Autor Wątek: Szukasz joysticka to wpadnij tu  (Przeczytany 350707 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Owl

• Gość
Odp: Szukasz joysticka to wpadnij tu
« Odpowiedź #165 dnia: Grudnia 19, 2006, 19:45:57 »
Żona któryś zamówiła,który nie chce mi powiedzieć :118:.Cóż okaże się w wigilię :002:. A co do moich oczu wszystko w porządku spójrz ciut wyżej a stoi tam tak:
Przepustnica: Nie
Pozdrawiam

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #166 dnia: Grudnia 19, 2006, 20:38:28 »
Przepustnica: Nie
Pozdrawiam

Cóż, mój Cyborg bez wątpienia ma  :002:

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #167 dnia: Grudnia 19, 2006, 21:17:31 »
Chodzi o przepustnicę jako osobny kontroler,taki jaki posiadają X-45 i X-52
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

Owl

• Gość
« Odpowiedź #168 dnia: Grudnia 19, 2006, 22:37:57 »
A no to teraz wszystko jasne :002: Swoja drogą moze kiedys o takim pomyslę :001:

Boxster

• Gość
« Odpowiedź #169 dnia: Stycznia 24, 2007, 11:38:21 »
Co sądzicie o tym joy-u: http://allegro.pl/item160457422_super_cena_2_tech_jetforce_v2_sklep_promo_42_99.html Czy dla początkującego symulotnika juniora styknie? Jak wygląda przy tym sprzęcie stosunek cena/możliwości?

Offline Ros

• *
  • Uziemniony
« Odpowiedź #170 dnia: Stycznia 24, 2007, 11:52:42 »
Co sądzicie o tym joy-u: http://allegro.pl/item160457422_super_cena_2_tech_jetforce_v2_sklep_promo_42_99.html Czy dla początkującego symulotnika juniora styknie? Jak wygląda przy tym sprzęcie stosunek cena/możliwości?

Było gdzieś w tym wątku, poszukaj w wyszukiwarce wpisując nazwę joya. Generalnie sprzęt nie jest godny polecenia, brakuje mu precyzji i poty mu się szybko zużywają. 2 najlepsze joye w przedziale cenowym do 150 zł to Saitek Cyborg Evo oraz Microsoft Sidewinder Precision Pro 1 (polecam wersję USB bo z tą na gameport są kłopoty pod XP) albo Sidewinder Precision 2. Zapomnij też o Logitechach - bardzo szybko tracą precyzję.
Though I fly through the Valley of Death I shall fear no Evil for I am at 80,000 feet and climbing
36 Quai des Orfevres

« Odpowiedź #171 dnia: Stycznia 24, 2007, 11:55:11 »

Wg. mnie joy niewart uwagi. Gdzieś w tym temacie była już o nim mowa, może nie pod tą nazwą, ale identycznym.
Czytałem również test tego wynalazku, gdzie porównywano go do Saiteka Evo w którym także nie zebrał dobrych recenzji. Chyba tylko cena działa na jego korzyść.

Jeśli początkujący symulotnik nie podłapie bakcyla i joystick miałby trafić do szafy to może być ;)
EDIT: Ros był szybszy.
PFS_milo

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #172 dnia: Stycznia 24, 2007, 16:57:44 »
Jeśli początkujący symulotnik nie podłapie bakcyla i joystick miałby trafić do szafy to może być ;)
Ja to widzę raczej tak:

Niech "młody" dozbiera do tych 140zł lub mniej i zakupi EVO (na Allegro trafiają się za 40zł ;) ), a jak nie zainteresuje go ten typ rozrywki to zawsze będzie mógł go odsprzedać. Jak zainteresuje to zawsze nadal będzie miał całkiem porządny joystick.

Hornet

• Gość
« Odpowiedź #173 dnia: Stycznia 24, 2007, 19:33:20 »

Może być też tak, że przez tego joya nie podłapie bakcyla  :002: Miałem okazję bawić się takim joystickiem i naprawdę sporo mu brakuje do cyborga evo, którego szczerze polecam na dobry początek  :001:

3mw

• Gość
« Odpowiedź #174 dnia: Lutego 06, 2007, 20:49:18 »
Zamierzam kupić coś nowego, znalazłem coś takiego, Speed Link Black Widow:
http://www.sklep.abad.pl/index.php?type=show_prod&id=31617
Można go spotkać nawet po 80zł.
Może ktoś miał już taki joy?
Nie wiem czy kupić Czarną Wdowę czy może Evo

PS: Przy zakupie np. z Amazon jakiegoś joya płaci się cło?

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #175 dnia: Lutego 06, 2007, 20:54:00 »
Black Widow to kopia Saiteka X8-38.Bardzo sobie go chwaliłem.Ruder w przepustnicy,trudno o lepsze rozwiązanie.Tylko ze ten egzemplarz jest na USB,wiec nie ręczę za jego precyzję
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"

« Odpowiedź #176 dnia: Lutego 06, 2007, 21:17:35 »
Gratuluję udanego zakupu Saiteka Angel. Opisz co i jak się sprawuje. Też obserwowałem tą aukcję ale przespałem zakończenie

Pozdrawiam
5800x3D / NZXT B550 / 64GB@3600 /4TB NVME Gx4 / RTX4080Super / NZXT X63 / Thermaltake 1kW / Huawei GT34
Meta QUEST 3 / Thrustmaster Warthog + TFRP

3mw

• Gość
« Odpowiedź #177 dnia: Lutego 06, 2007, 21:20:54 »
Może się zdecyduję na Czarną Wdowę :002:
Mam jeszcze takie pytanko:
O co chodzi z tą ośmiokierunkową płaszczyzną ruchu? We wszystkich opisach jest coś takiego, a nie widziałem tego przy innych joy'ach.
Chyba, że chodzi o Hat'a ale to powinno być ośmiokierunkowy przełącznik albo coś w tym stylu.

PS:  O jakiego Saiteka chodzi?

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #178 dnia: Lutego 06, 2007, 22:51:59 »
Gratuluję udanego zakupu Saiteka Angel. Opisz co i jak się sprawuje. Też obserwowałem tą aukcję ale przespałem zakończenie

Pozdrawiam
Muczas grasias  :020:

PS:  O jakiego Saiteka chodzi?
Saitek X-36

Offline janweg

• *
  • Świętoszek
« Odpowiedź #179 dnia: Lutego 18, 2007, 16:16:57 »
Ponieważ brak osobnej przepustnicy zaczyna mnie wkurzać, postanowiłem rozejrzeć się za nowym joyem (mam obecnie Logitech extreme 3D pro). Myślę, żeby kupić Thrustmaster Afterburner II z pixmanii za 194+38PLN (nowy), lub szukać używanego Saiteka X45, za mniej-więcej te same pieniądze. Bardzo proszę o opinie, będę wdzięczny za każdą sugestię.