecie). Po świętach postawię jakiś ssd, jak się nie 'naprawi', to sprzedaję komputer  wyjeżdżam do Nevady i zostaję pustelnikiem.. Orientujesz się może czym różnią się ssd zwykłe na kabel od tych wpinanych w pci? I czy ssd normalnie podłącza się w satę?

« Odpowiedź #61 dnia: Grudnia 13, 2016, 13:25:06 »
Nie wszystkim chodzi dobrze.Mam podobne problemy ,ale je olewam.
Najszybsze dyski są pod M2.
Przypuszczam że twoja płyta tak jak i moja nie posiada takowego złącza.
Więc pozostaje SATA3.
Masz linka do top 10 dysków ssd  http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/dyski-ssd-polecane.html .
Sprawdź na stronie producenta swojej płyty co obsługuje a co nie.

« Odpowiedź #62 dnia: Grudnia 13, 2016, 13:29:08 »
Ja mialem ssd na starej plycie glownej ktora obslugiwala tylko sata2, jesli dovrze pmamietam i dzialalo - choc mialem wtedy jakiegis starego amd. Teraz przesiadlem sie na i7 plus ten sam ssd i smiga(srednio 50-60klatek) az milo wszystko na maks. Wg mnie ssd to mus do tej gry, bez niego(oczywiscie nie tylko od dysku to zalezy) trzeba mocno konfigurowac w opcjach.
Z drugiej strony nie jestem takim zapalencem ktory grzebie bezposrednio w sterownikach karty graficznej aby wyciagnac kilka dodatkowych klatek...prawda Lipas. :)

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #63 dnia: Grudnia 13, 2016, 13:53:01 »
MarcinQ ma gtx 1070 a ja 1060 a to spora różnica. Jego karta powinna wszystko łykać bez problemu. Ja jego problem upatruję raczej w samej platformie, tak jak i Kristoff. U mnie zdarzają się spadki fps do 35, ale tylko w określonych miejscach na mapie (praktycznie wszystko na max). Nigdy w postaci jakichś freezów.

« Odpowiedź #64 dnia: Grudnia 13, 2016, 14:51:30 »
Dzisiaj nagram film z multi (Tiger vs Fishbed). Najgorsze co może być, to jak widzicie wroga, śledzicie go wzrokiem, freeze na 4-5 sekund i ch.. huk. Nie wiem gdzie jestem, a za 20 sekund typ którego śledziłem siedzi mi na ogonie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
« Ostatnia zmiana: Grudnia 13, 2016, 16:47:09 wysłana przez KosiMazaki »

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #65 dnia: Grudnia 13, 2016, 14:59:47 »
W singlu też tak masz ?

« Odpowiedź #66 dnia: Grudnia 13, 2016, 15:35:28 »
Tak. W 2.0.4 na rampie mam kilkanaście fpsów dopóki nie ruszę samolotu kilka metrów. Cuda się dzieją :D

« Odpowiedź #67 dnia: Grudnia 13, 2016, 18:20:14 »
Rampy w misji 2.0.4 "cold start" na MiG-u 21 nie bierz pod uwagę, bo to wyjątek patologiczny i na każdym sprzęcie będzie zamulał dopóki gracz nie ruszy z miejsca. Ten moduł tak ma. Ciekawi mnie natomiast obserwacja jednego z posterów na niebieskim forum, który (też walcząc ze swoją 1070-tką) zauważył, że jakieś schizy wyjadnościowe dzieją się przy liczbie drzew ustawionych powyżej magicznej liczby 12000. Ale to już pewnie też sprawdzałeś...

« Odpowiedź #68 dnia: Grudnia 13, 2016, 18:23:35 »
Ja na ten moment mam drzewa na 1500 więc to nie to. :/

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #69 dnia: Grudnia 13, 2016, 19:34:29 »
Ja cały czas obstawiam problemy natury sprzętowej. U mnie przy słabszej karcie drzewa ustawione na ok. 20000 nie powodują absolutnie nic, z modem Starwaya i bez modu Mustanga usuwającego cienie. Sprawdzając nie raz doszedłem do wniosku, że największym klatkożercą jest Visib Range, choć i tak mam ustawione na extreme. Jednak widać, że co konfiguracja sprzętowa to DCS się inaczej zachowuje. Kristoff sugerował, że problemem może być procesor 3-ciej generacji. Dwójka i czwórka nie powoduje problemów.

