Z schematu montażowego wynika, że 1 układ Attiny steruje dwoma LCD. Są 2 opcje łączówek dla LCD nie pamiętam z czego to wynika może z kolejności wyprowadzeń (na montażowym są ozn. pin 1,2 ?? ). Druga sprawa to wersja wsadu ja był raczej sugerował v2 lub v3. Kolejna sprawa to testy w HSC, rozpocznij od LED podpiętego do simOUT. Ustaw konfigurację Attiny pod LED i testuj (zapal, zgaś). Jeśli to opanujesz to konfiguruj LCD i po konfiguracji testuj wpisując np. cyfry lub litery.
Co do informacji to może być problem, ponieważ to było robione lata temu i teraz już stosujemy inne kontrolery. Autor projektu
codeking napisał instrukcje, ale nie wiem gdzie je szukać. Podobnie z Zającem, który raczej jest na innym forum
http://forum.pl-vacc.org.pl/viewtopic.php?f=68&t=30156Możesz mieć problem, jedyna rada to tak jak wspomniałem nauka HSC metodą prób i błędów. Jak już opanujesz testowanie np. LCD to następny problem przechwytywanie danym z symulatora Zając stosował go w FSx o ile mnie pamięć nie myli.