Autor Wątek: Potrzebna pomoc w zalogowaniu do DCS'a  (Przeczytany 2701 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Potrzebna pomoc w zalogowaniu do DCS'a
« dnia: Grudnia 30, 2016, 17:05:09 »
Witam
Mam problem z zalogowaniem do DCS'ów  zarówno 1.5.x jak i 2.0.x, od momentu kiedy to ED zmieniło politykę sprzedaży swoich produktów. Zawsze kupowałem moduły przez osoby trzecie. I na początku buyło dobrze (miałem login na ekranie) ale parę miesięcy temu  logowanie zniknęło. Na dodatek kilka tygodni temu zmieniłem grafikę. Brak loginu by mi nie wadziło, ale teraz chcę już kupić ze swojego konta, którąś z kampanii np.P-51(okazyjnie do 3.I.2017r.) i jest to nie możliwe, chyba z powodu braku mojego loginu?  Co mam wykonać żeby ED pojęło, że skoro pozwala mi korzystać ze swoich produktów to niech mi odda login !
Pozdrawiam
Zbyszek
« Ostatnia zmiana: Grudnia 30, 2016, 18:35:25 wysłana przez YoYo »
Pozdrawiam.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Potrzebna pomoc w zalogowaniu do DCS'a
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 30, 2016, 18:34:52 »
Zbyszek, ja przyznam, że nic nie kumam. Skoro potrafisz się zalogować tutaj, to w czym problem zalogowanie się do strony: https://www.digitalcombatsimulator.com/en/ oraz do symulatora takim samym loginem (i poza tym o tym już dostałeś rady w temacie DCS'a)?
Jeśli miałeś kody na różnych loginach, to przynajmniej kiedyś była opcja odbindować je i przenieść na innego użytkownika. Teraz chyba jest to zablokowane.
Musisz ew. napisać do supportu https://www.digitalcombatsimulator.com/en/support/ podając na jakich loginach miałeś te kody, podać je zapewne, tzn. potwierdzić, że jesteś ich właścicielem i grzecznie poprosić by je odblokowali.
Wtedy dodasz sobie te same kody na swój login/konto i po sprawie.
Pamiętaj też, że będą działać tylko kody kupione w sklepach jak w newsie z 5 grudnia: https://www.digitalcombatsimulator.com/en/news/ . Tyle w temacie.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 30, 2016, 20:45:17 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 30, 2016, 20:27:03 »
Czyli nie jestem sam :D. Ogółem nie wiem po co takie kombinowanie. Jedno konto + wpłacanie kasy na Paypal lub płatność kartą kredytową/płatniczą i temat z bani. Inna sprawa, że jak nie ogarniasz i masz jakiegoś firewalla to ten może blokować Ci logowanie w DCS. U siebie miałem tak z ESETem w swoim czasie.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 30, 2016, 21:04:15 »
Całkiem możliwe, że login został przypisany do któregoś z joysticków, których tyle miałeś. Przed odesłaniem gwarancyjnym warto zdeloginować posiadany sprzęt - w podstawie joya jest śrubka, którą się to robi.

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 30, 2016, 21:12:06 »
LOL
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 30, 2016, 21:19:05 »
Brakuje tu jeszcze tylko Ojca Założyciela  :evil:.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 31, 2016, 12:42:27 »
Całkiem możliwe, że login został przypisany do któregoś z joysticków, których tyle miałeś. Przed odesłaniem gwarancyjnym warto zdeloginować posiadany sprzęt - w podstawie joya jest śrubka, którą się to robi.

:061:

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 31, 2016, 14:17:44 »

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 31, 2016, 14:21:18 »

Nie wywołuj imienia Ojca Założyciela nadaremno, bo on wszystko słyszy :D
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 31, 2016, 15:07:32 »
Szybownik to chyba jakaś reinkarnacja szefa? Tak go hołubicie  ;).
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 31, 2016, 15:24:41 »
Wszyscy już umalowani, wódka się mrozi, czekają tylko na wyjście za 2-3 godziny na Sylwka - nudzą się, to piszą... Ale takiego nagromadzenia moderatorów i administratorów to chyba dawno nie widziałem, nawet w WC...

Ale kupowanie przez osoby trzecie - tego nie rozumiem. Nawet jak nie miałem karty kredytowej paypal'a. i ktoś za mnie płacił z pracy za coś, to na "moje konto", mój email, moje zamówienie. Co to za pomysły? Pisz do supportu... może po Nowym Roku wytrzeźwieją i odpowiedzą.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 31, 2016, 15:53:15 »
Dzięki Wam Wszystkim za cenne uwagi i cierpliwość, w tym ostatnim dniu roku.
Udało mi się kupić kampanie Mustanga z mojego 'Pala' i odpalić natychmiast, dziś. Ger0nim0 dzięki za kartkę prześlicznej urody. Dostałem e-maila z ED, ale na razie nic nie wnosi do rozwiązania problemu logowania, może na 2017r. coś drgnie. Firewalla wyłączyłem ale nadal mój login nie pokazuje się na ekranie DCS'a.
Szczęśliwego Nowego Roku
Zbyszek
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 31, 2016, 20:44:32 »
Nie bardzo rozumiem. Kampanię jak mniemam zakupiłeś na oficjalnej stronie DCS, o której koledzy wyżej pisali. Żeby to uczynić musiałeś się na tę stronę zalogować. Wpisz takie same dane logowania w formatki dostępne w grze z poziomu menu głównego i powinno być po problemie. Zaznacz sobie profilaktycznie, żeby gra zapamiętała login i hasło, cobyś nie musiał w przyszłości zaprzątać sobie tym głowy.

« Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 31, 2016, 22:11:48 »
Ophiuchus kampanie zakupiłem tak jak piszesz. Na menu zawsze jest mój login, ten na małej, jak piszesz, formatce. Zaznaczam tam i login i hasło. A zaraz potem "inwalid"! Co nie przeszkadza latać w 100% na wszystkim co mam od nich.
Całą resztę DCS'a też kupiłem (kupili mi w Londynie) na stronie ED.
Pozdrawiam
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 31, 2016, 22:57:56 »
Ale kupili przez inne konto DCS i bindowali do Twojego? Bo jeżeli tak, to przypominam że ED ostatnio robiło porządki z kluczami, i wszystkie zostały przypisane do prawowitych właścicieli, czyli do tych osób które kupowały te moduły. To jest przyczyna dlaczego wyświetla się najprawdopodobniej "Invalid serial number". To tak jak ja bym chciał aktywować jakiś moduł używając Twojego kodu, bez przypisania go do mojego konta (co już jest nie możliwe, bo ED to zablokowało).