« Odpowiedź #70 dnia: Grudnia 13, 2016, 20:17:56 »
Z tego co czytam na zagranicznych forach mój konkretny model również nie sprawia ludziom problemów, a nawet odradzają wymiany na nowszy, bo nie widać w tym sensu. No trudno, wymieniłem grafikę, płyty głównej i procesora nie wymienię specjalnie dla tej gry. Najwyżej sprzedam konto, bo kilka modułów jest.

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #71 dnia: Grudnia 13, 2016, 20:47:53 »
A spróbuj jeszcze w grze włączyć V-sync, ale wyłączyć pełny ekran.
Natomiast w sterowniku karty (zrób sobie profil pod DCSa):
CUDA                                                                                      Wszystkie
Filtrowanie anizotropowe                                                         Pod kontrolą aplikacji
Filtrowanie tekstur - jakość                                                     Jakość albo wysoka jakość
Filtrowanie tekstur - ujemna kompensacja.....                        Zezwól
Filtrowanie tekstur - optymalizacja anizotropowa....               Wyłącz
Filtrowanie tekstur - optymalizacja trójliniowa...                     Włącz
Maksymalna liczba wstępnie renderowanych...............        3
Optymalizacja wątkowa                                                           Wyłącz
Pamięć podręczna jednostki cieniowania                                 Włącz
Potrójne buforowanie                                                              Wyłącz
Przyspieszenie wieloekranowe                                                 Tryb jednoekranowy
Synchronizacja pionowa                                                         Wyłącz
Tryb zarządzania energią                                                         Optymalna moc
Wstępne renderowanie klatek wirt....                                      1
Wygładzanie krawędzi - FXAA                                                 Wyłącz
Wygładzanie krawędzi - przezroczystość                                Wyłącz
Wygładzanie krawędzi - tryb                                                   Pod kontrolą aplikacji
Wygładzanie krawędzi z próbkowaniem wiel.....                     Wyłączone
Wygładzanie krawędzi - korekcja gamma                                Włącz

« Odpowiedź #72 dnia: Grudnia 13, 2016, 21:16:17 »
Wszystko wklepane tak jak napisałeś - nic nie zmieniło. ALE TERAZ NAJLEPSZE! Nawet na predefiniowanych ustawieniach LOW działa to identycznie, czyli beznadziejnie. Ciągłe spadki fpsów, na przybliżaniu freezy, a lecàc po prostu pierwsze instant action na a-10c (bez włączonego tgp ani mavericka) nie jest to w stanie utrzymać stałych 60 klatek. Cały czas spada do 50-55.

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #73 dnia: Grudnia 13, 2016, 21:28:19 »
Masz jakieś mody czy coś. Brak mi pomysłów.
Może wejdź na TS. Zaraz postawimy serwe =OPS= to popróbujesz co i jak i może coś się wymyśli.

« Odpowiedź #74 dnia: Grudnia 13, 2016, 21:35:51 »
0 Zero modów, instalka w sumie całkiem świeża. Jakbym nie ustawił to chodzi dokładnie tak samo. Nie mam za bardzo jak teraz pogadać :/. Powiedzcie mi proszę, czy u was też jest pełno tych błędów strony na dysku / błędów sprzętowych w monitorze zasobów? Bo u mnie  praktycznie cały czas przy programach są. Na internecie nie mogę znaleźć o tym absolutnie nic, czy to oznacza coś bardzo złego czy co?

Każde odpalanie programów/gier i granie kończ się tak:

« Ostatnia zmiana: Grudnia 14, 2016, 08:04:40 wysłana przez KosiMazaki »