Autor Wątek: Szukasz joysticka to wpadnij tu  (Przeczytany 350914 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

barti612

• Gość
Odp: Szukasz joysticka to wpadnij tu
« Odpowiedź #465 dnia: Października 11, 2008, 19:50:10 »
Dzięki bardzo. :001:

« Odpowiedź #466 dnia: Października 13, 2008, 11:01:15 »
barti612 - daleko szukać nie musisz  http://www.il2forum.pl/index.php?topic=10749.0
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #467 dnia: Października 14, 2008, 21:32:36 »
Witam

Poszukuję dżojstika w cenie do około 200zł. Żeby był dość precyzyjny, przynajmniej dokładniejszy niż Trust GM 2500 którego mam:

W tej cenie to o oddzielną przepustnicę ciężko, więc chciałbym żeby miał ok. 12 przycisków (do tylu się przyzwyczaiłem).

Offline Combatdude

• *
  • To Hollywood and glory!
« Odpowiedź #468 dnia: Października 14, 2008, 21:58:55 »
Proponuje Saitek Cyborg Evo lub Evo Force- jeden mały minus niefortunnie umieszczona przepustnica - można się przyzwyczaić, lub zbudować osobną przepustnice (np ze starego joya - ja wykorzystałem bebechy jakiegoś cudaka z media marktu i skorupę x35t)

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #469 dnia: Października 15, 2008, 00:05:05 »
Jak jest ze stabilnością podstawy tego Evo? Dziś widziałem w supermarkecie coś o podobnej podstawie i przy maksymalnym wychyleniu w przód, tył podstawy odrywał się od podłoża...

Co do przepustnicy - gdzieś mam resztki starego Cyborga 3D digital stick, podaj jakiś link albo napisz na priva jak można by budowę zacząć.

Pozdrawiam.

« Odpowiedź #470 dnia: Października 15, 2008, 04:17:06 »
O Cyborgu Evo sporo już napisano na tym forum (po cudakach pokroju x52 czy Cougara to chyba najpopularniejszy model). Nie przypominam sobie, aby ktokolwiek wspominał coś o niestabilności podstawy.

Bardzo rzadko też mówi się o "złej" pozycji przepustnicy. Mi ona odpowiada. Bardziej można by się czepić niefortunnej pozycji przycisków na podstawie - taki urok drążków "oburęcznych" - ale ten mankament da się "nadrobić" korzystając z zalet przycisków "shift", wyraźnie zwiększających ilość możliwych do przypisania funkcji.

Generalnie ten joy zbiera dobre opinie, szczególnie w wersji "normalnej" (bez FF, bez Wireless).
You are not stuck in traffic. You ARE Traffic.
Get a bike. Break FREE!
"Still in one piece. Good Job. Let's go home."

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #471 dnia: Października 15, 2008, 06:58:09 »
Jak jest ze stabilnością podstawy tego Evo? Dziś widziałem w supermarkecie coś o podobnej podstawie i przy maksymalnym wychyleniu w przód, tył podstawy odrywał się od podłoża...

Jak będziesz ciągnął drąga na klate to nawet 10 kilowy sie oderwie
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

« Odpowiedź #473 dnia: Października 15, 2008, 10:43:48 »
Uwaga!!! Firma Ard-Soft jest na wojennej ścieżce z serwisem Saiteka! Osobiście doświadczyłem tego konfliktu i nie mogłem doprosić się naprawy mojego x52 przez ponad miesiąc! Zwodzili mnie, mówili że są trudności z naprawą, a prawda była po prostu taka że nie płacili swoich zobowiązań wobec serwisu za naprawy. Ogólnie kupisz u nich bezproblemowo, nie życzę jednak nikomu oddania Saiteka do naprawy (mój był na gwarancji, niespełna roczny) bo można się nerwicy nabawić. I najważniejsze - mojego zepsutego x52 wymieniła mi na nowy nie firma Ard-Soft, tylko serwis Saiteka (sic!)
" Na wojnie są trzy rodzaje ataków - udane, nieudane i desant z powietrza..."

Mój hangar: (Iris) T-6A, PC-9, A-10A, F-14, F-15E, F-16 D.  (CS) C130, B-767-300, B-777 200.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #474 dnia: Października 15, 2008, 11:00:31 »
Pierwsze yoke'i od Saiteka miały jakieś problemy sprzętowe, ale obecnie gdybym miał coś takiego kupić to bez wahania wziąłbym Saiteka. Choćby za osobny moduł z przepustnicami i design.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #475 dnia: Października 15, 2008, 11:06:36 »
Faktycznie wygląda ładniej niż CH.

barti612

• Gość
« Odpowiedź #476 dnia: Października 17, 2008, 13:58:18 »
barti612 - daleko szukać nie musisz  http://www.il2forum.pl/index.php?topic=10749.0

Dzięki :001:, ale ja mam Viste a wszędzie czytam że na tylko na Xp działa :015: a wole nie ryzykować w końcu to nie jest 5 złoty.

« Odpowiedź #477 dnia: Października 17, 2008, 14:14:37 »
Zagadaj do sprzedającego, ale z tego co wiem - używał go na Viście  :001:
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

barti612

• Gość
« Odpowiedź #478 dnia: Października 17, 2008, 14:36:06 »
Dzięki, już to zrobiłem.
A co sądzicie o takim zestawie:
Saitek Pro Flight Yoke System
Saitek Pro Flight Throttle Quadrant
Saitek Pro Flight Rudder Pedals

« Odpowiedź #479 dnia: Października 17, 2008, 15:59:38 »
Pedały mam od ponad roku i działają bez zarzutu, tylko odkurzać trzeba, bo mimo klapek, syf wlatuje do środka i "chrobocze" ;).

Quadrant mam od pół roku i przynajmniej w moim egzemplarzu dźwignie nie reagują idealnie proporcjonalnie. Chodzi mi o to, że aby ustawić identyczny ciąg na dwóch silnikach, jedna z dźwigni musi być o kilka mm cofnięta w stosunku do drugiej. Jest to różnica może jednego procenta, ale jeśli chcesz zostawić samolot wytrymowany i pójść na kawę, to musisz to wziąć pod uwagę. Jeśli chcesz używać quadranta do obsługi tylko jednego silnika, to oczywiście to nie ma znaczenia - ale wtedy weź pod uwagę, że z wolantem dostajesz już jeden quadrant gratis!

Yoke mam od może dwóch miesięcy i jestem w sumie zadowolony. Przydatna rzecz dla ludzi, którzy nie potrafią obsługiwać myszki lewą ręką, tak jak ja. Wymaga czasami smarowania, ale można to zrobić bez rozkręcania obudowy.

To tyle ode mnie, więcej znajdziesz w recenzjach, których od groma jest na necie. Cały zestaw kosztuje tysiąc złotych, więc myślę, że odpalenie googla i przeczytanie kilku z nich przed zakupem to dobry pomysł :-P.