Autor Wątek: Radom Air Show  (Przeczytany 19062 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Radom Air Show 2017
« Odpowiedź #45 dnia: Sierpnia 25, 2017, 16:59:24 »
Z dużym prawdopodobieństwem będę miał do oddania 3 wejściówki na niedzielę i 1 lub 2 na sobotę, ale ostatecznie wszystko mi się wyklaruje dziś koło 18-19. Towarzystwo się wykruszyło, jakby ktoś był chętny proszę pisać. Za to jakby ktoś nie jechał/nie był zainteresowany, a posiada i byłby tak miły, to chętnie pożyczyłbym (odpłatnie) jakieś tele (>300) do Canona pełnoklatkowego. Kolegę od którego pożyczałem okradli i stracił body i wszystkie obiektywy.

« Odpowiedź #46 dnia: Sierpnia 25, 2017, 18:46:36 »
Małe uaktualnienie, na niedzielę mam 3 wejściówki, na sobotę już 1.
Chętnych proszę o wysyłanie swoich maili na priva.

« Odpowiedź #47 dnia: Sierpnia 25, 2017, 21:02:27 »
Na sobotę już pooddawałem. Zostały 3 na niedzielę.

« Odpowiedź #48 dnia: Sierpnia 25, 2017, 22:39:20 »
Bilety pooddawane, już więcej nie mam :)

« Odpowiedź #49 dnia: Sierpnia 25, 2017, 23:58:29 »
Potrzebuję 3 wejściówki na niedzielę. Jakby ktoś miał wolne to poproszę.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #50 dnia: Sierpnia 26, 2017, 21:57:15 »

Oj, na pewno było warto. O dziwo z organizacją nie było źle, a pokazy prowadziła.... "medialna bestia" :evil: .
Pokaz Su-27 miodzio, dostojne wywijanko w granicach przeciągnięcia. Coś jak sokół krążący na spokojnie nad swoją ofiarą. Chętnie bym zobaczył te same manewry przy F-16 :]. Pięknie też polatał Corsair, miło też MiG-21 Lancer, B-25 cudo.
Na pewno nie ma czego żałować, że się było, a pogoda też dopisała. Może tylko jak ktoś liczył na zwykłego browara to mógł się zawieźć ;).

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #51 dnia: Sierpnia 26, 2017, 22:24:29 »
Potwierdzam, było fajnie :)
Poza wspomnianymi mi podobał się jeszcze pokaz naszego eFika i akrobaty - extra, sbach i edge. No i oczywiście fajnie było zobaczyć B52, nawet tylko niskie przeloty tego jakby nie było samolotu legendy. Aż szkoda, że jutro będzie B1, ale nie mam czasu by jechać dzień po dniu. Liczę więc, że ktoś pokaże jakieś fajne fotki. Fotograficznie w tym roku cienko, miałem tylko obiektyw 100-tkę, niby bardzo dobry, ale to jednak przymało, może jak coś wytnę i obrobię to też się pochwalę.

« Odpowiedź #52 dnia: Sierpnia 26, 2017, 23:27:00 »
Ja mam 250-tkę i też przymała czasami... Ech, zobaczyć własnymi gałami Corsarka i Mitchelka.... Już żałuję, że mnie tam nie ma  :542:
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #53 dnia: Sierpnia 27, 2017, 11:02:46 »

Fajne było malowanie tej Suni, odświeżone całkowicie.

Su-27 użył spadochronu, jednak ten nasz pas za krótki zdaje się (tak samo 21).

Było też trochję oldtimerów, w tym Chimpook.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #54 dnia: Sierpnia 27, 2017, 19:04:36 »
Powinno być DHC-1 Chipmunk

