Autor Wątek: Instalacja modyfikacji po ostatnich zmianach.  (Przeczytany 2193 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Instalacja modyfikacji po ostatnich zmianach.
« dnia: Grudnia 17, 2017, 13:42:02 »
Witam mam problem odnośnie instalacji modów. Wiem ze zmieniły one teraz miejsce pobytu ;) ponieważ znajdują się w c - nazwa użytkownika - zapisane gry - dcs.
Problem pojawia się gdy chce wgrać mod który nie wgrywa tylko plików do folderu tech ale również dodaje skrypty wpisy w plikach datebase ,sound ,data etc.
Znajdują się one na innym dysku a JGSME tworzy tylko ścieżkę w C.

Wiec zadaje pytanie czy to oznacza ze mam mieć zainstalowanego dcs w folderze C  :evil: :evil: :evil: .
Ps. Czy ktoś już borykał się z podobnymi problemami i zna ewentualne rozwiązanie. Dzięki.

kwadrat

• Gość
Odp: Instalacja modyfikacji po ostatnich zmianach.
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 29, 2017, 06:29:22 »
Dzisiaj aktualizowałem DCS i też mam ten problem. Proszę o jakiś opis jak używać JGSME w nowej wersji.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 29, 2017, 09:14:37 »
Pierwsze słyszę, że zmieniła się lokalizacja dla instalowanych przez JSGME modów. U mnie do tej pory jest to folder, który jest w głównym katalogu gry.

kwadrat

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 29, 2017, 09:29:54 »
Po aktualizacji jak instaluje mody za pomocą JSGME DCS się nie uruchamia.

« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 29, 2017, 09:56:30 »
U mnie nie ma takiego problemu, raczej bym obstawiał, że jakiś mod to powoduje a nie JSGME. Sam JSGME tylko podmienia pliki, a struktura plików po ostatnich aktualizacjach chyba się nie zmieniła. Zawsze możesz ponownie przeprowadzić sprawdzenie struktury plików w DCSie. Kiedyś miałem taki problem z plikiem headtracker.dll, który ładowałem przez JSGME, okazało się, że to on powodował problem.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 29, 2017, 10:06:26 wysłana przez =OPS=padonis »
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 29, 2017, 14:37:35 »
Mogę powiedzieć od razu że wykonywałem czysta instalacje modów czyli do folderu wszystko stopniowo ale efekt i tak zerowy. Więc raczej to nie problem jakiegoś dodatkowego moda. :(
W ogóle za ten pomysł żeby wrzucać coś do C powinni zostać zjechani po całości. :evil: :evil: :evil:

« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 29, 2017, 15:26:52 »
Mam zainstalowanego DCS-a na innym dysku niż C, wrzucam skórki samolotów oraz pliki exportu na inne monitory za pomocą JSGME i nie mam takich problemów. W folderze głównym gry, na dysku D,  utworzyłem folder "MODS_", tam mam wszystkie mody wstawione i ładują się bez problemu. JGSME tylko podmienia pliki, zatem problem leży w modach, lub złej informacji o strukturach folderów DCS-a. Wówczas JSGME wrzuca pliki nie tam gdzie trzeba i jest problem.  Zrób to ręcznie i sprawdź czy struktura folderów jest poprawna.
Paru kolegów z =OPS= i nie tylko, używa JSGME i nie mają  takich problemów.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 29, 2017, 15:35:39 wysłana przez =OPS=padonis »
Latamy dzisiaj?

kwadrat

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 29, 2017, 17:28:49 »
Znalazłem problematyczny mod - Chat Enhancer and Text Enlarger 1440p. Bez niego jest ok.
https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=149832&page=11

« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 17, 2018, 15:40:34 »
Siema =OPS=padonis zrobiłem tak jak mówiłeś utworzyłem folder MODS_ tam wgrałem np. re-skin kabiny a10c od ricardo. I faktycznie działa jedyny problem jakiego jeszcze nie mogę rozwiązać występuje podczas instalacji czegoś do pliku mods-tech np  VPC-Airfield Equipment. przekopiowałem z mods do MODS_ tech i tam go umieściłem i ciągle nic się nie dzieje już spróbowałem utworzyć w folderze C mods tech i tez ciągle nie widać moda w grze. Więc proszę Ci o cierpliwość i łopatologiczne wytłumaczenie jak to teraz wszystko instalować :) Dzięki za wszystkie rady jakimi już mnie
poratowałeś.

« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 17, 2018, 16:25:32 »
OK, zatem tu masz wszystko w tym temacie: https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=98607.
Dałem radę (Google translator) to i Ty dasz :) . Jeśli jakiś mod nie działa, to jest to sprawa moda. Widocznie jest zbyt stary i nowsze wersje DCS-a go nie widzą. Wystarczy jakaś mała zmiana w pliku lua. Tak miałem z pojazdami z IIWŚ, brakowało jednego pliku i koniec, DCS go nie widział, musiałem sam je zrobić.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 17, 2018, 20:21:50 wysłana przez KosiMazaki »
Latamy dzisiaj?