Autor Wątek: Forum stuknęło 15 lat :).  (Przeczytany 5493 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline castor

• *
  • Lonewolf
Odp: Forum stuknęło 15 lat :).
« Odpowiedź #60 dnia: Maja 22, 2017, 15:30:24 »
Gratulacje...czytam nieprzerwanie od 05.2005 roku -- i mam nadzieję że jeszcze to trochę potrwa ;-) Jedne działy wymierają inne się pojawiają -symulujmy tak następne 15 lat.

i5 12600K
27LG GL850-B
RTX 4080 Phantom GS
VR HP Reverb G2
TH Warthog
Lecimy z konkretami – rzekł dowódca skrzydła, patrząc na Mavericki

« Odpowiedź #61 dnia: Maja 22, 2017, 17:08:05 »
Ja trafiłem tu prawie 7 lat temu za sprawą... obrazu w googlu grafika z MiG-iem 29. Akurat przechodziłem wtedy okres, w którym rozszerzałem zainteresowania z broni pancernej i strzeleckiej na tą latającą. Uwierzcie mi panowie ( i panie ;) ), że mojego banana na ryju i oczu jak 5 złotych nie potrafiło nic powtórzyć od tamtego czasu. "Cóż to za kopalnia informacji i humoru!" powtarzałem nieustannie przeglądając strony.
Sam się bardzo niewiele udzielam, gdyż jestem zdecydowania za krótki wiedzą w porównaniu do co niektórych grubszych cwaniaków, którzy się tu kręcą, ale zawsze pomęczę Was prośbami o pomoc (głównie Mazak, który zaiste jest Wielki™).

Dziękuję Administracji za pilnowanie porządku, niech lokacja Księżycowej Bazy pozostanie sekretem, Blitz zawsze startował a Luger się nie zacinał, osobom które sprawiają że to miejsce dalej stoi, no i użyszkodnikom dzięki którym mogę tu wejść kilka razy dziennie i poczytać coś ciekawego. :)
S!

« Odpowiedź #62 dnia: Maja 22, 2017, 17:47:59 »
Zawsze ceniłem to Forum za wysoki poziom merytoryczny oraz kulturę użytkowników, a jak wszyscy wiemy, w internecie takich miejsc nie jest zbyt wiele. Mimo,  że w czerwcu minie "dopiero" 10 lat od mojej rejestracji, to od około 13 lat tu zaglądam codziennie. Dziękuję wszystkim, dzięki którym jest to możliwe i oby tak było przez następne 15 lat ;)

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #63 dnia: Maja 22, 2017, 18:52:15 »
Czytając ten wątek zastanawiałem się niedawno, czemu tu nie logowałem się wcześniej, i wychodzi mi, że Internet miałem tylko w pracy a do tego ja tam grałem w CFS2 a nie w pierwszego Iła, i miałem do niego inne, zagraniczne fora. :P    Teraz niestety na forum o wiele więcej jest ruchu w wątkach "odrzutowcowych" niż tych z DWŚ, ale kiedyś się to zmieni, czego wam i sobie bardzo życzę - oby nie za następne 15 lat. :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Schlang

• KG200
  • *
« Odpowiedź #64 dnia: Maja 22, 2017, 23:09:07 »
To i przyszła kolej na mnie... poczułem się troszkę wywołany do tablicy :). Tak Rutkov! żyje, mam się dobrze i nie przytyłem ;)... Hmm 2001/2002 kosmos tak jak Mazak dobrze pamięta to ja miałem 16, wtedy były serwerki ze zwykłym dogiem i latanie całymi wieczorkami (i walka foką na klapach take off :D). To dzięki forum cała ta polska scena zjednoczyła się, dzieliła tą wspaniałą lotniczą pasję. Mimo wszystkich różnic w światopoglądzie i w tym czy to dalej zabawa, czy już coś więcej, to tylko tu wszyscy byliśmy razem nie podzieleni na niemców i rusków. Dzięki Gero i wielkie dzięki dla tych co dorzucili choć kamyczek do tego, żeby całe forum nie przewróciło się do góry kołami... Dzięki temu poznałem masę wspaniałych ludzi z którymi dzieliłem większość swoich lat młodości, bawiąc się, ale nie tylko (dzięki Mazak!). Chciałbym przeżyć jeszcze raz parę lotów z Rammem, Psikiem, Kubą, Rutkovem (zwłaszcza jak grał z biura ;), Vickim, Rolamem, Benkiem i całą resztą wspaniałych przyjaciół. Kończąc życzę forum kolejnej 15, a młodszym użytkownikom życzę by mogli przeżyć równie cudowną przygodę co ja. Dziękuję z całego serducha panowie. S!

Offline Sobilak

• *
  • Mały; 195cm/112kg reszta proporcjonalna:-)
« Odpowiedź #65 dnia: Maja 23, 2017, 07:52:37 »
Czerwiec 06, 2005, 15:30:39  Data rejestracji.
Il2 FB zakupiłem w w USA 2004, a najwięcej o grze, sposobach modyfikacji itd. wyciągnałem z "THE FORUM".
Zmian w życiu sporo, w wadze 3 kg do przodu ( obwód w pasie całe szczęscie ten sam  ), a Forum jakie było zaje, takie pozostało.
Jeszcze "tylko" 35 lat i stuknie PIEĆDZISIĄTKA.
Na niebie są dwa typy maszyn "myśliwce i ich ofiary"

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #66 dnia: Maja 23, 2017, 08:00:12 »
@Schlang

No jestem w ciężkim szoku :D. Po tylu latach post na forum :D.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #67 dnia: Maja 23, 2017, 10:34:06 »
@Schlang

No jestem w ciężkim szoku :D. Po tylu latach post na forum :D.

Jak to zobaczyłem wczoraj późnym wieczorem to uznałem, że śnię i postanowiłem sprawdzić rano  ;)
Okazuje się, że jednak nie spałem i Schlang żyje :056:

Ramm.

ps. czekam w takim razie na @psika i Schmeisa. Gero się odezwał, Labi też, Dziadek Kos także ... może się doczekam  8)
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #68 dnia: Maja 23, 2017, 12:26:44 »
"Wąż" wypełz z bezkresi internetu ;-). Szkoda że nie można wrócić do tamtych lat.
Co do biura to niestety ale każdy się krygował gdy mówiłem że pokażę gdzie trzymam joystick ;-). Choć przez mgłę pamiętam że jeden to zobaczył ale potem szybko na wyspy wyjechał i nie widziałem go do dziś :-D

Jak to zobaczyłem wczoraj późnym wieczorem to uznałem, że śnię i postanowiłem sprawdzić rano  ;)
Ja lepiej miałem, wchodzę ok 1 w nocy widzę post Schlanga - a przy próbie odpowiedzi na niego, error że strona coś tam z limitem przekroczonym - oho myślę sobie wizyta tak zacnego forumowicza nie mogła się odbyć bez wydarzeń niezwykłych :-).

Czekam na @pschika i Szmajsa - jak Schlang dał znać to nie mogą być gorsi!
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM