Autor Wątek: Moduły DCS kupujemy tylko od ED lub na Steam!  (Przeczytany 12388 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Moduły DCS kupujemy tylko od ED lub na Steam!
« Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 16, 2017, 16:12:50 »
Nie wiem jak teraz ale z rok temu nie było jeszcze z tym problemu, kupiłem tak A-10 i działa w steam.

Offline petros13

• *
  • Zawsze jest dobrze, tak musi być.
« Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 16, 2017, 19:02:32 »
Spokojnie, nikt się nie sfrajerzył. Klucz dowolnej edycji pudełkowej można (a nawet trzeba) przypisać do swojego konta na stronie ED. Wedle instrukcji, logujesz się, potem robisz "licence check" klucza, potem przypisujesz go do swojego konta i na koniec instalujesz produkt w samej grze z poziomu menadżera modułów.

Dotyczy to DCSW zainstalowanego poza Steamem. A czy da się klucz pudełkowy przypisać do instalacji Steamowej, to nie wiem, ale śmiem wątpić. W obrocie stricte elektronicznym tylko klucze steamowe działają pod Steamem, więc wyjątków bym się raczej nie spodziewał.
Dzięki potężne Art, połowę zadania wykonałem wg. Twojej "złotej" porady, gorzej jest z wpasowaniem obu gier do DCS Świat (już są zainstalowane na dysku), może inaczej, wpierw był DCS Ś. a następnie w tym folderze BS2 i A-10c... :065:
Pozdrawiam,
Piotr1szy Nerwowy :564:
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 18, 2017, 19:31:59 wysłana przez KosiMazaki »
Piotr1szy Nerwowy.

« Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 16, 2017, 19:10:16 »
Tak, wpierw instalujesz DCS World a następnie z poziomu menadżera instalujesz moduły, w zasadzie to olej płyty z pudełka, tylko opieraj się na menadżerze.  No i oczywiście musisz w DCS World wpisać swój nick i hasło takie jak się rejestrowałeś na stronie DCS-a. W innym przypadku zainstaluje Ci osobne moduły które od pewnego czasu już działają tycio inaczej.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Offline petros13

• *
  • Zawsze jest dobrze, tak musi być.
« Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 16, 2017, 20:06:19 »
Tak, wpierw instalujesz DCS World a następnie z poziomu menadżera instalujesz moduły, w zasadzie to olej płyty z pudełka, tylko opieraj się na menadżerze.  No i oczywiście musisz w DCS World wpisać swój nick i hasło takie jak się rejestrowałeś na stronie DCS-a. W innym przypadku zainstaluje Ci osobne moduły które od pewnego czasu już działają tycio inaczej.
Dobrze, jest ok, instalują się z menadżera i fajno, że tak mi pomogliście. Sam zapewne bym tego nie przebrnął takie zagadki w tym "ED/DCS" 8).
Ciekawe czy po instalacji z menedżera będzie to teraz liczone jako druga instalacja...?
Właśnie wyskoczyła tabelka o wpisanie klucza do aktywacji..., zobaczymy :evil:
A jednak, wcześniejsza instalacja była na churrrrrraaaa, zostało 9, oj matołek ja, matoliński myślałem, że jak zainstaluje z krążka w folderze DCS to będzie OK, nie tędy droga pacanie :x :evil:
Jeszcze raz dzięki wielkie,
Piotr1szy Nerwowy vel pacanowy :evil: :icon_luger_148:

Spacja się popsuła na koniec? Mazak.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 18, 2017, 19:30:59 wysłana przez KosiMazaki »
Piotr1szy Nerwowy.

« Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 16, 2017, 20:09:21 »
Wydaje mi się, że jeśli tego się nie nadużywa to one się odnawiają.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 16, 2017, 20:59:19 »
O ile kojarzę odnawiają się jedna na miesiąc dopiero po wyprztykaniu się ze wszystkich dziesięciu... no ale jeśli nie jesteś dzianym bananem, który wymienia podzespoły kompa i stawia system co tydzień, to raczej Ci to nie grozi :D.

