Autor Wątek: Szukasz joysticka to wpadnij tu  (Przeczytany 350065 razy)

GODsaveTHEcat

• Gość
Odp: Szukasz joysticka to wpadnij tu
« Odpowiedź #330 dnia: Lutego 03, 2008, 15:40:41 »
Chmm. Tak sobie myślę, ze chyba tego używanego cyborga force kupie, skoro optyka jest nie do zdarcia a mechanizmy wyglądają solidnie to mam nadzieje że rok używania u kolesia od akrobacji mu aż tak nie zaszkodził :-) Poczekam jeszcze na waszą ripostę i zdecyduje.

PS: TU są te zdjęcia rozebranego cyborga force. Gdzie tu do cho**** jest opcja edytuj :011:

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #331 dnia: Lutego 03, 2008, 18:24:43 »
Joysticki z FF zużywają się szybciej i mają z natury większe luzy. Są też mniej precyzyjne. Oprócz bajeru z wyczuwaniem wibracji mają praktycznie same wady...

GODsaveTHEcat

• Gość
« Odpowiedź #332 dnia: Lutego 03, 2008, 19:15:38 »
Chmmm, a te z podrabianym force feedback? Znaczy np. force vibration lub inne takie bajerki  :karpik? Jak te ffb jest aż tak kiepskie to może coś z normalnymi wibracjami np. Speed-Link Black Widow Flightstick lub  Saitek Cyborg 3D Rumble (ale nigdzie w sklepach rumble nie widzę :-(), a jak powiecie że wibracje to też shit to chyba zwykły Saitek cyborg Evo albo THRUSTMASTER Topgun AfterBurner 2 z tej strony tylko właśnie czy ktoś ma jakieś doświadczenie z sklepem pixmania bo coś tanio ten AfterBurner? Co mi doradzicie?

PS: Gdzie jest ta edycja tekstu xD

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #333 dnia: Lutego 03, 2008, 19:53:20 »
Joysticki z FF zużywają się szybciej i mają z natury większe luzy. Są też mniej precyzyjne. Oprócz bajeru z wyczuwaniem wibracji mają praktycznie same wady...

Bez przesady, mój Sidewinder FF Pro działał zawsze tak samo, a FF raczej mi pomagał w lataniu niż przeszkadzał. Także proponuję bez uogólniania, wszystko to kwestia gustu.

PS: Gdzie jest ta edycja tekstu xD

W regulaminie. Proponuję się z nim zapoznać.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #334 dnia: Lutego 03, 2008, 20:08:52 »
Jak chcesz połączyć cechy takie jak: wytrzymałość, technologia optyczna, dokładność na bardzo sensownym poziomie, Force Feedback, świetna ergonomia a to wszystko poniżej 200PLN, to poszukaj Microsoft Sidewinder FF. Miałem tego joya długi czas i jest nie do zdarcia, a przy tym szalenie wygodny i dokładny. Jak chciałem FF to miałem na bardzo wysokim poziomie (naprawdę solidnie kopie), jak mi się znudził, to wyłączyłem i pozostawiłem tylko siłę centrującą (fajniejsze IMHO uczucie niż zwykła sprężyna). Zamieniłem na X45 ponieważ chciałem HOTAS.

Afterburner jest również w najwyższym stopniu godny polecenia, przede wszystkim za rewelacyjną ergonomię. W stosunku do Sidewindera zyskujesz prosty HOTAS, tracisz FFB i optykę. Co kto lubi. :-)
« Ostatnia zmiana: Lutego 03, 2008, 20:15:58 wysłana przez vowthyn »

