Autor Wątek: Problem z działaniem u mnie DCS 2.0 i aktualizacjami  (Przeczytany 2853 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Problem z działaniem u mnie DCS 2.0 i aktualizacjami
« Odpowiedź #15 dnia: Marca 18, 2017, 20:45:33 »
Piszę raz jeszcze, mam:  Win7 Ultimate /64bitowy bez SP1. Panowie  jak żyć, bez tych aktualizacji ?
Pozdrawiam
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #16 dnia: Marca 18, 2017, 21:00:58 »
Nie ma wyboru, aktualizacje trzeba wgrać, bez nich się nie da. Trzeba wejść z menu "START" w "Windows Update", wyszukać aktualizacje i zainstalować. Bez SP1 Windows nie pobierze dalszych aktualizacji, co za tym idzie wszystkie programy które wymagają SP1 w Win7 mogę nie działać właściwie lub nie działać wcale.
Jeśli faktycznie nie masz SP1, to zaczynam rozumieć czemu masz tak wiele i takich dziwnych problemów z DCS World.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #17 dnia: Marca 18, 2017, 21:40:10 »
Aktualizacje były pobrane kilka dni temu. I zostało "nic ważnego", typu językowego. Może jakiś dobry pomysł na naprawę Win7 ? Bez reinstalacji.
Dzięki za cierpliwość.
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #18 dnia: Marca 18, 2017, 21:59:35 »
Zrób to co mówią koledzy, bez tego nie ma o czym dalej dyskutować: ściągnij service pack w odpowiedniej wersji 32 lub 64 bity i zainstaluj. Po tym pojawia się nowe aktualizacje.

« Odpowiedź #19 dnia: Marca 18, 2017, 22:24:03 »
neelix  Twój cytat  "Zrób to co mówią koledzy", ale jak, mój Win7 nie chce go zainstalować ! Nie ma go w update ! Ściągany z internetu nie kończy instalacji ! I to tyle moich sposobów. Dzięki.
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #20 dnia: Marca 18, 2017, 22:43:33 »
Możemy powalczyć z tą instalacją tylko może gdzieś w innym wątku, pomocy albo technicznym. Na początek podaj kod błędu albo wbij w google: SP1 Windows 7 + kod błędu z instalacji service pack. Jak pamiętam to nieraz pomagało odinstalowanie antywirusa.

« Odpowiedź #21 dnia: Marca 19, 2017, 01:37:10 »
Jedno jest pewnie, przed zainstalowaniem SP1 wymagana jest jakaś aktualizacja, nie pamiętaj dokładnie jakiej ale jak jej nie było to SP1 nie chciał się zainstalować ani też wyszukać praz updat-era . Zatem wyszukaj aktualizacje, zainstaluj wszystkie ważne i ponownie zrób wyszukiwanie aktualizacji. Zobacz tu, to metoda 2, tam piszą o tym : https://support.microsoft.com/pl-pl/help/2498452/you-do-not-have-the-option-of-downloading-windows-7-sp1-when-you-use-windows-update-to-check-for-updates  .
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #22 dnia: Marca 19, 2017, 08:56:49 »
Coś mi się nie chce wierzyć, że nie masz Win7 z SP1. Raczej wynika z tego tematu, że "orłem" w tym nie jesteś, a to by znaczyło, że jedziesz na defaultowych ustawieniach W7, w których updejty są włączone z automatu.
Tu masz gdzie to sprawdzić: https://youtu.be/aDJrGNwc9Cg?t=26s . Zrób screena i tu wstaw jako potwierdzenie. Może ew. być tak jak piszesz pod warunkiem, że masz automatyczne uaktualnienia wyłączone.
Każda gra wydawana jest na najnowszą wersję Windowsa. Zwłaszcza muszą ubyć updejty Krytyczne jak Service Pack'i. Zadbaj o aktualną wersję W, a dopiero potem instaluj gry/simy.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #23 dnia: Marca 19, 2017, 10:39:58 »
Na Twoim miejscu zrobiłbym system od nowa bazując na np. gotowym obrazie Win 7 z SP1. Można je pobrać z różnych źródeł, np. tu: https://www.microsoft.com/pl-pl/software-download/windows7.
Przez te wszystkie działania zrobił ci się pewnie niezły bajzel. Aktualizowanie W7 po czystej instalacji jednak do najprzyjemniejszych nie należy z uwagi na ich ilość i problemy z pobieraniem. Jednak są w tej chwili dostępne gotowe "paczki" aktualizacji co sporo pomaga. Poczytaj tu: https://support.microsoft.com/pl-pl/help/3172605/july-2016-update-rollup-for-windows-7-sp1-and-windows-server-2008-r2-sp1

« Odpowiedź #24 dnia: Marca 31, 2017, 22:59:53 »
Problemy....  ustały, dzięki mojej odwadze i wydaniu kupy pieniędzy.
Zakupiłem  Win10  i  SSD 120GB. Zainstalowałem od nowa DCSW 1.x oraz  2.x  i  wszystko lata jak ta lala. Jestem usatyskwakcjonowany.
Pozdrawiam

Czy tak trudno pisać we właściwym temacie? Przeniesiony.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 01, 2017, 09:23:26 wysłana przez YoYo »
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 01, 2017, 09:31:34 »
A po co kupowałeś W10? Trzeba było 7 upgradować.

« Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 01, 2017, 20:11:45 »
No, chyba się domyślasz? Teraz  nareszcie jest stabilnie! Oby jak najdłużej.
Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 01, 2017, 21:21:24 wysłana przez KosiMazaki »
Pozdrawiam.