Autor Wątek: Szukasz joysticka to wpadnij tu  (Przeczytany 350234 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Szukasz joysticka to wpadnij tu
« Odpowiedź #795 dnia: Czerwca 17, 2010, 15:58:04 »
Mam ten joystick i przepustnica ma w miarę płynną regulację. W połowie, czyli jakoś 50% jest taka martwa strefa wynika to z zastosowanego potencjometru. Ale co ja się tam będę wymądrzał,  :020: tu masz cały temat o tym joysticku http://www.il2forum.pl/index.php?topic=11093.0 no i można go kupić taniej niż w komputroniku.
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #796 dnia: Czerwca 18, 2010, 07:38:36 »
@Forest
Masa jest tu informacji o joyach, poczytaj sobie, dowiesz się co dobre co nie. Jedno jest pewne - Speed Linki, Tracery i inne wynalazki z Media to pieniądze w błoto.

Offline Forest

• *
  • Aasgeier
« Odpowiedź #797 dnia: Czerwca 25, 2010, 14:22:54 »
Wiem, choć na przykład o Cyborgu V1 nie ma prawie nic :001: Tak czy siak, zakupiłem już Cyborga 3D Gold, po prostu rewelacja :karpik
Bf 109 uber alles...

Offline Bucic

• *
  • "negative thrust to weight ratio"
    • GIMP
« Odpowiedź #798 dnia: Czerwca 25, 2010, 14:28:56 »
Wiem, choć na przykład o Cyborgu V1 nie ma prawie nic :001: Tak czy siak, zakupiłem już Cyborga 3D Gold, po prostu rewelacja :karpik
Cyborg V1 ma na 99% wszystkie wady Cyborga X -> nie kupować.

« Odpowiedź #799 dnia: Czerwca 27, 2010, 18:25:20 »
Witam,

natchneło mnie ostatnio, zeby sobie polatać, niestety sprzęt, który posiadam nadaje się co najwyżej do kosmicznych strzelanek, a i tak średnio bo zabyt precyzyjny nie jest (Logi Attack 3).
Niestety na forum jest tyle postów, ze ciężko mi jest wyrobić jakąś jednoznaczną opinię. Z tego co zrozumiałem, warte polecenia są Aviator-01, Thrustmaster Hotas i T16000M oraz X52.
Niestety, tego pierwszego nie można już dostać, drugi ma ponoć kiepskie potencjometry, a w dodatku na zdjeciach wygląda raczej na przeciętnie wykonanego, T16000M ma suwakową przepustnicę,
a X52 jest trochę przydrogawy i różnie jest z awaryjnością (mimo wszystko inwestując jakieś 400zł chciałbym mieć pewny sprzęt, który mi trochę czasu posłuży). Ciężko jest mi podjąć decyzję, nie wiem, czy warto dokładać 200zł do X52, czy nie lepiej zatrzymać ta kasę i z czasem kupić jakiegoś trackIR. Co byście poradzili?

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź

« Odpowiedź #800 dnia: Czerwca 27, 2010, 21:11:24 »
Z mojego doswiadczenia polecam kupic odrazu X52! Moim pierwszym zakupem byl Thrustmaster Hotas X ale bardzo szybko sie przezucilem na X52, nawet nie ma co porownywac. Jesli chodzi o TrackIR, szkoda kasy. Polecam Freetracka wykonanego wraz z WIImote, zero problemu z FPS i plynnoscia i zaoszczedzona kasa  :004:

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #801 dnia: Czerwca 27, 2010, 22:47:36 »
Jeśli kogoś stać to też polecam X52. Co do awaryjności - nie mam na tyle długo, żeby cokolwiek padło. Minusem jest profiler - joy zawiesza się jeśli przypiszemy zbyt długą nazwę do jakiegoś guzika, a domyślnie są tam zawsze podpisane guziki myszki, które te zbyt długie nazwy mają, wystarczy zmienić i nie ma problemów. Poza tym, to definitywnie najlepszy joy z jakim miałem do czynienia.

Offline k0v4L

• JG300
  • *
« Odpowiedź #802 dnia: Lipca 13, 2010, 19:29:14 »
Witam serdecznie wszystkich użytkowników forum. 
Od kilku miesięcy latam na ił2 1946. Joystick który posiadam to tandetny tracer i chcę go  zmienić na coś lepszego, dużo lepszego. :121:
Chciałbym poznać wasza opinie na temat saiteka x52 pro. Zastanawiam się nad zakupem tego cacka ale nie jestem pewien czy opłaca się zapłacić 200 zł więcej niż za zwykłą pięćdziesiątkę dwójkę...

