Autor Wątek: Forum stuknęło 15 lat :).  (Przeczytany 5517 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Forum stuknęło 15 lat :).
« dnia: Maja 13, 2017, 22:05:57 »
Pewnie nie wszyscy zauważyli/wiedzą ale właśnie w maju minęło Nam (w sensie forum) równe 15 lat. Ja zarejestrowałem się jako 37 użytkownik 13 maja 2002 roku. Yoyo był 8 userem, a Apacz numerkiem 2 od 9 maja. Także można uznać, że Dzień Zwycięstwa dla zachodu to urodziny naszego THE Forum w tej postaci czyli na skrypcie SMF. Warto również pamiętać, że wcześniej forum żyło jeszcze na skrypcie PHPbb by Przemo oraz w bardzo surowej formie wisało na jakimś cudzie w HTML czy księdze gości na stronie Yoyka. Starzy już jesteśmy... jak węgiel. Sporo użytkowników przewinęło się przez nasze progi. Jedni zostali, inni nie, a jeszcze inni wrócili po okresie niebytu. Byli też tacy co mówili, że forum z racji swojej niszowości długo nie pociągnie, a nie ukrywajmy byli też tacy co źle życzyli. Po drodze było kilka awarii - większych, mniejszych ale po każdej wracaliśmy i wciąż mamy się dobrze :D. Internet się zmienił, to miejsce się zmieniło i My się zmieniliśmy. Można powiedzieć, że obecnie jesteśmy jednym z najstarszych tego typu miejsc w Polsce, o ile nie na świecie. Dużo miejsc związanych ze Szturmowikiem już nie istnieje. Uświadomiłem sobie to kiedy robiłem porządki w "ulubionych" (dla tych co nie wiedzą to taka funkcja w przeglądarce internetowej w której zapisywało się ulubione strony :D). Warto również pamiętać, że sama gra jest od nas starsza jedynie o pół roku. Premiera pierwszego "Szturma" miała miejsce 21 listopada 2001 roku (14 grudnia w PL). Kawał czasu.

Aha, w czasie tych 15 lat, a dokładnie w 2001 roku odbył się tylko jeden oficjalny zlot w Krakowie i to jest absolutny SKANDAL TM TM TM ale na pocieszenie powiem, że było kilka nieformalnych spotkań np. w Radomiu.

http://kg200.il2forum.pl/inne/articles/zlot/zlot.htm

Dzięki za ten wspólny czas. Forum bez użytkowników by już dawno nie było. Życzę wszystkim kolejnych 15 lat i jak ktoś ma pod ręką piwo to teraz jest dobra okazja żeby je wypić ;).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Odp: Forum stuknęło 15 lat :).
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 13, 2017, 22:28:22 »
Gratulacje :)
Wypadałoby odśpiewać sto lat :)

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 13, 2017, 22:34:56 »
Dzięki Kosi za lata pracy byśmy mogli wymieniać poglądy w jednym miejscu. Nie da się zaprzeczyć że to miejsce, to mój numer 1 w Internecie od samego początku mojej bytności na nim i nie zamierzam tego zmieniać. Brakuje tu kilku osób które kiedyś stanowiły o jakości, barwności i atmosferze tego miejsca. Brak Schmeissera to po prostu SKANDAL!™, gdzie są @pschik, Schlang, Świeru i wielu innych że o Doktorze nie wspomnę. Dobrą wieścią jest to że pojawiają się nowi userzy a forum jest prawie takie samo jak było w dniu powstania :) i oby w tym tkwiło po wsze czasy. Mamy moc oddziaływania na młode pokolenia.

Chwała Grupie Trzymającej Władze, oby Wam Opelek zawsze od pierwszego razu palił, czarne płaszcze skrzypiały i chęci nie brakło. Dzięki!
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #3 dnia: Maja 13, 2017, 22:59:23 »
Gratz.

