Autor Wątek: Drugie życie CloD  (Przeczytany 76366 razy)

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
Odp: Drugie życie CloD
« Odpowiedź #165 dnia: Grudnia 17, 2017, 12:37:43 »
OK, no to instaluję Blitza, wcześniej odinstalując starego CloD'a... Jak z Blitzem będą problemy, to usunę - i w ten sposób skończy się epoka CloD'a na moim kompie, co tyle leżał u mnie, rzadko używany...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #166 dnia: Grudnia 17, 2017, 16:33:28 »
Zainstalowałem Blitza z Steam. I nie uruchamia się... Pojawia się okno przygotowania do uruchomienia. I tyle :(.
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

« Odpowiedź #167 dnia: Grudnia 17, 2017, 16:40:17 »
Zrobiłeś zgodnie z instrukcją? Sprawdź antywirus czy ci nie blokuje plików!
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #168 dnia: Grudnia 17, 2017, 17:46:05 »
Zainstalowałem Blitza z Steam. I nie uruchamia się... Pojawia się okno przygotowania do uruchomienia. I tyle :(.

Przykre... ale teraz sporo ofert z rrso 0% ;-).
U mnie za pierwszym razem też się niby odpalił, a nie mógł, bo coś tam antyvir przymarudził o chronionym folderze. Faktycznie też warto usunąć katalog 1CSoftclub czy jakoś tak z Ccośtamcośtam.

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #169 dnia: Grudnia 17, 2017, 18:10:45 »
U mnie po instalacji działa, gra wyłącza schemat kolorów na starcie, ale potem bangla bez problemów. Ok 30-40 FPS'ów na ustawieniach High, na moim starym-ale-wystarczającym-dla-BOS-i-WT sprzęcie. Czyli nie za wiele, za to chyba bez zacięć.

Cóż z tego jednak, gdy FreeTrack nie działa i głową się nie da kręcić. Odpalałem FT jako admin i nie admin, i nic. Bardzo podejrzane. Nie miałem czasu sprawdzać dalej - ale wydaje mi się, że jeśli gra odpala się w trybie 64b, to FT muszę podmienić na takiego - czyli tego, którego na drugiej instalacji Windowsa mam dla WT i BOS'a...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline laserclip

• *
  • www.laserclip.pl
    • Najlepszy odpowiednik TrackIr
« Odpowiedź #170 dnia: Grudnia 17, 2017, 18:46:22 »
Generalnie freetracki działają - spróbuj Opentracka - działa wyśmienicie .

Co do kampani desastersoftu - powoli dochodzę chyba o co chodzi - do tego postu powyżej gdzie pokazałem błąd - wyczytałem że System.Data.SQLite który pochodzi od Desastersoftu jest w wresji 32 bitowej jak sama gra wcześniej - teraz potrzebowalibyśmy niestety System.Data.SQLite w wersji 64 bitowej od Desastersoftu bo mamy gre w 64bity .

Czytałem że taki błąd właśnie wywala gdy mamy niekompatybilne wersje 32 bity  gdzie program który wykorzystuje ten plik jest 64 bitowy (gra)

Same misje chodzą - wystarczy wrzucić misje z kampani do katalogu z misjami w /misions/single w katalogu z grą.

Temat za ciężki na moją skromną głowę - ale pisze o tym na różnych forach może się znajdzie ktos kto to ogarnie. 

Intel Core i5 9600k , MPG Z390 GAMING EDGE AC,
G.SKILL 16GB  3200MHz, MSI GeForce RTX 2070 Super Gaming X, Lg 27gl850,  Freetrack Laserclip

« Odpowiedź #171 dnia: Grudnia 17, 2017, 19:02:15 »
Zapytam tak czy kłoda tworzy jakiś plik (log)  z błędami dla czego się nie uruchamia ?
Jeżeli tak to gdzie on się znajduje , bo nie mam pojęcia co mam z tym problemem zrobić , brak jakichkolwiek błędów przy starcie po prostu nie uruchamia się .
Próba zainstalowania najnowszych sterowników dla karty graficznej nic nie pomogła.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #172 dnia: Grudnia 17, 2017, 19:03:10 »
Generalnie freetracki działają - spróbuj Opentracka - działa wyśmienicie .

Co do kampani desastersoftu - powoli dochodzę chyba o co chodzi - do tego postu powyżej gdzie pokazałem błąd - wyczytałem że System.Data.SQLite który pochodzi od Desastersoftu jest w wresji 32 bitowej jak sama gra wcześniej - teraz potrzebowalibyśmy niestety System.Data.SQLite w wersji 64 bitowej od Desastersoftu bo mamy gre w 64bity .

Czytałem że taki błąd właśnie wywala gdy mamy niekompatybilne wersje 32 bity  gdzie program który wykorzystuje ten plik jest 64 bitowy (gra)

Same misje chodzą - wystarczy wrzucić misje z kampani do katalogu z misjami w /misions/single w katalogu z grą.

