Autor Wątek: Szukasz joysticka to wpadnij tu  (Przeczytany 350753 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Szukasz joysticka to wpadnij tu
« Odpowiedź #780 dnia: Czerwca 06, 2010, 00:52:21 »
W ramach przygotowań do BOBa kupiłem komputer i przyszedł czas na joystick. Mój MS Force Feedback 2 już prawie wyzionął ducha. Próbowałem reanimować ale niewiele to dało. Niestety po kupnie komputera muszę teraz brać pod uwagę WAF (Wife Acceptance Factor) i nie zaszaleję z joystickiem. Właśnie znalazłem tani używany... MS Force Feedback 2. Jeżeli będzie w dobrym stanie, to chyba się zdecyduję ale mam jeszcze pytanie. Czy będę skazany na używanie domyślnych sterowników w Windows 7 czy może o czymś nie wiem i istnieją jakieś sterowniki domowej roboty?
Русский военный корабль, иди нахуй

« Odpowiedź #781 dnia: Czerwca 06, 2010, 19:06:16 »
Jako że to mój pierwszy post na tym forum na początek Witam wszystkich.
Od niedawna zainteresowałem się IL2 i naprawdę ta gra wciąga :001: latam przeważnie offline ale zdarza się również czasem polatać online przez HL, jednak jak do tej pory moje latanie odbywało się przy pomocy klawiatury która jednak nie bardzo nadaje się to tej gry, więc przyszedł moment na wybór joysticka, a że ostatni mój kontak z drągiem miałem jeszcze za czasów C64 i Amigi, chciałem się poradzić który będzie najbardziej odpowiedni z niżej wymienionych.
Nie chciał bym też jakoś się wykosztować ale te które podałem są powiedzmy w interesującym mnie przedziale cenowym.

1.Saitek Cyborg Evo
2.Saitek Cyborg Evo Force Feedback (ten już trochę drogi jest)
3.Saitek Aviator PC lub (któraś z obecnie dostępnych z końcówką AV8R-02 lub AV8R-03)
4.Saitek ST290 PRO
5.Thrustmaster T.16000 M (tylko że jego wadą jest cena)

Na razie jakoś tylko te do mnie przemawiają jednak który jest w miarę przyzwoity i żebym nie żałował wydanych pieniędzy? Wiem że Aviatar PC jest już trudno dostępny ale czytając to forum najbardziej chyba polecany dlatego podałem jego kolejne wersje.
Proszę o jakieś rady dotyczące wyboru Joysticka.

« Odpowiedź #782 dnia: Czerwca 10, 2010, 14:32:13 »
No to wybrałem. Dziś doszedł do mnie nowy Saitek Aviator AV8R-01 z sklepu "Tylko Dla Orłów" :D
Po lataniu na klawiaturze i już jej w miarę opanowaniu teraz trzeba się znowu uczyć od początku latania za pomocą drąga :D Po kilku lotach próbnych od razu widać że jednak joystick daję nam większy zakres manewrów i figur które na klawiaturze raczej były nie do wykonania lub wykonywało się je dość ciężko.
Mam tylko pytanie do grzybka czy da się ustawić na nim rozglądanie by się to odbywało płynnie tak jak na myszce, bo teraz jest jakby skokowo w wybrane kierunki.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #783 dnia: Czerwca 10, 2010, 18:10:36 »
http://www.il2forum.pl/index.php?topic=3114.0 zassaj programik NewView i będziesz szczęśliwy :)

« Odpowiedź #784 dnia: Czerwca 10, 2010, 19:15:36 »
Budując Freetracka (tania wersja TrackIR) bedziesz jeszcze szczesliwszy   :004:

Offline Bucic

• *
  • "negative thrust to weight ratio"
    • GIMP
« Odpowiedź #785 dnia: Czerwca 10, 2010, 19:30:14 »
Budując Freetracka (tania wersja TrackIR) bedziesz jeszcze szczesliwszy   :004:
Ale najpierw przeczytaj cały wątek o nim, a właściwie o jego budowie - 60 + stron   :118:  

Offline PikAs

• *
  • Check Your 6!
« Odpowiedź #786 dnia: Czerwca 10, 2010, 23:29:29 »
Budując Freetracka (tania wersja TrackIR) bedziesz jeszcze szczesliwszy   :004:

A jak nie czujesz się na siłach i Cię stać, to możesz na www.sklep.pilots.pl/index.php/cPath/22 kupić trackIR
to wtedy będziesz w niebo wzięty :020:

PER ASPERA AD ASTRA
                               RAZOR-6

« Odpowiedź #787 dnia: Czerwca 13, 2010, 18:11:02 »
Jako że jest to mój pierwszy post to pragne się ze wszystkimi przywidać! :)

Zwracam sie z pytaniem dot. zakupu joya Tracer Black Hawk taki jak ten-> http://www.allegro.pl/item1076686692_joystick_tracer_black_hawk_4_osie_wibra_nowy_fv.html
W tej cenie i tego producenta spodziewałem sie że sprzęt będzie w dolnej półce jakościowej. Jednakże nie spodziewałem sie że sprzętowy "luz", "marwa strefa" osi pionowej będzie tak duża! Nawet nie będę używał kątomierza bo określić przy jakim kącie zaczyna się coś dziać. Trzeba odchylić drążek o dobre 2cm w jakąś strone by "krzyżyk" kalibracji się ruszył, a potem to on wystrzela na maxa jak szalony. Co się dzieje w symulatorze można się domyślić, ciągniemy gałke do siebie i nic, i nic, i nic a potem sruuuu
Da się to przerobić? warte przerabiana? czy od razu sprzedać?

