Używałem zestawu baza WarBRD plus przedłużka plus grip THW. Potwierdzam. Ciężko się centruje. Buja się mocno. Pomaga wymiana sprężyn na mocniejsze, a teraz VPC wypuścił jeszcze jakieś takie super mocne. Teraz mam grip T-50 CM. Jest ok. Ergonomia w porządku. Bardzo lekki w porównaniu do gripa WTH, trzyma teraz dobrze pion no i nie trzeba tyle siły by robić drobne ruchy (większa precyzja). Plus też taki, że sprzedałem całego WTH, bo na samą bazę w bardzo dobrej cenie chętnego nie było. Ogólnie dla mnie sprzęt ok. Jakość też w porządku. Wszystko dobrze spasowane. Przyciski i haty nie latają na boki. Nie zauważyłem różnicy pod tym względem pomiędzy gripem CM a WTH. Hatów, przycisków starcza nawet w wersji CM (gram tylko Il 2). Analogowa dźwignia hamulca też pomaga w sterowaniu maszyn po czerwonej stronie. Trzeba pamiętać, że jest kilka cm dłuższy. Można spokojnie używać bez przedłużki jakby ktoś nie miał. Podwójny spust moim zdaniem lepszy jak w WTH (krótszy skok), a ten dodatkowy też dobra sprawa. Jak go się nie używa to nie przeszkadza, jak potrzebny to jest łatwo dostępny. Mnie brak jego zabezpieczenia nie wadzi (dobre do DCS, gdzie trzeba działko odbezpieczyć ponoć). Ogólnie gripa T-50 CM polecam.
Ale sporo racji ma też YoYo. Zimny metal to było to. Teraz ręka się czasami poci. Ponadto uczucie, szczególnie od razu po zmianie, grip WTH sprawia naprawdę takie wrażenie, że używa się czegoś prawdziwie stworzonego dla maszyny bojowej. W żadnym innym joyu tego nie odczuwałem. Teraz jest ok, ale inaczej.