Temat za ciężki na moją skromną głowę - ale pisze o tym na różnych forach może się znajdzie ktos kto to ogarnie. 
Na pewno support Desastersoft będzie b. pomocny ;).

Offline ivn

• *
« Odpowiedź #173 dnia: Grudnia 17, 2017, 19:48:18 »
Zapytam tak czy kłoda tworzy jakiś plik (log)  z błędami dla czego się nie uruchamia ?
Jeżeli tak to gdzie on się znajduje , bo nie mam pojęcia co mam z tym problemem zrobić , brak jakichkolwiek błędów przy starcie po prostu nie uruchamia się .
Próba zainstalowania najnowszych sterowników dla karty graficznej nic nie pomogła.

Moje Dokumenty\1C SoftClub\il-2 sturmovik cliffs of dover\log

Możesz jeszcze sprawdzić w Event Viewer

Ale jak gra nie startuje, to pewnie i log będzie pusty tak jak mój. W tym samym folderze masz plik conf. Otwórz go i zmień tak jak w moim (Pseudo full screen):

[BOB]
EpilepsyFilter=0

[window]
  DepthBits  =24
  StencilBits=8
  DrawIfNotFocused=0
  SaveAspect=0
Render=D3D11
width= wprowadź tu szerokość swojego ekranu w pixelach
height=wprowadź tu wysokość swojego ekranu w pixelach
posLeft=0
posTop=0
ColourBits=32
FullScreen=1
ChangeScreenRes=2
Frequency=60
StereoMode=0

Jeśli to nie zadziała sprobuj tego (wyłączony full screen)

FullScreen=0
ChangeScreenRes=0

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #174 dnia: Grudnia 17, 2017, 20:09:57 »
Sprawdziłem na szybko, FreeTrack zarówno w wersji 64b jaki i 32b nie działa z Blizem, przynajmniej u mnie. :(  A z BoS i WT bez zająknięcia. Za to OpenTrack funkcjonuje - z tym, że będę musiał sobie zciągnąć najnowszą wersję i zrobić profil, następny problem. :( Zostałem przy FT ponieważ żaden z profili jakie zrobiłem w OT nie był tak płynny jak stary FT. Może nowa wersja OT sobie lepiej radzi niż starsza...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline laserclip

• *
  • www.laserclip.pl
    • Najlepszy odpowiednik TrackIr
« Odpowiedź #175 dnia: Grudnia 17, 2017, 20:44:44 »
Masz tu mój profil pod opentracka pod nowa wersje opentracka u mnie działa piekielnie dobrze - pozmieniaj sobie tam klawisz centrowania - wymiary bo nie wiem jakie masz i jasność diodek.

https://drive.google.com/file/d/1VI6kLT--mApAwD7MJbfhQl00XZOD47kc/view?usp=sharing
Intel Core i5 9600k , MPG Z390 GAMING EDGE AC,
G.SKILL 16GB  3200MHz, MSI GeForce RTX 2070 Super Gaming X, Lg 27gl850,  Freetrack Laserclip

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #176 dnia: Grudnia 17, 2017, 21:36:24 »
Dzięki, pobrałem i sprawdzę. Co do wymiarów - od pewnego czasu używam oryginalnego TrackClip'a. Przepiszę wymiary z FreeTrack'a.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #177 dnia: Grudnia 17, 2017, 21:39:01 »
Moje Dokumenty\1C SoftClub\il-2 sturmovik cliffs of dover\log

Problem w tym że kłoda po uruchomieniu nawet nie tworzy katalogu 1C SoftClub  pustka i tyle :(
Przepraszam że tak trochę natarczywie piszę ale mój problem jest jakiś naprawdę dziwny i trochę ślinka mi leci jak inni mogą sobie latać a ja nie :(
No i  jestem rozczarowany bo jak by nie było zniszczyli mi sima za którego zapłaciłem . Przyszłość będzie taka wszystkie serwery online przejdą na wersje 4.5 i klops z mojego latania online.

Offline ivn

• *
« Odpowiedź #178 dnia: Grudnia 17, 2017, 21:52:33 »
https://www.dropbox.com/sh/njwri1oijkcbx49/AAA7r2hB_zbkjOVfVyVERMTEa?dl=0

Tu masz linka do moich folderów. Spróbuj ręcznie skopiować je do Moich Dokumentów w takiej ścieżce jak Ci podałem, wyedytuj cnfig. No i odpal może zadziała. A i jeszcze jedno, jak masz antywira jakiegoś, to go wyłącz oraz poodłączaj wszystkie urzeądenia, które masz podpięte do USB. Zostaw tylko klawiaturę i myszkę.

« Odpowiedź #179 dnia: Grudnia 17, 2017, 22:12:08 »
Przykro mi ale nic to nie pomogło  :|