[gmod]Witamy serdecznie i zapraszamy do zapoznania się z regulaminem forum. Następnym razem proszę bardziej przykładać się do pisanych postów. Czasem są ogonki czasem brak, literówki oraz brak przecinków. Zwracajmy na to uwagę. Poprawiłem link. Pozdrawiam. Syringe.[/gmod]

« Ostatnia zmiana: Czerwca 14, 2010, 14:54:31 wysłana przez Syringe »

Offline Forest

• *
  • Aasgeier
« Odpowiedź #788 dnia: Czerwca 14, 2010, 14:29:32 »
Cóż, również dałem się złapać na ten "sprzęt". Kupiłem go miesiąc temu i teraz usiłuję sprzedać. To jest po prostu bubel pierwszej wody.
Bf 109 uber alles...

« Odpowiedź #789 dnia: Czerwca 15, 2010, 18:55:41 »
No to wybrałem. Dziś doszedł do mnie nowy Saitek Aviator AV8R-01 z sklepu "Tylko Dla Orłów" :D

Czyżbyś kupił ostatni egzemplarz? :008: Ktoś wie czy są gdzieś jeszcze?

« Odpowiedź #790 dnia: Czerwca 15, 2010, 21:25:12 »
Zakupiłem dziś nowego Aviatora 01 w sklepie w Gliwicach  :118:

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #791 dnia: Czerwca 16, 2010, 06:25:05 »
Proponuję pro publico bono, co by zapodawać linki do sklepów gdzie jeszcze mają.

Offline Forest

• *
  • Aasgeier
« Odpowiedź #792 dnia: Czerwca 17, 2010, 14:29:45 »
A powitać :001: Mam pewne pytanko, myślę, że możecie mi pomóc :003: Otóż kilka postów wcześniej pisałem jaki bubelek udało mi się zakupić i co go czeka. W związku z tym szukam kolejnego joy'a, i tu właśnie pytanie: czy warto zainwestować w joy'a SpeedLink Black Widow? Czy raczej próbować ustrzelić gdzieś Cyborga Evo? Z tym ostatnim może być chyba pewien problem, gdyż wyszedł już chyba z produkcji, a ludzie raczej niechętnie się go pozbywają :005:
Bf 109 uber alles...

Offline Forest

• *
  • Aasgeier
« Odpowiedź #793 dnia: Czerwca 17, 2010, 14:51:38 »
[Przepraszam za post pod postem, ale mnie wyrzuciło z neta, więc nie mogę edytować]
Chciałem ewentualnie zapytać o joy Saitek Cyborg v1. Jest stosunkowo tani, ma wsio co potrzeba (4 osie, przepustnica, choć przycisków trochę mało... :008:), tylko nie wiem jak z jakością... Warto wydawać pieniądze?
Bf 109 uber alles...

« Odpowiedź #794 dnia: Czerwca 17, 2010, 15:43:56 »
Witam wszystkich,

Dzięki temu tematowi prawdopodobnie uniknąłem wielkiego rozczarowania z joja: Cyborg X, właśnie trzymam go w rękach nierozpakowanego, ale po opiniach wnioskuje że lepiej go sprzedać jako nówka i kupić innego. Jak wnioskuje z waszych opinii firmą podobnie dobrą w robieniu jojów przy Saiteku jest: Thrustmaster. I tak znalazłem dość ciekawy model: Thrustmaster T-Flight Hotas X
http://www.komputronik.pl/index.php/product/69989/Peryferia/Kontrolery_gier/Thrustmaster_T_Flight_Hotas_X_PS3.html
Super w tym modelu jest zrobiona przepustnica (odpinana), czyli można się wczuć prawie jak na X52 za znacznie niższą cenę ;D, tylko właśnie ta przepustnica mnie ciekawi. Z tego filmiku:
http://www.youtube.com/watch?v=GUlic96NWQM (czas: 6:03) można pomyśleć że ta przepustnica może przyjmować tylko 3 pozycje - środek, przód i tył.. co raczej niezbyt odzwierciedla realizm, chyba że tylko na filmiku zostało tak nagrane. Może ktoś miał w ręku ten model i może powiedzieć w jaki sposób działa ta przepustnica? Czy tylko są 3 pozycje czy jednak większe wychylenie = wyższy gaz, tak jak w rl.