Autor Wątek: Jakie przydatne rzeczy wziąć na unitarkę?  (Przeczytany 3327 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Veron

• 13 WELT
  • *
Jakie przydatne rzeczy wziąć na unitarkę?
« dnia: Sierpnia 10, 2017, 18:33:34 »
Cześć,

mam do Was prośbę dotyczącą pomocy w przygotowaniu sie na unitarkę. Jako że dostałem się do szkoły oficerskiej czeka mnie od 17 sierpnia przywilej bycia wykorzystywanym przez kaprali, plutonowych itd. Rozejrzałem się trochę po Google w celu pozyskania informacji o odpowiednim zaopatrzeniu się na szkolenie i zrobiłem sobie już listę rzeczy do zabrania. Ponieważ jednak chciałbym się przygotować lepiej prosiłbym zaznajomionych z tematem o udzielenie kilku wskazówek młodemu, przyszłemu żołnierzowi co warto ze sobą zabrać, gdyż ten chciałby umilić sobie (wiem, unitarka i umilanie to słowa, które nie występują łącznie w naturze  ;D) chociaż trochę sześciotygodniowy pobyt w jednostce :). Może wymienicie coś, czego reszta internetu nie wskazała.

Odp: Jakie przydatne rzeczy wziąć na unitarkę?
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 10, 2017, 19:17:51 »
Wszystko czego potrzebujesz wypożyczy Tobie MON.
Troche się czasy zmieniły widzę, teraz szykowanie na unitarkę jak do spa.
i5 6600K @ 4.4GHz, AsRock Z170 Gaming K4, CM Fortis 3, 2x8GB DDR 4 Corsair Vengeance LPX 3200MHz, Gainward Phoenix 1080 GS 8GB, XFX TS Core 550W, Crucial BX200 SSD 240GB, Crucial MX300 SSD 275GB, Seagate Barracuda 1TB, Win 10 x64 Pro

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 10, 2017, 19:52:10 »
No i na "wykorzystywanie" to trzeba sobie zasłużyć....... Jaka WSO?

Offline Veron

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 10, 2017, 19:56:41 »
Sił Powietrznych :)

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 28, 2017, 21:59:00 »
Na dobrą załogę trafiłeś w batalionie szkolnym, powodzenia.

Offline JacD

• *
  • 7WEDS
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 28, 2017, 23:37:40 »
Myślałem, że już mnie nic w armii przed emeryturą nie zaskoczy, a jednak zostałem zaskoczony :D Kasę zabierz wszystko w dzisiejszych czasach można kupić.
Gravity is a cruel mistress!
7WEDS

Offline Veron

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Września 24, 2017, 14:07:50 »
Dzięki wszystkim za odpowiedź, o dyskusji przypomniałem sobie po unitarce, dlatego byłem nieaktywny wcześniej. Hicks - faktycznie - dowództwo oraz koledzy na szkoleniu bardzo w porządku :)