Autor Wątek: Kampanie Deasersoft z IL-2 CoD Blitz (4.5)  (Przeczytany 9322 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline laserclip

• *
  • www.laserclip.pl
    • Najlepszy odpowiednik TrackIr
Kampanie Deasersoft z IL-2 CoD Blitz (4.5)
« dnia: Grudnia 17, 2017, 17:19:34 »
Kampania Deasersoft kaput - nie działa - próbowałem odpalić - sama kampania - napis pojawia się w menu gry ale po naciśnięciu nic się nie dzieje - poprzenosiłem wszystkie pliki ale problem jest chyba głębszy.

W logach gry 1CSoftClub na dysku C: mam info że

Dispatcher_UnhandledException:
[16:59:25]   System.BadImageFormatException: Nie można załadować pliku lub zestawu 'System.Data.SQLite, Version=1.0.66.1, Culture=neutral, PublicKeyToken=db937bc2d44ff139' lub jednej z jego zależności. Próbowano załadować program w niepoprawnym formacie.
[16:59:25]   Nazwa pliku: 'System.Data.SQLite, Version=1.0.66.1, Culture=neutral, PublicKeyToken=db937bc2d44ff139'
[16:59:25]      w PSCoD.SQLite..ctor(String dataSource)
[16:59:25]      w ps.campaign.PGSelectCampaign._enter(IGame play, Object arg)

Plik "System.Data.SQLite"  jest to plik desersoftu który znajduje się w katalogu z grą /parts/Deasersoft/
więc jak system krzyczy że niepoprawny format tego ważnego pliku to chyba nowy patch 4.5 ma więcej zmian i nowości w kodzie niż sądziłem - w końcu z dx10 na dx11 więc i może jakieś bazy są w nowszej wersji niż te napisane od Desersoftu. 

Dispatcher_UnhandledException:
[16:59:44]   System.NullReferenceException: Odwołanie do obiektu nie zostało ustawione na wystąpienie obiektu.
[16:59:44]      w ps.campaign.PGSelectCampaign._leave(IGame play, Object arg)
[16:59:44]      w qQJeD9kfOyqlhbMQQaXmQ1QSgCr.KMZQoEnuaKZ2TLuTMTl3Ej73OQD(Object )

log jest dłuższy zacytowałem początek

plik " ps.campaign" występujący w tym logu to też jest od desersoftu

więc chyba potrzeba jakiejś mądrzejszej głowy niż moja ;)
« Ostatnia zmiana: Grudnia 19, 2017, 22:26:06 wysłana przez YoYo »
Intel Core i5 9600k , MPG Z390 GAMING EDGE AC,
G.SKILL 16GB  3200MHz, MSI GeForce RTX 2070 Super Gaming X, Lg 27gl850,  Freetrack Laserclip

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
A to Twoje te posty na ATAG i IL-2 Sturmovik Forum? Właśnie czytałem.
Tak, pewnie masz rację. Jesli te od Desastersoft używają DLL 32 bitowego, to tytuł 64 bitowy (czyli TF 4.50) nie będzie z tym współpracował.
A już liczyłem, że pośmigam w Channel Battles :(.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
No to ubolewam, bo nie nalatałem się w tą kampanię :/. Może jakiś fix się pojawi. Niemniej patrząc na ich dział wsparcia to mogę się nie doczekać.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
No to ubolewam, bo nie nalatałem się w tą kampanię :/. Może jakiś fix się pojawi. Niemniej patrząc na ich dział wsparcia to mogę się nie doczekać.

Teraz to tam siedzi jakiś dziad, który nie ma pojęcia co sprzedaje i po co i komu. Nie ma co liczyć. Działa tylko sklep i tyle, ale nie ma czegoś takiego jak wsparcie, wystarczy popatrzeć na newsy z ... 2014 roku, czyli jeszcze jak był inny właściciel tego wszystkiego.
Bardziej bym liczył na modderów ew. ktoś się może zlituje. Bez tego to dla mnie CoD Blitz raczej jest mało warty, bo kampanie były świetne.

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
Wiem Yoyku, dlatego mówię, że mnie to nie cieszy.

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Czyżby po tym fixie kampanie Desastersoft zaczęły działać na 4.5?   :)

https://theairtacticalassaultgroup.com/forum/showthread.php?t=27300&p=295341&viewfull=1#post295341

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
Hmm jak starczy mi determinacji to może w domu spróbuję zawalczyć :).

Mi działają wszystkie.

Ale klawisz kropki nie... Mazak.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 19, 2017, 17:31:00 wysłana przez KosiMazaki »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Mi działają wszystkie.

Ale klawisz kropki nie... Mazak.

