Ankieta

Jak zapatrujesz się na BoB?

będzie świetny! nie mogę się doczekać!
6 (17.1%)
mam już dość wypocin Olega...
5 (14.3%)
pożyjemy, zobaczymy
18 (51.4%)
jak będzie w nim mój ulubiony samolot, to kupię
0 (0%)
fajny, o ile to nie tylko "bitwa o Anglię"
6 (17.1%)

Głosów w sumie: 0

Głosowanie skończone: Grudnia 17, 2003, 10:27:56

Autor Wątek: BoB  (Przeczytany 9523 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
BoB
« dnia: Grudnia 17, 2003, 10:27:56 »
Co do mojej opinii: wolałbym dusić serię "Sturmovik" jak długo się da, szczególnie że zbliżyła się do mojej wymarzonej koncepcji "symulatora wszystkich frontów" tj. takiego, gdzie mam i Zero i Fokę i IL-2 i Mustanga i Hurryego i P.11 ;)

Ale rzeczywistość skrzeczy... może należy być nieco bardziej elastycznym niż skostniały Rola... z ciekawości chciałbym podpytać o wasze zdanie:

Jakie jest wasze nastawienie do nadchodzącego BoB?

Screeny widzieliście. Obietnice słyszeliście (przestrzelinowy DM, technologia "lejów po bombie"). Wnioski wyciągać też umiecie... i z doświadczenia też niejedno wynika...
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
BoB
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 17, 2003, 10:38:56 »
Też jestem za kontynuacją Iła, BoBów już wyszło setki. Engine mają już fajny a jak widać można go dalej nieco podrasować tak by sprostał kompom za rok czy dwa lata. Wg. mnie powinni pójść w zupelnie inną stronę. Zrobić np kamapnię w Afryce, wojnę w Hiszpanii, potyczki sowieci/japońce z początku wojny lub ciągnąc temat Europy ale po 1942 roku - tak bysmy mieli np. w mapkach całą Europę czasów II wojny i 90% maszyn. BoB jest wg. mnie chwytem po prostu komercyjnym, rzutem na patelnię symulatora dla nowego pokolenia które nie wie co to BoB, a ciekwe i zapomniane teatry działań pominięto.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
BoB
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 17, 2003, 10:44:53 »
Widzisz YoYo - ja myślę dokładnie to, co ty. Też jestem za add-onami, i wiesz za jakim w szczególności ;)  Szkoda, by się zmarnowało tyle ciekawych modeli pokazywanych na NetWings. Przez dwa lata możnaby jeszcze sporo z tej serii wycisnąć.

Problem w tym, że może błędnie postrzegamy obecną sytuację. Powiedzmy, że wiem więcej niż powinienem... i może nie wszystko jest winą Olega... wszak to nie on jest dystrubutorem serii... ( <--- cienka aluzja)

Odnośnie BoBa: to tylko "working title", nie oznacza to 100% ograniczenia do "bitwy o Anglię"... bo niby po co robiliby tyle tych włoskich latadeł...
No i po kiego pokazywaliby te polskie tanki  :twisted:

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
BoB
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 17, 2003, 11:01:57 »
Ja mam podobne zdanie do Was z jednym zastrzeżeniem - niech zrobią wreszcie kompletnym front wschodni. Jak to zrobią to też wolałbym, aby zostać przy ILe, bo BoBa to ja mam już powyżej uszu. Ok. 3/4 simów drugo wojennych dotyczy BoBa. Można pawia puścić.

Rola Senior

• Gość
BoB
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 17, 2003, 11:03:30 »
A ja uważam, że trzeba iść do przodu.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
BoB
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 17, 2003, 11:05:42 »
Cytat: Rola
No i po kiego pokazywaliby te polskie tanki  :twisted:

... Oby tak było ze bedzie to tytuł roboczy jak IŁ-2, a rozgległość terenów jak w FB albo i wiecej  :)
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Meehau

• *
  • CyC
BoB
« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 17, 2003, 11:16:19 »
Mysle ze Olo pojdzie za linia rozwoju wstecznego, jaka wyznaczyl kolejnymi produktami. Wynikaloby z tego ze Bob bedzie jeszcze wieksza strzelanka dla amerykanskich nastolatkow...i co z tego ze zapowiedzi DM modelu wygladaja tak jak wygladaja? O FM jeszcze w zakresie BoBa nic nie slyszalem.... Poza tym, nie wyobrazam sobie dobrego klimatu bitwy o anglie bez setek samolotow w powietrzu, setek bombowcow, setek mysliwcow w jednym czasie w powietrzu. No moze byc nawet kilkadziesiat... Ciekawe jak sobie z tym olo poradzi? W fb nie widzialem jeszcze wiecej niz 30 samolotow naraz w powietrzu, a z analiza tak skomplikowanego DM dla kazdego samolotu ciekawe ktory komputer sobie poradzi (moze olo dlatego pogorszy FM, zeby kompy mogly wyrobic?). Ale jak zobacze w olegowym misje "Battle of airfields", gdzie na nalot poleci 8 henkow i 4 mietki to po prostu wy$#@ calosc do kosza......W EAW jakos mozna bylo....
Meehau
"The milk of aircrew kindness comes in very small containers and has a quick expiration date"

