Autor Wątek: Jak rozebrać joystick Tracer Jet Force V2?  (Przeczytany 975 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jak rozebrać joystick Tracer Jet Force V2?
« dnia: Sierpnia 15, 2017, 21:29:58 »
Witam,
stałem się posiadaczem Jet Force V2 firmy Tracer ale nie działa dobrze wychylenie w doł i chciałbym go ewentualnie naprawić.
Wie ktoś może jak go otworzyć, bo po odkręceniu dwóch śrubek na dole nie mogę zdjąć dolnej pokrywy, a nie chcę na silę nic robić żeby czegoś nie ułamać.
pozdrawiam
EdiMan

Pisownia, nazwa tematu, regulamin forum. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 16, 2017, 07:41:56 wysłana przez KosiMazaki »

Odp: Jak rozebrać joystick Tracer Jet Force V2?
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 16, 2017, 20:31:14 »
ale nie działa dobrze wychylenie w doł
Pisownia, nazwa tematu, regulamin forum. Mazak.

Witaj
Z tego co napisałeś nie działa Ci poprawnie połowa osi Y, jest pewnie jakiś problem z mechaniką kołyski drążka albo potencjometrem. Czy w takim razie druga połowa osi Y działa poprawnie? Ciągniesz drążek do siebie i samolot płynnie przechyla się na ogon?
Wykaż trochę inicjatywy i zrób jakieś fotki joya, żebyśmy wiedzieli na czym dokładnie utknąłeś podczas demontażu. Jest tu sporo osób które chętnie pomogą, ale musimy wiedzieć w czym dokładnie tkwi problem. Odkręcenie dwóch śrubek nie wystarczyło bo pewnie gdzieś jest trzecia/czwarta albo dodatkowe zatrzaski które trzeba podważyć. Niestety podejrzewam że mało kto ma tego joya żeby Ci to na szybko sprawdzić i potwierdzić.

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 17, 2017, 09:26:03 »
Hej
druga połowa osi Y działa poprawnie czyli jak wychyle drążek do przodu (opadanie),nie działa jak wychylam w dół (wznoszenie).
na zdjęciu czerwonymi kółkami zaznaczyłem śruby ale pomimo odkręcenia ich nie mogłem zdemontować tej pokrywy.

https://www.dropbox.com/s/rj6e66vylmalg09/joy.jpg
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 17, 2017, 09:31:56 wysłana przez KosiMazaki »

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 17, 2017, 09:32:46 »
Poszukaj śrub pod gumowymi nóżkami wyżej albo pod naklejką.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 17, 2017, 09:34:38 »
Pod naklejką nie ma ale znalazłem pod gumowymi nóżkami :))). Dzięki jak go rozbiorę go dam znać co i jak.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 17, 2017, 09:38:25 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #5 dnia: Września 14, 2017, 11:02:08 »
Hej
To jednak była wina potencjometru. Potraktowałem kontaktem i smiga aż miło. Dziękuje za porady:)))