Autor Wątek: BoS\BoM nie chce uruchomić się (mrugnie okienko Steam i nic więcej).  (Przeczytany 3862 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam wszystkich serdecznie._Mam taki trochę nietypowy problem otóż, od około miesiąca nie mogę uruchomić gry BoS\BoM._Przy uruchamianiu na chwilę pojawia się okienko Steam, że gra się uruchamia po czym znika i nic się nie dzieję._Przeinstalowywałem i nic to nie daje._Wcześniej wszystko śmigało jak najbardziej super._Dodam ze mam jeszcze IL-2 CoD i RoF i te się uruchamiają ze steama bez problemów._Z góry dzięks za jakąkolwiek pomoc,_sugestie.
« Ostatnia zmiana: Września 12, 2017, 12:37:20 wysłana przez KosiMazaki »

Odp: BoS\BoM nie chce uruchomić się (mrugnie okienko Steam i nic więcej).
« Odpowiedź #1 dnia: Września 12, 2017, 18:15:05 »
Zobacz ustawienia zapory.

« Odpowiedź #2 dnia: Września 12, 2017, 19:33:55 »
Witam,_tak jak w Avascie tak i w Windowsie zapory zezwalają na uruchamianie Steama.
« Ostatnia zmiana: Września 12, 2017, 20:02:34 wysłana przez KosiMazaki »

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Września 13, 2017, 08:10:57 »
Przede wszystkim zerknij sobie w podglądzie zdarzeń czy BoS/BoM nie zgłasza jakiegoś błędu. Druga sprawa, Steam ma chyba opcję sprawdzenia spójności plików gry. Może warto przeinstalować biblioteki Virtual C++. Coś mi świta, że w katalogu z dokumentami gra tworzy plik ustawień i tam był folder cache'owy który warto wywalić od czasu do czasu.

Poza tym jeśli oczekujesz pomocy to wypadałoby podać swoją konfigurację, opisać całość maksymalnie szczegółowo, bo nikt nie jest wróżką i nie wystarczy powiedzieć "nie działa pomocy".
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #4 dnia: Września 13, 2017, 09:32:27 »
Powyłączaj wszystkie programy jakie działają w tle. Szczególnie te do karty graficznej typu MSI Afterburner, FRAPS i tym podobne. Widziałem na oficjalnym forum podobny przypadek i przyczyną był właśnie program monitorujący pracę GPU.

« Odpowiedź #5 dnia: Września 13, 2017, 10:12:49 »
Mój sprzęt to AMD Phenom(tm) II 4 965 3.40 GHz,_RAM 8 GB, GeForce GTX550Ti,_system Windows 7 64-bit,_szału nie ma ale hulało nawet nie źle nieźle. W podglądzie zdarzeń żadnych błędów nie pokazuje. Spójność plików sprawdzałem na samym początku ale nic to nie dało. W katalogu z dokumentami nie ma plików gry, bo gra musi się uruchomić... tak mi się wydaję. Są tylko pliki do IL-2 CoD. Nie jestem tak obeznany z kompem, tak że jak przeinstalować bibliotekę Virtual C++?, Czy to ma związek z programem Microsoft Visual C++? I Jak wyłączyć programy monitorujące pracę kompa.

1. Zdania kończymy kropką - nie przecinkiem, a zaczynamy wielką literą.
2. Znaki interpunkcyjne dostawiamy do znaku poprzedzającego.
3. Pisownia.
Mazak
« Ostatnia zmiana: Września 13, 2017, 11:03:53 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #6 dnia: Września 13, 2017, 10:31:30 »
I jak wyłączyć programy monitorujące pracę kompa.

Zapomnij. Jeśli nie wiesz jak wyłączyć program to zakładam że nie zainstalowałeś żadnego.

BoS nie trzyma ustawień w folderze Dokumenty tylko tam gdzie jest zainstalowany. Poszukaj w ..\steamapps\common\IL-2 Sturmovik Battle of Stalingrad\data\

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #7 dnia: Września 13, 2017, 11:05:59 »
Nie używam wersji steamowej to nie wiedziałem. Na ichniejszym forum piszą, że można spróbować w luncherze odhaczyć/zahaczyć opcję pełnego ekranu lub po uruchomieniu gry poprzełaczać ALT+TAB okna i może Sturmovik wskoczy.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #8 dnia: Września 13, 2017, 11:15:03 »
Nie mam pliku cache w instalce BoS. Przepraszam za pisownię ale piszę na kolanie pilnując mojej rocznej córki  :)

« Odpowiedź #9 dnia: Września 13, 2017, 12:31:45 »
W folderze "data" jest folder "logs". Sprawdź czy są tam jakieś pliki z logami.

« Odpowiedź #10 dnia: Września 13, 2017, 12:39:20 »
Folder "logs" jest pusty.
« Ostatnia zmiana: Września 13, 2017, 12:44:35 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #11 dnia: Lipca 20, 2018, 20:56:38 »
Witam po latach. Mam to samo, tzn. instalka ze Steama. Po kliknięciu na "graj" następuje krótkie mignięcie i nic się nie dzieje. Sprawdzę oczywiście spójność plików. Komp może nie jest najmłodszy, ale współczesne symulacje samochodowe śmigają. Salute!

« Odpowiedź #12 dnia: Lipca 27, 2018, 11:58:20 »
Ktoś, coś?

« Odpowiedź #13 dnia: Lipca 27, 2018, 13:03:59 »
Sprawdź czy "antyświr" nie blokuje ci gry. Miałem tak często i okazywało się, że za wszystkimi takimi przypadkami stał antywirus.

« Odpowiedź #14 dnia: Lipca 31, 2018, 10:07:57 »
Nie mam antyvira.