Autor Wątek: Saitek x45 - przedłużenie rękojeści.  (Przeczytany 1379 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kwadrat

• Gość
Saitek x45 - przedłużenie rękojeści.
« dnia: Grudnia 06, 2017, 05:49:35 »
Zastanawiam się nad przedłużeniem rękojeści. Nie wiem tylko czy nie lepiej jeżeli będzie jednak krótszy niż te 20cm.

Tutaj rysunek zrobiłem na podstawie innego projektu.

Orientuje się ktoś ile może kosztować wykonanie takiego elementu z aluminium? Robił ktoś takie modyfikacje? Warto czy raczej strata czasu i lepiej po prostu zbierać na inny joystick?

Głównie chciałbym wygodniej latać śmigłowcami np. Gazelą.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 06, 2017, 07:44:39 wysłana przez KosiMazaki »

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: Saitek x45 - przedłużenie rękojeści.
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 06, 2017, 07:47:01 »
Może najpierw spróbować zrobić prototyp z PCV?
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Odp: Saitek x45 - przedłużenie rękojeści.
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 07, 2017, 16:15:12 »
@kwadrat
Trzpień musi być dobrze_wykonany i to bez luzów, bo i tak już masz luzy na kołysce._KosiMazaki pisze w PCV, ale lepszym materiałem może być POLIAMID na prototyp trzpienia.
Orientuje się ktoś ile może kosztować wykonanie takiego elementu z aluminium? Robił ktoś takie modyfikacje?
Warto zachować sobie trzpień i rękojeść oraz przepustnicę_od X-45_i możesz sobie jak masz czas zbudować na tych elementach nowy joy i przepustnice.
Warto czy raczej strata czasu i lepiej po prostu zbierać na inny joystick?
Jak chcesz Joystick w miarę precyzyjny_i szybko latać to jest Javelin - Ravcore(z wbudowana przepustnica)za ~260zł._Joystick to kopia VKB-Sim Gladiatora na_czujnikach HALL-a_ "bezstykowy" osi X i Y.

Spacje, spacje, spacje i inne "potworki". Mazak.

« Ostatnia zmiana: Grudnia 07, 2017, 16:41:12 wysłana przez KosiMazaki »