Tzn? Bez fixa czy z fixem na TF 4.5?

www.yoyosims.pl

Offline laserclip

• *
  • www.laserclip.pl
Działa !!!! o jeeeee  z fixem - wystarczy podmienić pliki :).

Net framework 4.0 odwołuje się do zewnętrznych dll (desastersoft) które nie wspierają Net framework 4.0
Dopisanie do pliku Launcher64.exe.config
useLegacyV2RuntimeActivationPolicy="true"
powoduje że jednak działają.

to jest moc wspólnego działania  :evil:  odpaliłem misje - wszystko się ładuje - na święta sprawdzi się czy nie ma jakiś większych baboli podczas misji  . 
« Ostatnia zmiana: Grudnia 19, 2017, 20:50:32 wysłana przez laserclip »
G.SKILL 16GB  3200MHz, MSI GeForce RTX 2070 Super Gaming X, Lg 27gl850,  Freetrack Laserclip

Offline laserclip

• *
  • www.laserclip.pl
Odbyłem 1 misje i powiem wam że kampania z nowymi texturami ziemi + Reshade = bajka :) jakbym grał w coś całkiem nowego - gra naprawdę jest zmieniona - samoloty pięknie się rozpadają - trafiłem jednego w owiewkę - genialnie odpadła - w ogóle czuć że mechanika tego wszystkiego jest inna - czuć zmianę podczas gry - Rewelka.

Co zauważyłem - temperatura wody i oleju.
W starej wersji,  woda zawsze miałem przynajmniej 90 C na pół otwartej chłodnicy teraz między 75-82 .
Olej - w starej wersji czy miałem na 100% otwarte czy na 60% zawsze oscylowała 90-93 stopnie
teraz na 100 % otwarta 80 stopni a nawet mniej - widać że silnik bardziej reaguje na zmiany chłodnicami niż wcześniej - że ma to wpływ.

W ferworze walki przegrzałem troszkę silnik do 3000 obrotów i zaczął się trząść jak traktor
- w starej wersji po kilkunastu minutach lotu silnik przestawał działać - teraz spokojnie doleciałem do bazy i wylądowałem.
Huk artylerii też jest chyba inny - mocny - konkretny

Zapewne jak się człowiek rozegra to dopiero odkryje wszystkie smaczki jakie są zaimplementowane w grze - szczerze polecam :)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Kampanie Deasersoft z IL-2 CoD Blitz (4.5)
« Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 19, 2017, 22:29:56 »
Dzięki, sprawdzę, super, ze działają te kampanie na nowo. Akurat na święta ;>.

ps.
Co do temperatur - też to zauważyłem, co ciekawe, w nurku, spadały gwałtownie, teraz ani drgną (mowa o Bf-109). Trzeba w tym temacie zapodać wątek na ichniejszym forum.
Przy otwartych chłodnicach plus przepustnica i obroty na minimum powinno tam być co najmniej przynajmniej 40-50st C, a nie tak jak jest.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 19, 2017, 22:44:13 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 20, 2017, 10:21:05 »
Działa !!!!

A tak z ciekawości instalowałeś na nowo od zera do Blitza 4.5, czy po prostu poprzenosiłeś pliki związane z kampaniami z CoD 4.312?

www.yoyosims.pl

Offline laserclip

• *
  • www.laserclip.pl
« Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 20, 2017, 18:25:12 »
Na nowo od zera. Nie byłem pewien jak to wszystko zatrybi, więc wolałem wszystko na świeżo, aźniej z kopi 4.3 ewentualnie coś przenieść. Ale generalnie nie wiem czy da radę przenieść rozpoczętą już kampanie, więc i tak będziesz grał chyba od początku - więc lepiej czystą. W wolnej chwili postaram się sprawdzić czy da radę przenieść mój stary profil z Desastersoft z 4.3 do 4.5, trzeba by było rozkminić gdzie on to trzyma.

Zlituj się z tym bełkotem, napraw spację, zapoznaj się do czego służy przecinek i kropka, a przed wysyłką przeczytaj to co napisałeś żeby innym oczy nie krwawiły. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 20, 2017, 18:46:02 wysłana przez KosiMazaki »

Offline laserclip

• *
  • www.laserclip.pl
« Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 20, 2017, 19:18:01 »
Ok już wiem. Tak jak napisałem wcześniej tylko Mazak skasował ;). Za historie odpowiada plik "desastersoft_pilot_db" .
U mnie jest to w "C:\Users\mm\Documents\1C SoftClub\il-2 sturmovik cliffs of dover\mission\campaign\desastersoft" .

Po podmianie z 4.3 do 4.5 widzi całą moja historię.

Żebym czasem nie zaczął kasować, bo może zrobić się smutno... Mazak.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 20, 2017, 20:37:54 wysłana przez KosiMazaki »