Autor Wątek: Pomoc dla początkujących w DCS.  (Przeczytany 47084 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Marcin_B

• *
  • MABO
Odp: Pomoc dla początkujących w DCS.
« Odpowiedź #195 dnia: Września 04, 2019, 22:54:34 »
Ufff... doszedłem w końcu. W opcjach coś się poprzestawiało i włączył się tryb "gamingowy". Teraz wszystko działa :)

Offline Marcin_B

• *
  • MABO
« Odpowiedź #196 dnia: Września 11, 2019, 23:42:07 »
Jeśli dobrze pamiętam, to kiedyś w widoku zewnętrznym (F2) nie było efektu rozmytego tła: to realistyczny efekt ale strasznie zjada klatki. Idzie to jakoś wyłączyć?

Poko

• Gość
« Odpowiedź #197 dnia: Września 12, 2019, 08:00:43 »
No pewnie. Znajdziesz to tam, gdzie powinieneś zacząć szukać, czyli w opcjach grafiki --> OPTIONS > zakładka SYSTEM > Depth of Field (czyli "głębia ostrości") na OFF.

Offline Marcin_B

• *
  • MABO
« Odpowiedź #198 dnia: Września 12, 2019, 23:42:15 »
Dzięki Poko - o to chodziło :)

Offline sjx

• *
« Odpowiedź #199 dnia: Października 22, 2019, 18:12:11 »
Witam, mam taki problem: latając każdym z samolotów (MiG-29, Su-27 jak i TF-51D),  przy próbie wykonania ostrzejszego manewru (np. mocne ściągnięcie drążka do siebie), ster wraca do pozycji środkowej. Wydaje mi się, że wiąże się to z ustawieniami realizmu ale próbowałem chyba już wszystkich ustawień i cały czas jest to samo. Mam DCS z FC3. Dzieje się to zarówno na kontrolerze Saitek Cyborg X, jak i przy próbie sterowania padem od PS3. Chyba nie muszę wspominać, że jestem początkujący (przelatałem, może ze 3h;)
« Ostatnia zmiana: Października 22, 2019, 18:53:23 wysłana przez KosiMazaki »

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #200 dnia: Października 22, 2019, 18:33:34 »
Spróbuj odłączyć pada (albo joystick, jeśli testujesz na padzie).
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #201 dnia: Stycznia 10, 2020, 17:15:29 »
Czy potraficie opanować jednocześnie w zaawansowanym stopniu kilka bardziej wymagających modułów?
Ja niestety co chwilę napalam się na kolejny, a poprzedni zapominam po krótkim czasie :-/  Może macie jakieś swoje patenty, plan treningów, aby to jakoś równocześnie ogarnąć?
A może to w ogóle niemożliwe i nie ma się co łudzić.
Teraz latam sobie Hueyem i zacząłem F-14 i nie czuję kolizji, ale UH-1 jest prosty i to zupełnie inna bajka. Za to A-10C  już po przerwie nie ogarniam, musiałbym sobie go przypominać.
Mam w planach też w końcu usiąść do F/A-18. Może latanie na zmianę jest sensowne, żeby nie robić dłuższych przerw.

« Odpowiedź #202 dnia: Lutego 13, 2020, 19:08:47 »
Witam. Mam problem ;) Mianowicie... pobrałem wczoraj DCS-a_(aby wrócić do latania) i po uruchomieniu instalki,_domyślnie, DCS chce zainstalować się na dysku C (nie mam miejsca tam - wiadomo :)). Niestety launcher_nie pyta mnie o zmianę lokalizacji instalki. Co robić? pomużta Pomóżta ;)

[/URL]

Regulamin forum. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Lutego 13, 2020, 20:18:53 wysłana przez KosiMazaki »

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #203 dnia: Lutego 13, 2020, 19:13:24 »
A spróbuj uruchomić instalator z innego dysku.
Ewentualnie wykrywa, że masz DCSa zainstalowanego i zamiast czystej instalki próbuje robić aktualizację w dawnym miejscu.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #204 dnia: Lutego 13, 2020, 22:35:26 »
Dzięki, za info. Kosi sorry za literówki ;). Byłem poddenerwowany ;).

Pisownia. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Lutego 14, 2020, 07:45:40 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #205 dnia: Kwietnia 13, 2020, 02:34:55 »
Mam problem z replayami. Tzn. pozornie wszystko jest ok, pliki zapisują się po misjach (mówię głównie o online), natomiast przy odtwarzaniu dzieją się cuda. W tym samym odpalonym pliku samolot raz leci paręnaście minut i wali w ziemie (niezgodnie ze stanem faktycznym), albo rozbija się tuż po starcie. W oryginalnej misji leciałem Viggenem ponad 20 minut, uszkodziłem RB-04 "Admirała Kutuzowa", zestrzeliłem MiGa-21 i Kamowa. O co kaman?

« Odpowiedź #206 dnia: Kwietnia 13, 2020, 04:26:06 »
W powtórkach jest element losowy, zapisują to co robisz w kokpicie, a nie to co dzieje się z samolotem. W przypadku Viggena są całkowicie bezwartościowe.

Wysłane z mojego SM-T819 przy użyciu Tapatalka

« Odpowiedź #207 dnia: Kwietnia 16, 2020, 10:24:20 »
Czyli co, to zależy od samolotu? Fakt, że z Su-27 z FC nie mam problemów.

« Odpowiedź #208 dnia: Kwietnia 16, 2020, 10:36:57 »
Viggenem lata się nisko i często dławi mu się silnik przy dużym AoA. To dławienie za każdym razem jest inne. Ponowne wykonanie zapisanej sekwencji da różny efekt.

« Odpowiedź #209 dnia: Maja 30, 2020, 16:36:21 »
Mam dziwny problem po dużym pakiecie poprawek czyli Superlotniskowcu.
Sam zmniejsza się ciąg silnika w F/A-18C. Widać jak Throttle zmieniają położenie.
I tak cały czas.
Nie występuje to w innych modułach tylko w Hornecie.