GODsaveTHEcat

• Gość
« Odpowiedź #335 dnia: Lutego 03, 2008, 20:20:20 »
No tak ale MS Sidewinder to prawie że legenda :-) Chętnie bym sobie kupił takowego ale ciężko znaleźć (i chyba nie ma skrętnego drążka żeby ster kierunku obsługiwać).  :karpik FF traktuje jako coś co ma uatrakcyjnić grę ale jeśli dzieje się to kosztem mocno skróconego życia to to dopuszczę. To ma być mój pierwszy "poważny" joystick a ja dopiero zaczynam grać w symulacje więc drążek nie musi sie charakteryzować laboratoryjną precyzją. 
W sumie się teraz namieszało  :005:  jak chodzi o FF to jakie joye można polecić? Ja nadal mam na oku tego Cyborga Evo Force (bo ma optyczne przetworniki nie do zajechania) i jak  sie znajdzie to ten legendarny Sidewinder Force (tylko jak on współpracuje w XP?), a bez FF o AfterBurner2.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #336 dnia: Lutego 03, 2008, 20:40:42 »
Sidewinder FF posiada skrętną rączkę i z XP współpracuje wyśmienicie bez potrzeby instalowania zewnętrznych sterowników (system sam go rozpoznaje, w końcu to Microsoft :-) ) Miałem wersję z Gameportem. Problem będzie pod Vistą x64, która gameportu nie obsługuje (Vista x32 niby też nie, ale da się to obejść).

Afterburner posiada możliwość wyboru - albo mamy skrętną rączkę, albo blokujemy ją i mamy orczyk w kołysce na przepustnicy.

GODsaveTHEcat

• Gość
« Odpowiedź #337 dnia: Lutego 03, 2008, 22:07:38 »
Chmm czy to też tyczy sie wersji SideWinder Force Feedback Pro tej na gniazdo MIDI z kart muzycznych?

PS: Gdybym upolował wersje z MIDI to czy jest jakaś przejściówka czy też muszę jakaś starą kartę muzyczna kupować (a jeśli tak to jaką).

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #338 dnia: Lutego 03, 2008, 22:41:47 »
Odpowiedzi na to pytanie znajdziesz na forum i google. To taka mała prośba zanim zadasz kolejne pytania na które padły odpowiedzi.

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Thomsen41

• Gość
« Odpowiedź #339 dnia: Lutego 04, 2008, 11:53:39 »
Witam. Szukam joysticka w cenie do 50 zł. Wiem, że za tą cenę niedostane rewelacyjnego joysticka, ale chciałbym, żeby to był dobry joystick. Tak więc mam pytanie, czy ten joystick będzie dobrym zakupem
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=304227501

Gładki

• Gość
« Odpowiedź #340 dnia: Lutego 04, 2008, 12:54:45 »
Jeśli mam być szczery to nie będzie dobrym zakupem. Będzie nie precyzyjny, po krótkim czasie, walka na nim będzie nie możliwa. Niestety jeśli chcesz mieć dobry joystick to lepiej uzbieraj sobie na Saitek Cyborg Evo.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #341 dnia: Lutego 04, 2008, 14:45:28 »
Pisałem już o nim wcześniej:
Ten joy nie jest zły, ale raczej nie nastawiaj się że polatasz na nim długo, jeżeli go kupisz, to w tym samym dniu zacznij zbierać na coś lepszego.

GODsaveTHEcat

• Gość
« Odpowiedź #342 dnia: Lutego 04, 2008, 16:12:28 »
Nie wiem czy się nie powtórzę ale czym się różni Microsoft SideWinder ForceFeedback 2 od wersji Pro? I który jest lepszy?
 Spamowanie i lenistwo na forum.

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #343 dnia: Lutego 04, 2008, 17:47:43 »
Nie wiem czy się nie powtórzę ale czym się różni Microsoft SideWinder ForceFeedback 2 od wersji Pro? I który jest lepszy?

Jak mówiłem, goolgle twoim przyjacielem. Nie lubię lenistwa! Pierwsze ostrzeżenie, jeżeli dalej będziesz uprawiał taką formę pisania postów to dorobisz się żóltej kropeczki.

http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_SideWinder

GODsaveTHEcat

• Gość
« Odpowiedź #344 dnia: Lutego 06, 2008, 16:24:32 »
Przeszukałem forum i nie znalazłem nigdzie porównania Cyborga Evo Force i Sidewindera ForceFeedback 2, a by mi się przydało bo znalazł się sprzedawca Cyborga. Specjalnie dla mnie przeprowadzi porównanie Cyborga i Sidewindera Force Pro. No ale wiadomo warto się zaopatrzyć w zdanie nie tylko sprzedawcy (bez obrazy). Zadaje wiec pytanie Sidewinder forcefeedback2 czy Cyborg Evo Force? W sumie oba to optyki o ergonomii ms słyszalem dużo dobrego, a evo różnie. Który jest precyzyjniejszy, który ma lepszy  :karpik , który jest bardziej żywotny i który daje więcej frajdy w bojowych simach :)