Autor Wątek: X-PLANE 11 na platformie MAC OSX  (Przeczytany 3014 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

X-PLANE 11 na platformie MAC OSX
« dnia: Stycznia 20, 2018, 16:26:17 »
Witam wszystkich pilotów !!!
Czy są tu osoby używające X-Plane v.11 na komputerze MAC z systemem OSX ?
Osobiście używam komputera Mac Pro (Late 2013):
Procesor 3,5GHz 6_Core Intel Xeon E5
Pamięć 64GB 1866MHz DDR3
Grafika AMD FirePro D500 3GB
i ... niestety nie osiągam rewelacyjnych parametrów grafiki :(
Zapraszam do dyskusji, może ktoś poradzi mi jakie powinienem zastosować ustawienia.

Poszukuję użytkowników zewnętrznych kart graficznych, np. BIZON BOX 3 lub podobnych. Czy miał ktoś styczność z takimi kartami ? Jak się spisują jako zewnętrzne dodatkowe karty graficzne ? Parametry ich wyglądają imponująco, cena niestety też. Jeśli podejmę decyzję o zakupie chciałbym być przekonany, że na 100% spełni moje oczekiwania.

Pozdrawiam, rafalmax

rafal.wierzbicki2015@gmail.com

X-PLANE 11 na platformie MAC OSX
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 20, 2018, 16:38:30 »
MacBook Pro 2017 - w porównaniu z PC jest tragedia XP 11 chodzi, ale cieniutko. XP10 znośnie, ale tylko w wyspiarskim otoczeniu i przy Cavoku. Korzystam więc tylko z XP10 i IXEG bez żadnych zewnętrznych scenerii i raczej o późnej symulacyjne porze (brak cieni przyspiesza). Wtedy dopiero osiągam 30 fps przy zadowalającej mnie rozdzielczości i wygładzaniu.

Nadzieją jest instalacja Windows  10 w dual boot - podobno działa. Zainstalowałem w ten sposób Ubuntu i jestem bardzo zadowolony, ale w przypadku XP nie sądzę, aby wzrost wydajności był większy niż 30% (taką różnicę miałem na komputerze stacjonarnym z zainstalowanym w dual boot Windows i Hackintoshu ).

Odp: X-PLANE 11 na platformie MAC OSX
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 20, 2018, 16:43:53 »
Witam,
z góry przepraszam, nie chce wyjść na ignoranta:
Ja używam Mac’a Pro, tzw. „rury”. Nie znam dokładnej konfiguracji Twojego komputera, ale porównywałem z zainstalowanym X-Plane na Mac Book Pro u kolegi i tez nie wypadło to lepiej. Wyglada na to, ze mój Mac Pro jest wydajniejszy, ale to i tak „lipa” :(

Ponawiam prośbę: czy miał ktoś możliwość przetestowania zewnętrznej karty graficznej do komputera Mac?