Autor Wątek: Źle wyświetlające się tekstury w CoD.  (Przeczytany 3060 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Źle wyświetlające się tekstury w CoD.
« dnia: Marca 25, 2017, 09:43:18 »
Witam

Czy wie ktoś może jak rozwiązać problem z źle wyświetlanymi teksturami ziemi w grze? Mój sprzęt to GF GTX 970, intel i7 4790k  8GB RAM. Wydaje mi się, że raczej komp spełnia wymagania. Dodam, że na podstawowej wersji i z modem TF jest tak samo. Zamieszczam linka do screena z gry.

https://zapodaj.net/5939013cd1c3d.png.html

« Ostatnia zmiana: Marca 25, 2017, 10:28:59 wysłana przez KosiMazaki »

Odp: Problem z teksturami w CoD
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 25, 2017, 10:04:04 »
Słabo znam CoD, ale takie objawy wg mnie sugerują problem ze sterownikiem karty graficznej. Spróbuj inny - nie koniecznie nowszy.
Zanim zaczniesz mieszać sterownikami proponuję wyłączyć w jego opcjach wszelkie ulepszenia (AA, Anizo) - może tu coś się żre?
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Offline Versor

• 13 WELT
  • *
  • 6 WELT
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 25, 2017, 10:05:19 »
Miałem ten sam problem. Wystarczy wyłączyć cienie.

« Odpowiedź #3 dnia: Marca 25, 2017, 10:08:13 »
Miałem ten sam problem. Wystarczy wyłączyć cienie.
Skoro tak - winny jest sterownik.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Odp: Źle wyświetlające się tekstury w CoD.
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 25, 2017, 10:49:39 »
Pewnie że coś ze sterami (albo jakimś ustawieniem tychże). Cienie włączone czy nie, takie kwasy nie powinny mieć miejsca. Nie mają u mnie, ale ja wciąż używam wersji 368.81, bo z nowszymi to różnie bywało).

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 25, 2017, 12:42:54 »
A masz może jakieś programy w tle, np. od Asusa czy innego producenta mobo? Wywal wszystko i sprawdź.

« Odpowiedź #6 dnia: Marca 27, 2017, 16:11:10 »
Problem rozwiązany poprzez zainstalowanie starszych sterowników 368.81.
Wydaje mi się że nie powinno tak być że trzeba instalować stare sterowniki żeby zagrać w starszą grę.

Dziękuje wszystkim za pomoc. :)

« Odpowiedź #7 dnia: Marca 27, 2017, 16:59:05 »
Nie tylko "starszą", ale ogólnie nie "mainstreamową". W DCSie niedawno też były hocki-klocki z wydajnością pod nowymi sterownikami NVidii. Dobrze Ci się wydaje, ale cóż, taki los ludzi, którzy pykają nie tylko w masówki od EA i Ubisoftu. Pod niszowe tytuły nikt sterów nie optymalizuje. Można natomiast pogrzebać w temacie i sprawdzić, czy nie da się wsadzić paru bibliotek od 368.81 tylko pod CloDa, przy nowszych sterach dla całej reszty. Taki patent dawało się swego czasu robić w DCSie i starym Iłku, może i tu dałoby radę.