Autor Wątek: Tablet - jaki wybrać ?  (Przeczytany 820 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
Tablet - jaki wybrać ?
« dnia: Marca 30, 2017, 12:13:17 »
Witam.
Syn dorasta, lubi oglądać różne kolorowe bajki i piosenki.
Potrzebuję czegoś co zajmie jego uwagę w czasie jazdy samochodem (w domu mam wystarczająco dużo stacjonarnych rzeczy na których można oglądać bajki ...).
Tablet.
Dla mnie zupełnie nieznane urządzenie.  Ma docelowo służyć do oglądania bajek i piosenek przez małego w czasie dłuższej jazdy samochodem.
Wymagania mam głownie dotyczące pojemności (pliki wideo trochę ważą z reguły) - czy takie urządzenia mają sloty na karty SD ? i ewentualnie modemu, który połączyłby się z moim szajsungiem na którym mam dostęp do internetu.
Pytanie : co kupić  ??

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: Tablet - jaki wybrać ?
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 30, 2017, 12:33:29 »
W sumie to chyba każdy się nada. Nie masz co szaleć. Młody upuści, coś wyleje na niego i po tablecie. Większość z nich ma slot na kartę SD.

Szukaj czegoś z dość szybkim prockiem, 4 lub 8 rdzeniami i z 2GB RAMu. Od 8 cali w górę. Poza tym nie podałeś ile chcesz na to wydać :).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 30, 2017, 14:26:42 »
Poza tym nie podałeś ile chcesz na to wydać :).

A myślisz, że wiem ? :-D
Jak patrzę na ceny to można zwariować. Od 200 PLN do ponad 2 000 PLN. Min. dlatego pytam, bo nie problem wydać 200, tylko po to aby za miesiąc wydać następne 400.

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline ESP

• *
  • Cloud Surfer
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 30, 2017, 17:27:27 »
Kup Nexusa 9 + opakowanie Unicorn Beetle (sprawdzone na 3 i 8-latku).

Nexus bo nie ma debilnych nakładek Samsunga, to czysty Android + częste aktualizacje bezpieczeństwa.
AMD Ryzen9 5900X + beQuiet! ShadowRock3 // HyperX Fury 64GB 3200MHz // MSI MAG X570 Tomahawk // MSI RTX3080 OC 10GB // ASUS ROG SWIFT PG329Q // KIOXIA 2TB M.2 NVMe + Samsung 2TB SSD // beQuiet! PureBase500

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 30, 2017, 22:26:44 »
Bez przesady nowy TouchWiz to już zupełnie inna nakładka niż kiedyś. Choć ta stara też nie była jakaś zła. Poza tym 3k zł za tablet który będzie odtwarzaczem do bajek dla szkraba to sorki ale trochę przegięcie. Do tego trzeba doliczyć koszt pancernego opakowania. Poza tym tablety to są tak ograniczone i tracące na wartości urządzenia, że nie warto wykładać takiej kasy.

Warto się zastanowić czy nie lepiej wziąć takiego urządzenia z Windowsem. Instalujesz VLC Player i odtwarza wszystko bez marudzenia :).

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 30, 2017, 23:34:05 »
Huawei MediaPad 10+
10 cali, szybki, dobra bateria, wifi, LTE, BT, GPS, slot SD, micro USB (można też podpiąć pendrive'a), dobra matryca, niedrogi (mojego dorwałem w lombardzie za 5 stówek jeśli dobrze pamiętam). Moje dzieciaki też go męczą i daje radę. Świetna jakość za niewygórowaną cenę.
Teraz pewnie są już nowsze modele.
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

Offline ESP

• *
  • Cloud Surfer
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 31, 2017, 13:15:46 »
Mazak,
jakie 3k?
ja swojego kupiłem za 1,2k prawie dwa lata temu....
AMD Ryzen9 5900X + beQuiet! ShadowRock3 // HyperX Fury 64GB 3200MHz // MSI MAG X570 Tomahawk // MSI RTX3080 OC 10GB // ASUS ROG SWIFT PG329Q // KIOXIA 2TB M.2 NVMe + Samsung 2TB SSD // beQuiet! PureBase500

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 31, 2017, 13:59:55 »
Zwracam honor :).Patrzyłem na Ceneo i ostatnia znana cena była 3317,44 zł za HTC NEXUS 9 32GB BIAŁY. Ty się zasugerowałem. Faktycznie można go dopaść o połowę taniej ale znowu czy warto dla rocznego czy dwuletniego szkraba wrzucać tyle kasy w tablet? :)