« Odpowiedź #803 dnia: Lipca 14, 2010, 23:46:21 »
Witam

Mam pada firmy Tracer i jest do bani. Precyzja gałek jest do niczego. Był dość tani więc może dlatego. Tak czy siak nie będę kupował kolejnego pada, więc postanowiłem kupić joystick. Myślę, że zapewni podobnych wrażeń w lataniu co granie w samochodówki na "kierze". No ale pojawia się problem czy właśnie nie trafie znowu na jakiś "szajs" z małą precyzją i luzami. Spodobał mi się Saitek ST290. Z tego co wyczytałem powinien być dobry. Ale chcę się upewnić czy na pewno. Nie chce takiej sytuacji, że będę chciał przechylić odrobinę samolot, ruszę w bok i nic się nie stanie. No, a jak dam więcej to od razu skręci jakbym grał na "klawie". Jeśli chodzi o kwotę jaką mogę przeznaczyć na zakup to tak w granicach 100zl.

[admin]Pisz staranniej, zwracaj uwagę na ortografię i interpunkcję. Mazak.[/admin]
« Ostatnia zmiana: Lipca 15, 2010, 07:26:59 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #804 dnia: Lipca 20, 2010, 22:12:03 »
Kupiłem tego saiteka ma trochę luzu i gdy się lata bardziej nerwowymi samolotami trochę to przeszkadza bo np gdy się leci 747 to już nie ze względu na jego powolne ruchy. Przepustnica działa idealnie najmniejszy ruch powoduje reakcję.

Mam pytanie czy da się zniwelować te luzy żeby joy reagował odrazu coś tam dokręcić czy raczej jest to niemożliwe?
Chciałbym też zdemontować sprężynę aby joy sam nie wracał i mam pytanie do tych co maja tego joya czy może już to robili bo z tego co widzę trzeba zdemontować rączkę. Czy niema tam jakiś elementów które mógłbym uszkodzić ściągając obudowę tej raczki?

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #805 dnia: Lipca 24, 2010, 10:19:15 »
Przeglądając nową stronę Saiteka zauważyłem, że nie ma już na niej ani Aviatora w żadnej wersji, ani "zwykłego" x52, ani Cyborga Evo. Pozostały jedynie nowe, jeszcze bardziej kosmiczne i proGEJmerskie Cyborgi których wątpliwa jakość była tu na forum dyskutowana, oraz droższe produkty z serii proFlight.

Wygląda na to że za jakiś czas gdy skończą się zapasy w magazynach, kupno względnie dobrego joysticka w przyzwoitej jak na polskie warunki cenie może być sporo trudniejsze.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Bucic

• *
  • "negative thrust to weight ratio"
    • GIMP
« Odpowiedź #806 dnia: Lipca 24, 2010, 10:47:50 »
Przeglądając nową stronę Saiteka zauważyłem, że nie ma już na niej ani Aviatora w żadnej wersji, ani "zwykłego" x52, ani Cyborga Evo. Pozostały jedynie nowe, jeszcze bardziej kosmiczne i proGEJmerskie Cyborgi których wątpliwa jakość była tu na forum dyskutowana, oraz droższe produkty z serii proFlight.

Wygląda na to że za jakiś czas gdy skończą się zapasy w magazynach, kupno względnie dobrego joysticka w przyzwoitej jak na polskie warunki cenie może być sporo trudniejsze.
Heheh, do tej pory wybór był mizerny, a najlepsze joysticki były właśnie Saiteka  :001:

« Odpowiedź #807 dnia: Lipca 24, 2010, 16:02:20 »
Przeszukałem cały internet, byłem na 2 giełdach komputerowych w Warszawie, w Mediamarkt, ElectroWorld, Saturn i nic - Saitek Aviatora 01 brak. Jedynie cyborgi albo wersje Aviator 02-03. Mam jakąś alternatywę zanim zamówię w USA ?

« Odpowiedź #808 dnia: Lipca 25, 2010, 16:51:37 »
Witam.

Mam pytanie czy istnieją w ogóle dżoje z osobną przepustnicą dla leworęcznych.