Autor Wątek: Plugin X-Camera  (Przeczytany 4254 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Plugin X-Camera
« dnia: Kwietnia 09, 2017, 15:29:04 »
Pisalem o tym wolnym dzialaniu Tracka IR w watku Dla poczatkujacych. Moze faktycznie rozwiazaniem byc tutaj ten plugin X-Camera. Info znalazlem tutaj https://www.reddit.com/r/flightsim/comments/5bfcs5/xplane_trackir_doesnt_feel_natural/ . Ktos moze probowal?
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Odp: Plugin X-Camera
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 09, 2017, 15:48:13 »
Ja mam wrażenie, że TrackIr 5 (bo taki posiadam) na profilach, które użytkuję w Falconie i Elite Dangerous w Xplane 11 działa jakby dużo szybciej i czulej, przydałoby się właśnie spowolnienie.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 09, 2017, 20:46:17 »
Ja mam wrażenie, że TrackIr 5 (bo taki posiadam) na profilach, które użytkuję w Falconie i Elite Dangerous w Xplane 11 działa jakby dużo szybciej i czulej, przydałoby się właśnie spowolnienie.

No właśnie na odwrót ;>. Ja mam szybki profil, mały ruch i już szósta, wiadomo po co, a w X-Plane 11 muszę się wychylić dość mocno. Coś jakby ten sim miał swój profil niezależnie od tego jak ma się wszystko poustawiane pod softem Naturalpoint.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 13, 2017, 15:21:23 »
X-Camera zacząłem stosować z tego samego powodu co YoYo - powolna, domyślna obsługa TrackIR w X-Plane. Plugin jest dość nieprzyjazny w użytkowaniu, ale jak już pozna się jego możliwości, to staje się niezastąpiony :)

Po wyłączeniu domyślnej obsługi TrackIR w X-Plane, restarcie symulatora, aktywacji pluginu i wejściu do jego panelu, można zaznaczyć checkbox obsługi TrackIR i dopiero wtedy TrackIR zaczyna funkcjonować poprawnie :)
X-Camera w połączeniu z bezpłatnymi pluginami HeadShake i GeForce emuluje w zbliżonym stopniu software EZdok Camera z FSX.

Poko

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 13, 2017, 15:31:23 »
Dzięki! Wypróbujemy, bo z TIRem też miałem problem.

Poko

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 14, 2017, 12:54:56 »
Świetna sprawa! Teraz TrackIR działa znacznie lepiej. Reaguje błyskawicznie i nie wygładza ruchów. Wielkie dzięki za podpowiedź! :)

Jedna uwaga dla nowych – trzeba ściągnąć profile X-Camera dla TrackIR do odpowiednich samolotów.

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 17, 2017, 12:06:58 »
Ja nic nie ściągnąłem. Mam X-Camera. Odpalam tracka, przy odpaleniu nowej maszyny (takiej w której jeszcze nie działał XC) tworzę profil. Czyli zaznaczam wykrywanie Tracka i wyznaczam krawędzie wychylenia i pokazuje gdzie moja głowa standardowo ma być.  Sam profil w tracku mam ten sam co w BMSie.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Offline castor

• *
  • Lonewolf
« Odpowiedź #7 dnia: Maja 08, 2017, 19:58:32 »
Nie ma tematu o przydatnych pluginach do XP więc podczepiam tutaj.
Plugin XWeather - aktualny METAR i inne wiadomości pogodowe.

http://forums.x-plane.org/index.php?/files/file/35891-xweather/

i5 12600K
27LG GL850-B
RTX 4080 Phantom GS
VR HP Reverb G2
TH Warthog
Lecimy z konkretami – rzekł dowódca skrzydła, patrząc na Mavericki

« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 11, 2018, 13:04:37 »
Według mnie konieczna pozycja jeżeli używamy X-Camera, oczywiście w pełni kompatybilne z X-Camera - wystarczy w ustawieniach X-Camera zaznaczyć HeadShake:

HeadShake v1.8

https://www.simcoders.com/headshake/features-and-download
i5 6600K @ 4.4GHz, AsRock Z170 Gaming K4, CM Fortis 3, 2x8GB DDR 4 Corsair Vengeance LPX 3200MHz, Gainward Phoenix 1080 GS 8GB, XFX TS Core 550W, Crucial BX200 SSD 240GB, Crucial MX300 SSD 275GB, Seagate Barracuda 1TB, Win 10 x64 Pro

Offline Luber

• *
  • 7 Wirtualna Eskadra Działań Specjalnych
    • 7 Wirtualna Eskadra Działań Specjalnych
« Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 11, 2022, 10:18:07 »
Którą wersję x-camera wybrać (płatna/darmowa) aby track-ir działał płynnie w XP11?