Autor Wątek: Korekta ceny  (Przeczytany 4931 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online some1

• Global Moderator
Korekta ceny
« dnia: Listopada 05, 2017, 12:37:28 »
Żeby nie było później zdziwienia, cena po zakończeniu preorderu wzrośnie do 70$, a nie 60$ jak napisali w newsletterze: https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=195561
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Poko

• Gość
Odp: Korekta ceny
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 05, 2017, 13:59:25 »
Oj... 70$ to sporo. Dobrze, że przypomniałeś. Czyli mam kupować teraz albo wcale.

kwadrat

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 05, 2017, 14:04:01 »
Mają swój sklep to mogą ustalać swoje zasady. W steamowym jakby nawalili wydając wydmuszkę bez misji treningowych kampanii to posypałyby się zwroty. Ja wole poczekać z pół roku nawet do 9 miesięcy na poprawie największych wpadek, porządny poradnik od Chucka i pewnie już wtedy będą jakieś promocje.

« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 05, 2017, 15:43:05 »
Całkowicie popieram przedmówcę. Trzy do sześciu miesięcy i będą obniżki, wiosenne, letnie, jesienne, zimowe, czy z innych okazji (jak co roku - schemat działania DCS-a ten sam od lat). A kupując w przedsprzedaży, czy potem na początku za większą kasę tylko de facto sankcjonujemy, że cały czas są alfy, bety, poprawki i brak porządnych scenerii i misji. Dla przykładu, Viggen wczesny dostęp od chyba pół roku, albo lepiej, Spitfire podobnie, Aviojet wciąż wczesny dostęp od chyba kilku lat, podobnie Hawk i Mig 21, przecież to jakaś farsa.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 05, 2017, 18:14:08 »
Raczej bym nie liczył na wielkie obniżki cen. Viggen, Mirage 2000, Gazelle, MiG-21 trzymają cenę niestety, a ich twórcy jakiś spektakularnych obniżek cen nie robią - góra 10-25% off. Co innego moduły od ED. Te potrafią mieć lepsze ceny. Harrier czy Hornet to ciekawe maszyny na które sporo osób łączy sobie kły, więc cena będzie 70$ i obstawiam, że niebawem to będzie standard :/.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 05, 2017, 18:34:27 »
I tu się nie zgodzę :) Poza pierwotnym A10, wszystkie inne moduły kupowałem na przecenach. Nie mam czasu by teraz sprawdzać jak duże one były, ale kiedyś to zrobię, ale mam wrażenie że były (te przeceny) raczej większe niż mniejsze:)
A jeszcze raz podkreślam, kupując w przedsprzedaży sankcjonujemy taki średnio uczciwy model biznesowy, jakby zrobić jakąś taką ogólną międzynarodową akcję (rodzaj bana) to może by skupili się na uatrakcyjnieniu produktu.

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #6 dnia: Listopada 05, 2017, 18:45:49 »
Większość modułów też kupowałem na przecenach ale z racji, że poluję na wspomniane to obecnie nie było żadnej konkretnej promocji. Ostatnio dobrym strzałem był F-5E, bo dało się go wyrwać za 25$. Reszta niestety się trzyma.

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #7 dnia: Listopada 05, 2017, 19:33:33 »
Aż z ciekawości sprawdziłem :)
F-5 kupiłem z jakąś nieznaczną obniżką, ale już:
MiG-21 za 24,99$, a jest 49,99$
Huey'a za 14,99$ a jest 49,99$
F-86 za 14,99$ a jest 49,99$
FC 3 za 19,91$ a jest 44,99$

Za to P-51 obecnie staniał, ale z tego co pamiętam to też kupowałem z obniżką. W każdym wypadku były to ceny wynikające z obniżek wprowadzonych przez DCS-a, a nie punktów, czy innych zniżek. Więc tak jak napisałem, prenumerujemy biuletyn i co tydzień (w piątek) nowy numer z aktualnościami cenowymi i wierzcie mi, że oni bez przerwy coś obniżają. O mały włos nie kupiłem też Spita, rozmyśliłem się w ostatniej chwili, ale z tego co pamiętam przecena też była porządna.
« Ostatnia zmiana: Listopada 05, 2017, 20:57:15 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #8 dnia: Listopada 05, 2017, 19:57:31 »
To teraz jeszcze sprawdź daty zakupu tych modułów, bo coś mi się wydaje, że to było jeszcze za czasów tych przecen co sięgały nawet -70%. Ja w ten sposób kupiłem FC3 za 10$.

kwadrat

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Listopada 05, 2017, 20:28:21 »
Niestety ceny tych modułów to w jakiś 50% hype zbudowany przed premierą - dlatego mamy taką zbieraninę różnych maszyn. Co do samych modułów to, że ktoś kupił go wcześniej nie znaczy że pograł w niego wcześniej, a nawet jeżeli pograł to doświadczył odpowiedniej jakości. :P Cena regularna jest wysoka żeby utrzymać zainteresowanie. Jakby wszystko było po 20$ to szybko byłby nacisk na coś nowego - błędne koło. No i oczywiście jeszcze trzeba łatać 3 środowiska + mapy, kampanie itd. Mi taki model pasuje. Jak ktoś ma ciśnienie to kupi jak nie to poczeka.

