Autor Wątek: VPC MongoosT-50 - nowa wajcha dla czerwonych  (Przeczytany 14472 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: VPC MongoosT-50 - nowa wajcha dla czerwonych
« Odpowiedź #90 dnia: Listopada 25, 2021, 01:05:00 »
Da się zamienić enkodery w potencjometry ale nie za pomocą softu VPC, tylko JoystickGremlin. Zresztą program polecany ogólnie dla posiadaczy VPC bo pozwala mapować przyciski na kombinacje klawiszy i działa z każdym joyem niezależnie od producenta. 

Shifty będą działać z obydwoma kontrolerami jak się je połączy w jeden wirtualny, są tam jeszcze jakieś dodatkowe opcje sterowania oświetleniem i innymi funkcjami ale już nie zgłębiałem.

Dzięki za info. Dziś rozmawiałem ze znajomymi co zrobił potencjometry z enkoderów w sofcie Virpila.

Zastanawiam się też nad tworzeniem profili ze skrótami klawiszy... tak do tej pory robiłem, ale jednak chyba się przekonałem do bezpośredniego przypisania klawiszy kontrolera w grze. Dużo łatwiej i przyjemniej. Nie trzeba wachlować profilami. Wszystko z softu Virpila można ogarnąć. To tak na marginesie.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #91 dnia: Listopada 25, 2021, 12:57:46 »
Tak, DCS obsługuje 128 przycisków na joysticku, więc faktycznie nie ma takiej potrzeby. Wszystkie pozycje przełączników można zmapować na osobne przyciski i gra sobie z tym poradzi. Swojego Thrustmastera też mam tak skonfigurowanego, w internecie krążą skrypty które dodają obsługę 128 przycisków do Target.

W Iłku chyba jednak limit jest mniejszy.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #92 dnia: Grudnia 09, 2021, 12:43:10 »
Virpil obsłużył zwrot sprawnie i bez zastrzeżeń, więc jeśli ktoś ma obawy, że mu sprzęt z jakichś powodów nie spasuje, to przynajmniej ze zwrotem nie będzie problemu.

Tylko wiadomo, wysyłka na Litwę, więc kilkadziesiąt PLN w plecy.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #93 dnia: Grudnia 09, 2021, 14:05:59 »
Na Litwę? Oni stamtąd ślą? :o Nie Białoruś?
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #94 dnia: Grudnia 09, 2021, 14:10:17 »
Rzeczy zamawiane na https://virpil-controls.eu/ są wysyłane z litewskiego sklepu. VAT masz naliczony od razu i bezpośrednią wysyłkę bez dodatkowych opłat celnych. No i normalne "unijne" warunki zakupu typu rękojmia czy 14 dni na zwrot bez podania przyczyny.

Fabryka i "centrala" są faktycznie na Białorusi.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #95 dnia: Grudnia 09, 2021, 14:27:38 »
A git, właśnie zastanawiałem się co z tym cłem, bo przyszło mi, że sprzęt już w PL i dziś/jutro mam mieć jeszcze dostawę. To dobrze.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #96 dnia: Października 13, 2022, 07:40:39 »
Taka ciekawostka. W świecie gdzie wszystko z dnia na dzień staje się droższe producent sprzętu do wirtualnego latania zdecydował się na obniżkę cen o 20%.
https://forum.virpil.com/index.php?/topic/13756-virpil-controls-price-adjustment/

« Odpowiedź #97 dnia: Maja 13, 2023, 16:00:38 »
https://www.youtube.com/watch?v=RyY_vA080IU
Nikt dawno tutaj nie pisał, a się działo.
Ktoś kiedyś na tym forum na temat tej firmy napisał manufaktura.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #98 dnia: Maja 14, 2023, 11:49:09 »
Ktoś kiedyś na tym forum na temat tej firmy napisał manufaktura.

Jak sam dobrze ująłeś ktoś kiedyś. Bo to była manufaktura garażowa przecież, kiedyś :).

www.yoyosims.pl