Autor Wątek: DCS: World 2.5 (wersja stabilna)  (Przeczytany 46518 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: DCS: World 2.5...(wersja stabilna)
« Odpowiedź #240 dnia: Maja 01, 2018, 17:33:00 »
Hmmm, nie wiem, czy nie znalazłem przypadkiem jakiegoś buga, niech ktoś sprawdzi na 2.5 RC.
Misja w edytorze, zestrzelenie jakiegoś transportowca za pomocą działek (test z M2000C i A-10A), np. An-26 (Russia).
Jak spadł, wychodzę i mam czarny ekran (czyli nie mam podsumowania). Jak wybiorę myśliwiec po drugiej stronie jest okej.
Dałem Repaira ale nic nie pomogło.

Jakby coś misja do testu https://forums.eagle.ru/attachment.php?attachmentid=183720&d=1525190225 , wrzucamy w C:\Users\xxx\Saved Games\DCS\Missions .
« Ostatnia zmiana: Maja 01, 2018, 18:01:05 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #241 dnia: Maja 01, 2018, 18:24:07 »
U mnie, czy to w tej misji podanej wyżej, czy stworzonej własnej, nie ma problemu. Testowane na F-15, Mirage-2000 i A-10A. Zestrzelenie z działka, wyjście i dostaję podsumowanie. Ostatnio pobrałem ReShade'a, i z nim czy bez niego, bez różnicy, czyli na pewno nie jest winny.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #242 dnia: Maja 01, 2018, 18:31:57 »
U mnie też ok. Tylko, że ja mam betę.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #243 dnia: Maja 01, 2018, 18:36:40 »
Hmm, dziwne zatem, no fakt, nie znalazłem podobnego tematu u ED'ków. Ale w logu mam np.:

2018-05-01 15:52:02.331 ERROR   GRAPHICSVISTA: Can't open model AN-26B-OBLOMOK-WING-R.
2018-05-01 15:52:19.600 ERROR   GRAPHICSVISTA: Can't open model AN-26B-OBLOMOK-WING-L.

Czyli jakby czegoś brakowało.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #244 dnia: Maja 05, 2018, 10:17:48 »
Panowie, czy wszystkie (zapisane) opcje dotyczące przypisanych (swoich skrótów) i ustawień joya są w C:\Users\xxx\Saved Games\DCS\Config\Input (i tam są już nazwy modułów)?
Chyba muszę zrobić reinstalkę DCS'a. Co jakiś czas wychodząc z misji nie mam właśnie podsumowania tylko freeza i czarny ekran zamiast debriefing. Nie widzę podobnych zgłoszeń na Blue forum, więc to raczej coś u mnie.
Może przed instalacją nie do końca wyczyściłem wszystko z wersji 1.5 i 2.1 i coś się gryzie właśnie z ustawieniami, nie wiem.

Kiepskie jest to, że nie można sobie po prostu pościągać plików i je mieć gdzieś na dysku, za każdym razem trzeba ściągać wszystko, blee.

www.yoyosims.pl

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #245 dnia: Maja 05, 2018, 11:21:30 »
Tak. Cała klawiszologia (folder Input )jest właśnie tam. Ja na wszelki wypadek kopiuję ją sobie co jakiś czas (aktualną) w osobne miejsce, ale to nie jest konieczne.

« Odpowiedź #246 dnia: Maja 05, 2018, 12:05:31 »
YoYo, a "święta trójca": a) cleanup, b) repair i c) wywalenie Saved Gamesów po uprzednim zachowaniu sobie ważnych rzeczy, nie pomaga? Teoretycznie powinno to doprowadzić grę do stanu zero bez konieczności reinstalowania.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #247 dnia: Maja 05, 2018, 12:41:07 »
Wlasnie to nie pomoglo, jeszcze moze wywale saved games i porobie sobie od nowa. Te ktore mam powstaly na bazie tych co byly ale...je uakatualnialem i zapisywalem pod 2.5.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #248 dnia: Maja 05, 2018, 14:26:40 »
I dlatego używam mappera i tam zapisuje ustawienia , nic w DCSie. "Kwiatkom" z DCSa mówię BASTA !
Żeby latać Falconem BMS trzeba dorosnąć ... i nie mówię tu o wieku ...

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #249 dnia: Maja 05, 2018, 14:39:21 »
Ale o czym my tu. Ustawienia kontrolerów siedzą tam, gdzie jakiekolwiek odinstalowanie czy ponowne zainstalowanie gry nic tam nie zmienia. Po każdym zachowaniu tworzy się nowy plik. To jest akurat b. dobre rozwiązanie w przeciwieństwie do praktycznie wszystkich innych simów, gdzie te ustawienia siedzą w katalogach gry. Nieraz mi się zdarzyło, że po odinstalowaniu czy to RoFa, CloDa czy BoXa ustawienia szły w diabły bo zapomniałem je skopiować.

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #250 dnia: Maja 05, 2018, 14:47:23 »
A tak przy okazji. Mustang znów zaczyna "mieszać". I jak zwykle z dobrym skutkiem.
https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=207541

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #251 dnia: Maja 05, 2018, 14:55:33 »
I dlatego używam mappera i tam zapisuje ustawienia , nic w DCSie. "Kwiatkom" z DCSa mówię BASTA !

Tzn? Co masz na mysli? Jak funkcja nie ma komedy to co daje ten mapper?

www.yoyosims.pl

Poko

• Gość
« Odpowiedź #252 dnia: Maja 05, 2018, 18:42:46 »
"RS Mapper" (lub "SV Mapper") to zewnętrzny program podpisujący klawisze pod przyciski HOTASa lub innych urządzeń (MFD'ki, UFC/ICP, itp.), więc jeśli funkcja nie ma domyślnej komendy w DCS to jej nie podpiszesz, ale to akurat rzadkość. Pozostaje tylko podpisać osie w opcjach sima.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #253 dnia: Maja 05, 2018, 20:07:24 »
"RS Mapper" (lub "SV Mapper") to zewnętrzny program podpisujący klawisze pod przyciski HOTASa lub innych urządzeń (MFD'ki, UFC/ICP, itp.), więc jeśli funkcja nie ma domyślnej komendy w DCS to jej nie podpiszesz, ale to akurat rzadkość. Pozostaje tylko podpisać osie w opcjach sima.

Czyli to samo co TH TARGET... to jedyne zdrowe podejście ;>.
Kwestia właśnie, że przecież nie wszystko ma skróty, więc Input i tak trzeba kopiować.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #254 dnia: Maja 05, 2018, 21:50:29 »
A tak przy okazji. Mustang znów zaczyna "mieszać". I jak zwykle z dobrym skutkiem.
https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=207541

Tylko jest jeden poważny minus tego typu modów pod 2.5 - jak zmieniają się pory roku (teraz zależy to od miesiąca, w 1.5 było inaczej) mieszają się tekstury (pod drzewami), więc w lato masz brązowe ;\.
Pomaga tylko restart DCS.

www.yoyosims.pl