Offline ESP

• *
  • Cloud Surfer
« Odpowiedź #55 dnia: Sierpnia 28, 2017, 01:00:31 »
Byłem w sobotę z młodym.
Ogólnie nie żałuję ale...
Mam duży niedosyt: czy tylko dla mnie było jakoś tak skromnie aby nie powiedzieć biednie?
Z zagranicy prawie nikogo, jedynie Su27 i M346 ratowały imprezę ze współczesnych gości. Z chęcią bym popatrzył na Rafale czy EF. Pogadałem chwilę z rafowskim pilotem EF na stoisku i mam wrażenie że ciut na siłę go tu przysłali.
Ale od początku:
Smokera nie widziałem więc się nie wypowiem.
Baltic Bees - ok chociaż ja to już widziałem...
MiG21 Lancer - Stanowczo jeden z najlepszych pokazów, ciasno, szybko głośno. No i jednak linia ołówka jest piękna.
B52 - po raz pierwszy widziałem na żywo, wielkie toto :) Fajnie ze wpadł ale pomacałbym go na ziemi.
F16C - ładnie latał ale ja to już wszystko widziałem...
Su27 - majestatycznie i w fajnym malowaniu chociaż młody rozczarowany brakiem kobry.
M346 - jakie to brzydkie ale ładnie latał - ma miejsce w moim Top3 pokazów.
Saab J105 - dla mnie największe zaskoczenie i hit pokazów - szybko, dynamicznie i ciągle na krawędzi - bardzo mi się podobało mimo że samolot lekko pokraczny.
Iskry jak zwykle sprawnie i ładnie, ciekawe kiedy się przesiądą na coś z większą mocą?
Bo105 z Blacky Schwartzem - ten gość mnie ciągle zadziwia - widziałem go już kolejny raz i ciągle mi mało
Bardzo fajne pokazy Kielaka ale moim zdaniem przebił go Pospieszyński na Extra300 (a może po prostu Kielaka już widziałem kilka razy?)
Żelazny całkiem fajnie ale jednak samoloty akrobacyjne nie powinny latać w formacjach....
Mitchell/Corsair - fajnie zobaczyć na żywo i posłuchać ich silników :)

Także mój TOP pokazów:
1 MiG21 Lancer
2 Saab J105
3 Master M346

Z wyróżnieniami:
- Blacky Schwartz na Bo105
- Su27 - ta maszyna nawet jakby latała po prostej to by wyglądało to pięknie
- Corsair za sylwetkę i dźwięk silnika
- B52 bo smaka narobił
- Pospieszyński bo pokazał że i EXTRA300 nie ma dla niego tajemnic
- Toyo za komentarz w czasie pokazów, jak zwykle ciekawy i z humorem

Ale ogólnie strasznie mi brakowało jakichś fajnych grup (nawet Tricolori dodali by kolorytu) oraz maszyn współczesnych innych niż używane w naszym lotnictwie: np z USA (B52 tylko smaka narobił na jakieś A10 czy F15/F18) czy też od sąsiadów (Gripen? Tornado? EF?).

Fajnie że pogoda dopisała mimo że pod Kielcami lało od rana.

Organizacyjnie.... no cóż, tutaj jeszcze jest spore pole do popisu.
AMD Ryzen9 5900X + beQuiet! ShadowRock3 // HyperX Fury 64GB 3200MHz // MSI MAG X570 Tomahawk // MSI RTX3080 OC 10GB // ASUS ROG SWIFT PG329Q // KIOXIA 2TB M.2 NVMe + Samsung 2TB SSD // beQuiet! PureBase500

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Radom Air Show
« Odpowiedź #56 dnia: Sierpnia 17, 2018, 23:34:10 »
Program na ten rok. W zasadzie powtorka tego co rok temu plus powtorka z poprzednich lat.
Jakos bez szalu niestety. Z nowosci M-346 w barwach PL np., chyba tez nigdy nie bylo Harvarda na pokazach w Radomiu.

http://airshow.wp.mil.pl/artykuly/program-2018/2018-08-03-program-air-show-2018/

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #57 dnia: Sierpnia 18, 2018, 00:00:35 »
Czegoś mi tu brakuje... Xtreme Aerobatics solo w bloku maszyn wojskowych? Czegoś faktycznie brakuje ;)

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #58 dnia: Sierpnia 18, 2018, 08:05:43 »
Nie jest źle, tylko my stare dziady juz wszystko widzieliśmy. :D

W porównaniu z poprzednim rokiem więcej grup akrobacyjnych, to zdecydowany plus. JF-17 chyba jeszcze nigdy nie było, a w końcu robi się do DCS więc warto obejrzeć. Ciekawe jakie akrobacje wywinie ten 737 MAX z Iskrami 😀

Brakuje Amerykanów,  mogli by chociaż te raptory przysłać.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #59 dnia: Sierpnia 18, 2018, 13:26:24 »
Dobra, pitu-pitu. Kto będzie w niedzielę? :)