Autor Wątek: Jak zainstalować Windows 7 na nowym kompie?  (Przeczytany 592 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jak zainstalować Windows 7 na nowym kompie?
« dnia: Listopada 12, 2017, 14:41:26 »
Mam problem a polega on na tym, iż do nowego komputera z procesorem Intel i5 7400 nie mogę zainstalować Windowsa 7, bo producent wymaga podobno systemu 10. Siódemka jest mi potrzebna z tego powodu, że podstawowym symulatorem dla mnie pozostanie nadal LO FC-2, którego nie obsługuje ani ósemka, ani dziesiątka. Z góry dziękuję za pomoc.   
« Ostatnia zmiana: Listopada 13, 2017, 08:10:58 wysłana przez KosiMazaki »
Wiesław D

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: Jak zainstalować Windows 7 na nowym kompie?
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 13, 2017, 08:19:21 »
Windowsa 7 zainstalujesz na każdym kompie. Nie ma znaczenia jaki proc. Ustaw sobie partycje MBR (nie GPT) na dysku i  w opcjach bootowania "Legacy Windows" (czy jak to się nazywa), kontroler SATA w trybie AHCI i normalnie windowsa postawisz.

Poza tym nie jestem przekonany czy FC2 nie ruszy na windowsie 8/8.1/10, być może musiałbyś ustawić instalatorowi tryb zgodności i tak samo dla samego FC2. Inna sprawa, że po co bawić się w FC2 skoro to samo jest w nowszym DCS World.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Odp: Jak zainstalować Windows 7 na nowym kompie?
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 16, 2017, 08:58:13 »
Tak jest, jedynie co może blokować to brak sterowników pod dany system dla danych podzespołów. Jednak nie powinno to dotyczyć Win7.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)