Najpierw dwa teasery

Mechanicznie już wszystko działa jak ma działać, zero luzów. Dzięki przekładni zębatej, potencjometry obracają się o jakieś 200 stopni

Zakres wychyleń to jakieś 12cm w bok, 12cm do siebie i 7cm od siebie (na wysokości podstawy rączki).
Pozostało mi zrobić obudowę oraz stojak, żeby mi się nie przewracał.
Sundowner, jak tam twoja trzymajka?

Jeśli jeszcze nie zrobiłeś, to będę robił sobie magiczny stoliczek w specjalnym kształcie.
Potrzebuję porady. Jak zrobić, żeby joystick można było odczepiać od stolika? Wkręty nie wchodzą w grę, bo błyskawicznie się wyrobią. A chcę móc po lataniu odmontować drążek i odstawić gdzieś (żeby nie sterczał między nogami). Jakieś zaciski, czy coś? Klamry? Imadełka? Rzućcie pomysłem

To, co widać na załączonych obrazkach, będzie na dole przykręcone do płytki (widać kątowniki) o wymiarach takich, jak ta niebieska na górze. Zrobię też ścianki boczne na zawiasach (żeby dało się wymienić potencjometry bez rozkręcania całości). To "pudełko" będę musiał jakoś przymocowywać do stolika. Chyba, że Sun ma już holder

Druga sprawa - chcę ukryć sprężyny i tę taśmę klejącą (ona wcale nie trzyma pracujących elementów, bez strachu

) pod jakimś "kapturkiem". Coś jak przy dźwigniach zmiany biegów, rozumiecie? Taka piramidka z materiału. Macie pomysł gdzie zdobyć coś podobnego? Czy może samemu uszyć? Jeśli uszyć, to z jakiego materiału? Rozmiary podstawy tej "piramidki" to 20cm x 18cm.