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka

MJoy16.googlepages.com
... in the air.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Forum stuknęło 15 lat :).* Trzeba się wybrać do lodówki ;)
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 13, 2017, 23:18:03 »
Aleśmy stare dupy, nie ma co* !!!!
        Wiwat! Wiwat! Wiwat!
Danke za kawał wspaniałej i wciąż trwającej przygody :).
No i Mazak jest wielki  :564:

* Trzeba się wybrać do lodówki ;> .
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #5 dnia: Maja 13, 2017, 23:35:28 »
Jestem jednym z najmłodszych (i w miarę aktywnych) użytkowników forum, i odkąd się zarejestrowałem to w sumie zawsze pierwsze co otwieram w przeglądarce po włączeniu, to właśnie THE Forum. Od czasu rejestracji (22.06.15) sporo się dowiedziałem, zaliczyłem tylko jedyną malutką "spinę" i to z samym Wielkim Mazakiem :D, a i nawet udało się pomóc paru osobom. Chłopy z =OPS= trochę nauczyli latać i walczyć w DCS'ie, a boski pokazał że nadal można latać (w miarę skutecznie) po 13 piwach. Ogólnie rzecz biorąc, to samo forum znam z czasów jak miałem może z 10-11 lat, a moją lekturą był temat wspólnego latania on-line w Lock On, gdzie przeglądałem screen'y i czytałem co się działo ;D.

P.S. A do wszystkich "starych dup", zapraszamy na serwer, ile można samemu na singlu latać :P.

« Odpowiedź #6 dnia: Maja 13, 2017, 23:40:49 »
Gratulacje dla całej Moderacji :D No i oby minimum kolejnych 15!!

« Odpowiedź #7 dnia: Maja 13, 2017, 23:43:31 »
Ja chociaż nie mam takiego stażu jak niektórzy, to jednak otwieram w tym momencie buteleczkę cydru na tą okazję :)
Dla mnie to forum również jest miejscem wyjątkowym w internecie, zaglądam tu codziennie i nie planuję się z tego leczyć.
Pozdrowienia dla wszystkich i podziękowania dla głównodowodzących bo przez te wszystkie lata zainwestowali w to trochę swojej krwawicy   :564:

« Odpowiedź #8 dnia: Maja 13, 2017, 23:43:44 »
Pewnie nie wszyscy zauważyli/wiedzą ale właśnie w maju minęło Nam (w sensie forum) równe 15 lat.
Szczerze? Myślałem, że The Forum jest  starsze. Nie mniej chcę podziękować Tym, Którym Się Chciało (i Chce Nadal) ciągnąć ten wózek przez te lata.
Życzę Im, aby chciało się nadal!  :580: :580: :580:
(aż sprawdziłem: jestem tu od 2008, ale ten czas leci)
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
« Odpowiedź #9 dnia: Maja 14, 2017, 00:20:55 »
O ja pie.... to już 15 lat?
To ja wtedy jeszcze włosy miałem, a Mazaczek był szczypiorek - bo teraz to Gruba Parówa ;-)

p.s. Był jeszcze jeden nieformalny zjazd KG200 ;-(

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #10 dnia: Maja 14, 2017, 00:47:07 »
No to biorę się za piwo...
Zarejestrowałem się 30 X 2002...
:)
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #11 dnia: Maja 14, 2017, 06:35:13 »
A ja cztery lata później...  I od tego czasu jestem trochę uzależniony. :)   Wielkie dzięki za kawał dobrej roboty przez szmat czasu. I następnych 100 lat!
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #12 dnia: Maja 14, 2017, 07:14:23 »
Przyłączam się do gratulacji. Mnie minęło dopiero 11 lat. Forum znalazłem przypadkowo na stronie YoYo. Poznałem tutaj wielu wspaniałych userów i niektórych poznałem osobiście. Życzę kolejnych 15 lat, powodzenia.

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #13 dnia: Maja 14, 2017, 07:39:11 »
Chciałem napisać coś śmiesznego, może wzruszającego...ale, po prostu dziękuję za te lata. Za znajomość bliższą czy dalszą, nowszą czy z "prehistorii".
STO LAT !
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

« Odpowiedź #14 dnia: Maja 14, 2017, 07:44:46 »
Również składam gratulacje. Niech forum działa do "końca świata i jeden dzień dłużej ..." :) Ja również oficjalnie jestem z forum od 11 lat choć czytam chyba od pierwszego Ił-a i BoB-a.