Autor Wątek: Szukasz joysticka to wpadnij tu  (Przeczytany 350564 razy)

Odp: Szukasz joysticka to wpadnij tu
« Odpowiedź #315 dnia: Stycznia 14, 2008, 18:51:31 »
Ja tego joya nie znam, ale uzywalem do niedawna SpeedLinka Cougar Pro SL-6631. Niestety, latanie przy jego uzyciu bylo strasznie nieprecyzyjne. Wygladalo tak, jakby zamiast liniowego ktos uzyl potow logarytmicznych - w jedna strone joy wychylal sie ok, w pelnym zakresie, natomiast w druga wskaznik w tescie wychylal sie na maxa kiedy drazek byl w polowie zakresu ruchu. Wiecej produktow SpeedLink nie kupie.
Poszedlem krok dalej i kupilem Saiteka Aviatora i jestem zadowolony z tego drazka - okreslilbym go jako dobry sprzet srednej klasy, choc ergonomicznie nie zabija (polozenie przepustnic). Na tle poprzednika jest duzo lepszy.
Pozdrawiam.

ZaToN

• Gość
« Odpowiedź #316 dnia: Stycznia 14, 2008, 20:31:16 »
Przez ostatni rok latałem na tym joysticku (SpeedLink Black Widow Flig), teraz mam Saiteka Aviator. Zdążyłem się już przyzwyczaić się do nowego sprzętu, ale gdyby nie to że zakupiłem przepustnicę oraz orczyk Saiteka to nie zrezygnowałbym ze SpeedLink Black Widow to dobry sprzęt choć mniej zaawansowany.
Jego podstawowe zalety to:
1. wygodna przepustnica
2. cztery duże przyciski na podstawie joysticka
3. bardzo skuteczne przyssawki
4. drążek i przepustnica są pokryte lekko gumowanym materiałem, zapewniającym pewny chwyt
5. niska cena
Do wad zaliczam kontrolę steru kierunku, która znajduję się na przepustnicy i jest dosyć niepraktyczna, osobiście preferuję orczyk.

MARTINEZ

• Gość
« Odpowiedź #317 dnia: Stycznia 20, 2008, 18:27:01 »
A co możecie mi powiedzieć na to?
http://www.sklep.pilots.pl/index.php/cPath/60_33
Tanie to to nie jest-czy warto?

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #318 dnia: Stycznia 20, 2008, 18:49:05 »
Do wad zaliczam kontrolę steru kierunku, która znajduję się na przepustnicy i jest dosyć niepraktyczna, osobiście preferuję orczyk.
Do wad?  :karpik Drąg którego używasz to kopia Saiteka X8-38 którego byłem bardzo szczęśliwym posiadaczem.Nie wyobrażam sobie lepszego rozwiązania niż to
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

sd-25

• Gość
« Odpowiedź #319 dnia: Stycznia 29, 2008, 23:17:21 »
Tak myślę i myśle.....
któy Joy lepiej wziąć ??
Saitek X-52 czy X-52 Pro ??
Pozdrawiam
sd-25

Offline Rolam

« Odpowiedź #320 dnia: Stycznia 30, 2008, 00:01:05 »
pkt 1.: SZUKAJ
pkt 2. : było
pkt 3. : Szukaj : x52
http://img90.imageshack.us/img90/2885/883092yr5.gif

"Latanie to przywilej spojrzenia na świat oczami Boga..." "No! Więc  gawron mi pasuje...-gawron??? Dla ciebie PAN GAWRON ! Dopóki cię nie polubi ,łapa będzie Cię boleć."

sd-25

• Gość
« Odpowiedź #321 dnia: Stycznia 31, 2008, 01:22:50 »
Chyba totalnie zwariowałem...
I chyba wezme THRUSTMASTER Hotas Cougar  :karpik

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #322 dnia: Stycznia 31, 2008, 02:03:27 »
Tak, zwariowałeś, bo potrzebujesz Cougara i orczyk Saiteka  :118:

sd-25

• Gość
« Odpowiedź #323 dnia: Stycznia 31, 2008, 15:34:02 »
Eeeeeee....
Czego ?
To lepiej wziąć Saitek X-52 Pro czy  Kotka ??