DCS to nie Falcon który jest symulatorem bycia pilotem gdzie jestem w stanie wybaczyć nawet awionikę F-16 w F-18. To jest tylko symulator samolotu i gdy produkt jest wybrakowany, wykastrowany z misji treningowych, z tylko zapowiedzianymi kampaniami jest ładnym dodatkiem do biblioteczki. Chyba, że ktoś tylko oczekuje multi. :)

Czekam z niecierpliwością chyba bardziej na ukończenie niż na premierę. :)

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #10 dnia: Listopada 05, 2017, 21:01:40 »
@Addiction
Nie licząc MiG-21 to reszta modułów jest od ED i one są często w promocjach nawet do 60%. Ołówek się trafia ale też bez szału. Moduły które wymieniłem były w symbolicznych promocjach.

Natomiast ja także życzę Harrierowi sukcesu. Maszyna ciekawa, rzadko spotykana w grach. Z pewnością kiedyś go nabędę ale nie za taką kasę. Może trafi się jakaś przyzwoita promocja. Niemniej obawiam się, że takie ceny to niebawem będzie standard. Na zachodzie to nie jakieś ogromne pieniądze i amatorzy się zawsze znajdą.

« Odpowiedź #11 dnia: Listopada 05, 2017, 21:37:24 »
Czy cena jest duża, czy mała, to zawsze subiektywna kwestia czyjegoś portfela :)
Mi bardziej chodzi o model biznesowy, jaki firma przyjęła, który dla mnie zaczyna wyglądać trochę jak star citizen, wciskanie nie do końca skończonego produktu. Tylko jakiś zorganizowany protest użytkowników może, podkreślam może, byłby w stanie to zmienić, a kupowanie w przedsprzedaży, czy za coraz większe pieniądze, de facto pokazuje, że wszystko jest OK i godzimy się na takie traktowanie.
Też miałbym chętkę by polatać i harrierem i hornetem, ale dopóki nie pojawi się cała reszta, czyli urozmaicone teatry, misje, kampanie to chyba sobie podaruję i wrócę jak co roku jesienią i zimą do Falcona.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #12 dnia: Listopada 15, 2017, 18:05:59 »
Raczej bym nie liczył na wielkie obniżki cen. Viggen, Mirage 2000, Gazelle, MiG-21 trzymają cenę niestety, a ich twórcy jakiś spektakularnych obniżek cen nie robią - góra 10-25% off. Co innego moduły od ED. Te potrafią mieć lepsze ceny. Harrier czy Hornet to ciekawe maszyny na które sporo osób łączy sobie kły, więc cena będzie 70$ i obstawiam, że niebawem to będzie standard :/.

Kosi, byly przeceny o 50%, poza Viggenem. Sam kupilem MiGa za pół ceny. Wiadomo, na takie obnizki trzeba poczekac, nie jest to od razu. Pewnie teraz na Black Friday beda lepsze ceny i moze tym razem na Viggena. Natomiast tutaj mam wrazenie ze specjalnie zmienili cene „normalnie” by jak najwiecej ludzi sypnelo groszem teraz i czekalo w niebycie ;>.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: Listopada 15, 2017, 18:17:01 »
Viggen już w lipcu był w promocji za 29.99$
F-16C Block50 driver...

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #14 dnia: Listopada 15, 2017, 19:36:51 »
Kosi, byly przeceny o 50%, poza Viggenem. Sam kupilem MiGa za pół ceny. Wiadomo, na takie obnizki trzeba poczekac, nie jest to od razu. Pewnie teraz na Black Friday beda lepsze ceny i moze tym razem na Viggena. Natomiast tutaj mam wrazenie ze specjalnie zmienili cene „normalnie” by jak najwiecej ludzi sypnelo groszem teraz i czekalo w niebycie ;>.

Nie mówię, że ich nie było. Były ale nie tak często i nie takie konkretne jak w przypadku modułów od ED (te potrafią być po 15$). Najniżej czyli 50% off Mig-21 przynajmniej na Steamie był w czerwcu 2015 roku. Wiadomo, że im dalej od daty premiery tym lepsza promo może być. Też na to liczę, bo praktycznie tylko na takich akcjach kupuję moduły. Też jestem zdania, że cena celowo powędrowała w górę, to samo będzie z Hornetem czy Tomcatem. Ludzie są tak wyposzczeni na zachodni sprzęt, że zapłacą te 70$, bo dla nich to żaden problem.