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
BoB
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 17, 2003, 11:29:25 »
BoB to czysta teoria narazie, Olo zapowiada same ekstrasy a w rzeczywistosci moze byc kupa znaczy klocek  8) . Obecnie jest jeszcze zbyt wczesnie zeby cos mowic na temat wygladu, FM a co dopiero wymagan systemowych. Nie bede ukrywal ze mam mieszane uczucia, o ile simow z II wojny jest naprawde malo (wydawanych) tak grac w kolejny klon Bitwy o Anglie jakos mnie nie przekonuje. Osobiscie wstrzelilbym si ena jakis Pacyfik albo Afryke, obojetnie byle swieze bylo i wnosilo cos do gatunku. Oczywiscie musialo by byc dosc realne bo jak wyjdzie cos w stylu Secret Weapons Over Norandy to sie rytualnie pochlastam przy wszystkich...........lolololol :lol:  :lol:  :lol: . Milym zaskoczeniem bylo by pojawienie sie jakiegos symulatora szmatlawca  :lol: z I wojny ale to takie male OT.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
BoB
« Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 17, 2003, 11:30:17 »
Teraz mogę wam powiedzieć, jak ja zagłosowałem:

"fajny, o ile to nie tylko "bitwa o Anglię" "

Po prostu - nawet gdyby to był sim-ideał, to różnorodność maszyn w tej bitwie - 1940 r. - jest dla mnie zbyt mała.

Zakładam więc, że dostaniemy nieco więcej...  :wink:

sil13

• Gość
BoB
« Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 17, 2003, 11:31:15 »
Marzy mi się symulator II Wojna Światowa w Europie. I to najlepiej od wojny domowej w Hiszpanii. Symulator odzwierciedlający zmieniającą się wraz z upływem czasu sytuację. Zarówno tę taktyczną czy jak wolicie techniczną jak i również strategiczną ? z szczególnym uwzględnieniem założeń historycznych ? co mogło by wyrażać się specyficznym i zmieniającym się klimatem samej gry.
Eh te masy samolotów!!! Mnogość opcji i kampanii!!! Dla każdego coś miłego!!!
Podejrzewam jednakże, iż taki symulator nie leży w interesie producentów i dystrybutorów gier. Pozostaje mieć nadzieję, że rynek sam wymusi nie tylko pojawianie się add-onów ale i zmobilizuje producentów do stałego poszerzania swej oferty.

Pozdrawiam serdecznie!

JanuszB

• Gość
BoB
« Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 17, 2003, 11:33:38 »
Witam Panowie

Generalnie sprawa ma się chyba nieco bardziej skomplikowanie od strony ekonomicznej. Ne wydaje mi się zeby Oleg planował zrobić strzelankę, co do rozwijania FB - tu przyznaję ze nie wszytko rozumiem - Rola może rozwinąć tema czemu - co do BoB to sprawa ma się tak:
- Na kolejnych addonach do FB on i jego grupa w Ubi się nie utrzymają - muszą mić nowy projekt żeby móc zarobić pieniążki
- BoB to nazwa robocza i chyba "pod zatwierdzeni projektu"
- Co do wydajności i liczby maszyn - Za jakieś 2-3 lata standardem będzie komputer który pozwoli uruchomić FB w pełnej rozdzilczości z ustawieniami Exelemnt (mówię o standardzie)
- Co do BoB - to wydaje mi się ze w około 60% to bedzie aparat FB z "przestrzałowym" DM
- Co do możliwości rozwoju FB - tu ciężej - potrzbna współpraca Olega i spółki a oni nad BoB siedzą ;(
- Co do rozwoju BoB - to wydaje mi się ze sprawa jest otwarta.

Chris Bubi pl

• Gość
BoB
« Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 17, 2003, 12:05:26 »
Pozyjemy zobaczymy .Mam nadzieje ze będzie super.W FB brakuje mi Spitfire,ubolewam.Apropo moze ktos dac linka to screnow z BOB? bede wdzieczny

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
BoB
« Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 17, 2003, 12:08:57 »
Cytat: Chris Bubi pl
Pozyjemy zobaczymy .Mam nadzieje ze będzie super.W FB brakuje mi Spitfire,ubolewam.
I to pisze ktoś, kto ma Bubiego w ksywie i na avatarze  :?:  :roll:  Wstyd, po prostu wstyd  :!:  :wink:  :D  :D  :D

Chris Bubi pl

• Gość
to pisze ktoś, kto ma Bubiego w ksywie i na avatarze
« Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 17, 2003, 12:15:02 »
Panie Labienus chodzi o to ze nie mozna stracic spitfire.na Huricane juz sie wyzylem :)

JanuszB

• Gość
BoB
« Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 17, 2003, 12:17:24 »
Wiem - kalam sie za P-24 - moze troszkę polski speech-pack mnie zrechabilituje - do P-24 maiłem zamiar wrócić - nawet porzadek zrobiłem - aczkolwiek zastanawiam się nad celowością niestety wg. zeznań Olega szans na umieszczenie go w FB nie ma;(

Mieliśmy spory plan z Rolą ale narazie nie wypala;(

Tak czy inaczej - ponieważ teraz nieco mniej pracy mieć będę możliwe że P-24 skończę (nie pisze na pewno)

Janusz