« Odpowiedź #21 dnia: Maja 15, 2017, 14:51:10 »
Nie wiem czy wszyscy widzieli, ale znów zmieniły się trochę zasady kupowania modułów do DCS'a, mianowicie

Please note that the DCS: M-2000C, and all future DCS World DLC releases on Steam, will now use Steam Keys instead of Starforce keys. As such, these purchases cannot be activated on the DCS World e-Shop version. Previous purchases will not be affected.

Teraz nie można już robić tak jak kiedyś, że albo kupujemy na Steam albo od ED i aktywujemy na stronie DCS'a, tylko tam gdzie kupiliśmy. Steam na Steam, ED na ED. Zmieniło się to z ostatnim "puczem" (12.05.17), ale ja to zobaczyłem dopiero teraz, także jako przestroga na przyszłość.

« Odpowiedź #22 dnia: Maja 15, 2017, 15:06:54 »
Nie dotyczy modułów wydanych przed Miragem. Te, jeśli kupione na Steamie, dalej będzie można aktywować na stronie ED. Wszystkie przyszłe moduły, wraz z M-2000C, kupione na Steamie będą działać tylko ze steamową wersją.
Zrobili burdel jeszcze większy niż był do tej pory. Zdecydowaliby się na jedną formę dystrybucji zamiast ciągnąć dwie równolegle.

« Odpowiedź #23 dnia: Maja 15, 2017, 15:08:42 »
Ale kołomyja... na szczęście uzupełniłem hangar ze dwa tygodnie temu, właśnie poprzez promo ze Steam i aktywację u ED. Ale jak ktoś w to dopiero wchodzi, i nie doczytał to średnio fajnie.
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

« Odpowiedź #24 dnia: Maja 17, 2018, 13:05:29 »
Z informacji które posiadam jak kupię moduł FC3 na STEAM mogę go zarejestrować w DCS World Standalone (Non-Steam).
Są to informacje z ubiegłego roku czy one nadal aktualne?

Chodzi o to, że chcę kupić ten moduł do DCSa na stimie steamie ponieważ mam tam środki finansowe których ch się pozbyć, jednak docelowo będę korzystał z wersji  standalone (Non-Steam).

Pisownia i regulamin forum. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Maja 17, 2018, 13:31:21 wysłana przez KosiMazaki »

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #25 dnia: Maja 17, 2018, 13:32:19 »
Kup sobie na steamie, jak dostaniesz klucz do Starforce'a to spróbujesz go sobie przypisać do konta. Jak nie to zrobisz zwrot zakupu na Steam i zapomnisz o temacie.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #26 dnia: Maja 31, 2018, 09:47:29 »
Witam, nigdy nie korzystałem z tzw. bonusów,_którymi posługuje się sklep internetowy ED._Mam pytanie co oznaczają wyświetlające się pod ceną modułów kwoty bonusów?
Czy jest to kwota bonusu spersonalizowana dla mnie, czy max. zniżka na zakup konkretnego tytułu?
« Ostatnia zmiana: Maja 31, 2018, 11:21:48 wysłana przez KosiMazaki »
Zbigniew Różański

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #27 dnia: Maja 31, 2018, 09:54:04 »
To są wirtualne $, które dostajesz za zakup modułu w preorderze albo za pełną kwotę gdy nie ma innej promocji. Potem możesz je wykorzystać na pokrycie maks 30% kolejnego zakupu, pod warunkiem, że moduł nie jest w preorderze albo w promocji.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #28 dnia: Maja 31, 2018, 11:22:51 »
Czasami jak jest promocja to można do 60% ceny zbić punktami.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #29 dnia: Czerwca 13, 2018, 20:53:57 »
Czy myślicie że nie będzie problemu z nowym zafoliowanym Warthogiem z Allegro?

Wysłane z mojego SM-T819 przy użyciu Tapatalka

Co ma wspólnego zafoliowany Warthog z kupowaniem modułów do DCS? Mazak.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 13, 2018, 21:06:52 wysłana przez KosiMazaki »
--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2