Autor Wątek: Nieprawidłowe odtwarzanie tracków z gry.  (Przeczytany 5251 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nieprawidłowe odtwarzanie tracków z gry.
« dnia: Maja 26, 2017, 09:25:15 »
Problem występuje w Spitfire, ale myślę, że podobnie może być przy innych modułach, choć w Mustangu na razie nie zauważyłem. Podczas odtwarzania tracka, po kilku minutach "raptus" zaczyna kręcić bączki po płycie lotniska, mimo że podczas lotu wszystko szło gładko. Podkołowałem na start, książkowo wystartowałem, polatałem i pięknie przyziemiłem. Dzieje się to podczas najprostszej misji "Cold start". Na końcu mój samolot przydzwania w stojącego obok Spita i oba stają w płomieniach. Coś podobnego zauważyłem kiedyś w Iłku; następowało jakieś przesunięcie elementów tracka, tutaj jest tak, jakby coś, w mechanice lotu wieszało się i odtwarzane było w kółko. Mieliście podobne problemy?

Odp: Nieprawidłowe odtwarzanie tracków z gry.
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 26, 2017, 10:16:53 »
Ten typ (DCS) tak ma, to normalne.  8)
Powinno być nieco lepiej z trackami, w których lot zaczynałeś nie z ziemi, a z powietrza.

Odp: Nieprawidłowe odtwarzanie tracków z gry.
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 26, 2017, 18:37:40 »
To problem tej platformy, występujący "od zawsze" i atakujący z różnym natężeniem różne statki powietrzne w różnych wersjach gry i przy różnych konfiguracjach hardware'u. Spit jak na razie jest jednym z tych samolotów, które problem dotyka najbardziej. Nic nie poradzisz.

W ramach ciekawostki dodam, że raz udało mi się nagrać i 100% poprawnie odtworzyć pełny cykl: rozruch, start, krąg i lądowanie w Spicie. "Raz" dosłownie, bo przy kolenym uruchomieniu gry dokładnie ten sam track już się wykrzaczył i nigdy nie udało mi się zmusić go do prawidłowego działania ponownie.