Autor Wątek: Panowie ogladajcie TVN Meteo  (Przeczytany 3100 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Leon

• Global Moderator
Odp: Panowie ogladajcie TVN Meteo
« Odpowiedź #30 dnia: Stycznia 17, 2017, 19:30:11 »
Fakt, tak się na zakonnika rzuciłem, że "markietingu" nie zauważyłem* ;).
:)
Znaczy się fortel udany ;).

*Uzasadnienie jest jednak bardzo proste, dowiedzione naukowo. W przypadku długich słów nie czytamy dokładnie ich środkowej części, widzimy początek i koniec a nasze  doświadczenie robi swoje...

PS
Ale Panowie, ja też żartuję;)
Pomimo faktu, że tu, u Mazaka, powoli aby być modem to trzeba mieć habilitację to poczucie humoru jeszcze mam ;).
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: Stycznia 17, 2017, 19:37:47 »
...powoli aby być modem to trzeba mieć habilitację to poczucie humoru jeszcze mam ;).

A niby kto nie ma tego poczucia?  :x
Znowu będę musiał wyjmować granaty z habilitacyjnego, tj. świątecznego, garnituru  :evil:.

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #32 dnia: Stycznia 17, 2017, 19:42:31 »
Ty, ale ja nawet nie rozprułem kieszeni w garniturze ;). Tak często go używam ;).
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #33 dnia: Stycznia 17, 2017, 20:46:36 »
*Uzasadnienie jest jednak bardzo proste, dowiedzione naukowo. W przypadku długich słów nie czytamy dokładnie ich środkowej części, widzimy początek i koniec a nasze  doświadczenie robi swoje...

Wiedziałem, że się w ten sposób wykręcisz :)
Moim zdaniem jednak, ten efekt to nie kwestia doświadczenia, ale głęboko zakodowanego w DNA lenistwa naszego mózgu, któremu nie chce się analizować literka po literce, sylaba po sylabie, skoro szybciej mu idzie środka się domyśleć :)

Zresztą, gdyby nie to wrodzone lenistwo, to ludzkość nic by nie osiągnęła.. Bo po co np. podchodzić zwierzynę z dzidą, skoro można puścić strzałę z łuku.. po co nosić na plecach, skoro można wyciąć koło z pnia drzewa i wozić.. I od tego się zaczęło i tak się nomen omen toczy po dziś dzień :)
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: Stycznia 17, 2017, 21:04:05 »

Zresztą, gdyby nie to wrodzone lenistwo, to ludzkość nic by nie osiągnęła.. Bo po co np. podchodzić zwierzynę z dzidą, skoro można puścić strzałę z łuku.. po co nosić na plecach, skoro można wyciąć koło z pnia drzewa i wozić.. I od tego się zaczęło i tak się nomen omen toczy po dziś dzień :)

Taaaa, po co wstawać o 10, jak można o 5 i iść na 7 do pracy. Wrodzone lenistwo.

Offline Qba

• VFA-313
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: Stycznia 17, 2017, 22:00:02 »
O nie, liczyłem na to, że nikt nie zobaczy.

Tak, to ja, moja Kontrola Lotów i mieszkanie banku, w którym mam konto. Wysłaliśmy zgłoszenie (filmik) i się udało. Remont trwał 6 dni. Ekipa zrobiła wszystko rzeczywiście bardzo ładnie i solidnie (nie "pod telewizję"). Został pokój "kokpitownia" i robimy go teraz na własną rękę.

Na ujęciach mogę się wydawać spięty bo rzeczywiście często taki byłem (kamera, lampy, mikrofon działają na podświadomość).

TVN/HGTV zapewne uratowali nasz związek bo jakbyśmy mieli z narzeczoną sami wszystko wybierać do mieszkania i się przy tym zgadzać to rozwód gwarantowany.
PS Liczę na to, że ujęcia z pokoju lotów zainspirują wszystkich tych, którym żony nie pozwalają mieć w mieszkaniach własnych kokpitów  :564:

Virtual Strike Fighter Squadron 313

"Failure to remove TrackIR prior to ejection may cause injury. If unable to remove TrackIR, a proper ejection body position (head back against the seat headrest) reduces the chance of injury from the TrackIR."

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #36 dnia: Stycznia 17, 2017, 22:16:10 »
Taaaa, po co wstawać o 10, jak można o 5 i iść na 7 do pracy. Wrodzone lenistwo.

Widocznie jesteś za mało leniwy i dlatego wstajesz o 5  :032:
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

« Odpowiedź #37 dnia: Stycznia 17, 2017, 23:30:59 »

PS Liczę na to, że ujęcia z pokoju lotów zainspirują wszystkich tych, którym żony nie pozwalają mieć w mieszkaniach własnych kokpitów  :564:

O tak bardzo się mojej żonce kokpit podobał, z niejakim uśmieszkiem pytała się mnie kiedy ja sobie taki sprawię  ;D

łukasz

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #38 dnia: Stycznia 18, 2017, 00:56:21 »
z niejakim uśmieszkiem pytała się mnie kiedy ja sobie taki sprawię  ;D
A Ty wtedy mówisz: "No, właśnie zamówiłem i już jedzie".
Mina połowicy, IMO bezcenna ;).
Marcin Widomski