Autor Wątek: Szukasz joysticka to wpadnij tu  (Przeczytany 350332 razy)

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
Odp: Szukasz joysticka to wpadnij tu
« Odpowiedź #975 dnia: Stycznia 11, 2012, 23:29:55 »
Niestety saitek whiskiego uciekł mi sprzed nosa  :005:
ale został ten saitek http://allegro.pl/saitek-cyborg-evo-i2044326424.html
Czy opłaca mi się go kupować ?

Za tak zaniedbanego "drąga", to tylko w maskę palnąć :P. Nie kupuj, bo właściciel zapewne nie szanował sprzętu i nie wiadomo, czego nie pokazał na zdjęciach... (zapewne ma luzy przy sprężynie i niedługo się złamie).

« Odpowiedź #976 dnia: Stycznia 12, 2012, 13:37:35 »
Witam Panowie :). Krótkie i szybkie pytanie do Was jako do ekspertów... http://www.macbit.com.pl/index.php/promocje.html?page=shop.product_details&product_id=641&flypage=flypage.tpl&pop=0 opłaca się? I czy w ogóle ten sprzęt jest wart zachodu? Joy podobno jest nowy, ale gwarancję udzielają tylko rozruchową na 14 dni. Obecnie latam na tym http://www.tazkom.pl/joystick-apollo-js213-p-30438.html ... :icon_redface: i... chyba co bym nie kupił to będzie lepsze od tego Apollo. Chociażby z dwóch przyczyn. Przepustnica już nie trzyma, a sama wajcha ma luzy na tyle duże, że np tankowanie w powietrzu w DCS: A10 jest praktycznie niemożliwe.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #977 dnia: Stycznia 12, 2012, 13:46:43 »
Te Saiteki były nie do zajechania... poza łamiącym się spustem. Tylko pytanie, czy ten konkretny jest na USB czy Midi ?  :121:

« Odpowiedź #978 dnia: Stycznia 12, 2012, 13:56:54 »
Jeśli midi to jest to:

To jest z tym właśnie wejściem, ale kolo dorzuca adapter Game Port - USB.
BTW joya z tym wejściem da się chyba podłączyć do kompa czy ok. 2 letnie kompy już nie mają tego wejścia?
To jak? Brać? :059:

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #979 dnia: Stycznia 12, 2012, 14:08:19 »
Te wejście już jest tylko w kartach dźwiękowych, ale jak dostaniesz razem z tym adapter, to bierz. Potem tylko kwestia konserwacji potencjometrów i będzie Joy na lata ;) (pewnie kupisz jakiś HOTAS zanim tego zniszczysz).

« Odpowiedź #980 dnia: Stycznia 12, 2012, 14:23:09 »
Ok dzięki za pomoc. Do zobaczenia w powietrzu :banan

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #981 dnia: Stycznia 12, 2012, 16:03:49 »
Te Saiteki były nie do zajechania... poza łamiącym się spustem. Tylko pytanie, czy ten konkretny jest na USB czy Midi ?  :121:

Ja miałem 2 Cyborgi kupione w empiczu we Wro. Oba się rozjechały, w końcu musiałem wziąć kasę, bo już dość miałem zabawy z tym - albo osie nie miały pełnego zakresu, albo padało trymowanie w pozycji 0. Nie wspominam sprzętu dobrze, ba, potem długo musiałem się przemóc żeby kupić Srajteka x52.... Ale może to tylko tak seria była :-)

Nie wiem jak tam u ciebie z kasą, ale wolałbym dozbierać ~drugie tyle i kupić T.16000M od TM. Mam takie obecnie w obrotach i jest dość zbliżony do Warthoga o niebo droższego...

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #982 dnia: Stycznia 12, 2012, 22:08:36 »
Nie wiem jak tam u ciebie z kasą...

No właśnie, niestety nie mogłem sobie pozwolić na dżoja powyżej stówy, dlatego już kupiłem tego i... no właśnie i za cholerę nie mogę go skonfigurować :/ Komputer widzi adapter (pojawia się charakterystyczny dźwięk przy podłączaniu/rozłączaniu do portu USB), joya chyba też widzi bo jednak coś tam można nim poruszać, ale kompletnie nie mogę go skonfigurować. Ani w kontrolerach gier w właściwościach, ani w grze np IL2 nie da się go skalibrować. Przepustnica w ogóle nie działa... Może potrzebne są jakieś stery do adaptera lub joya? Taaaa wiem.... wujek Google prawde Ci powie, ale niestety nie spikam biegle po angielsku i nie wszytko jestem w stanie doczytać, tak więc HELP :020:

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #983 dnia: Stycznia 14, 2012, 17:11:11 »
Obawiam się, że trudno będzie kogoś znaleźć z tym sprzętem kto w dodatku zna rozwiązanie twojego problemu. Sprzęt jest leciwy i był zawodny (tandetny pomimo bardzo chwytliwego designu jak na lata 90. ubiegłego wieku), więc chyba dużo się tego nie ostało w stanie grywalnym.... może go zwróć, albo.... odsprzedaj i dozbieraj na coś lepszego, choć niekoniecznie droższego.

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #984 dnia: Stycznia 14, 2012, 17:20:14 »
QRDL jest uprzedzony, te joye nadal są w użyciu, ale albo podłączone przez karty dźwiękowe, albo z wymienioną elektroniką na mjoy'a.

Musisz napisać co to za adapter, wtedy można próbować poszukać sterowników - jak nie dostałeś od razu z nim.

« Odpowiedź #985 dnia: Stycznia 15, 2012, 13:32:08 »
Witam zaczynam przygode z symulatorami, czy warto kupic uzywanego Sidewindera Force Feedback 2?

« Odpowiedź #986 dnia: Stycznia 15, 2012, 13:56:03 »
Udało mi się "ożywić" joya, ale tylko na osi X, Y. Przepustnicy komp nie widzi, ani w panelu sterowania, ani w grach IL2 czy DCS: A10. Na szczęście udało mi się oddać joya i odzyskać kase. Jest może coś godnego uwagi do 100zł? Ewentualnie nieco ponad 100zł i koniecznie z obrotowym drążkiem do machania sterem :)

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #987 dnia: Stycznia 17, 2012, 03:44:07 »
Kiedyś były AV80R od saiteka, ale teraz robią jedynie wersje do X360 i PS3, działa pod PC, ale kosztuje ponad 2 stówy (ja swojego w wersji PC przytuliłem za 89 zeta). Thrustmaster T.1600.M to teraz chyba jedyne rozsądne ekonomiczne wyjście, chociaż jak naprawdę masz ciasny budżet to Logitech Attack 3, ale kiepski jest raczej jeśli idzie o Ił-2.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #988 dnia: Stycznia 17, 2012, 07:04:51 »
Jest też nowy Saitek Cyborg v1. Ciężko o nim coś napisać, bo w życiu na oczy go nie widzałem, ale podejrzewam, że jakość podobna jak pozostałych proponowanych tu Saiteków. Czyli przyzwoita jak za tą cenę. Na pewno jest to lepsza opcja niż konsolowa wersja Aviatora za dwie stówy.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #989 dnia: Stycznia 17, 2012, 07:39:33 »
No nie wiem, pamiętaj, że było coś takiego jak Cyborg X...

http://www.youtube.com/watch?v=AWLBljvEG-M