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #324 dnia: Stycznia 31, 2008, 15:58:39 »
Orczyk potrzebujesz niezależnie co wybierzesz pod łapy, w zasadzie pytanie powinno być, na co ciebie stać - więc i sam musisz na to odpowiedzieć. Jeżeli nie chcesz się sam bawić w robienie orczyka, to musisz sie zaopatrzyć w produkt Saitek Pro Flight Rudder Pedals. Joy i przepustnica to osobna "para kaloszy" ;)

GODsaveTHEcat

• Gość
« Odpowiedź #325 dnia: Lutego 02, 2008, 22:24:54 »
A ja mam takie pytanko, czy warto kupować używane Joysticki? Mianowicie myślę tutaj o tym Cyborgu Evo Force czy też lepiej dobierać te 80zł i kupić nowy? Ogólnie napewno sie wielu osobom przyda się wiedzieć jak z żywotnością joysticków FF

GODsaveTHEcat

• Gość
« Odpowiedź #326 dnia: Lutego 03, 2008, 13:30:22 »
To znowu ja pisze poniżej bo nie widzę nigdzie funkcji edytuj :-P Chciałem tylko dodać pytanko jakie Cyborg Evo Force ma wady a jakie zalety? Te informacje są rozrzucone po całym forum i może by ktoś je zebrał do kupy?

PS: Poprzednie pytanko ciągle aktualne. Czy dobrze zrozumiałem że Cyborg Evo Force ma przetworniki optyczne a nie potencjometry bo coś mi śmigło ale dni końca zrozumiałem?

Schmicht

• Gość
« Odpowiedź #327 dnia: Lutego 03, 2008, 13:48:23 »
PS: Poprzednie pytanko ciągle aktualne. Czy dobrze zrozumiałem że Cyborg Evo Force ma przetworniki optyczne a nie potencjometry bo coś mi śmigło ale dni końca zrozumiałem?

Dobrze zrozumiałeś :)
Teraz niestety czasu nie mam, ale później jako dowód wrzucę fotki ;)

Offline Piniol

• JG300
  • *
« Odpowiedź #328 dnia: Lutego 03, 2008, 13:50:36 »
Force ma tą zaletę, że jak lecisz ze zbyt dużą prędkością to poczujesz to w ręce i w porę wyprowadzisz maszynę przed niechybną "dezintegracją". Ja przesiadłem się z niego na joy bez Forcefeedbacka i oberwałem sobie od razu skrzydła bo z przyzwyczajenia nie patrzyłem na prędkościomierz.
Evo force ma takie kołowe zliczarki ze szczelinami (nie wiem jak to nazwać) jak były kiedyś w myszkach kulkowych. W zasadzie nie do zdarcia. Niestety nie jest ten sprzęt dokładny, posiada 120 punktów na oś podczas gdy taki x52 wyposażony w czujniki halla ma ich 2048. Do tego dochodzi pokonywanie oporu zębatek do FF. A jak strzelasz to ci jeszcze trzęsie  :karpik
Jeśli jesteś fanem realizmu to jest to joy dla Ciebie, jeśli jednak chcesz mieć równe szanse w walce online to wybierz coś bez ff.

GODsaveTHEcat

• Gość
« Odpowiedź #329 dnia: Lutego 03, 2008, 14:51:13 »
Oj to mnie zmartwiłeś wszędzie pisze że cyborgi to precyzyjny sprzęt to myślałem że wersja force też posiada tą zaletę. To takie pytanko jak dokładność w wersji force ma sie do zwykłej wersji (bo porównanie do x52 które jest z trochę wyższej półki mi wiele chyba nie da). W sumie chyba wolę mieć trochę miej precyzji od początku niż po pół roku mieć luzy albo jakieś inne komplikacje. FF :karpik może mi dać albo więcej frajdy albo mnie wnerwiać, nie wiem bo nie miałem czegoś takiego w łapce. Czy jest możliwość wyłączenia tej funkcji, a jeśli tak to jak się sprawuje wtedy taki joystick?

Jestem też otwarty na inne propozycje do 150zł (a jak gra jest warta świeczki to do 200zł). Wymagania to trwałość bo chce mieć spokój na lata i raczej force feedback :-)