Cześć,
Kupiłem sobie PA vol. 1 od DD, tym razem dla X-Plane 11 żeby mieć porównanie do P3D v4.1.
Krótko mówiąc - jest petarda, szczególnie nocą. Mam natomiast problem z domyślną fototeksturą, o ile ta która pokrywa najbliższe otoczenie pasa startowego jest ostra jak żyleta to kolejna która pojawia się trochę dalej i kończy się dopiero na obszarze który obejmuje dodatek jest tragiczna. Nie wiem bo jakiego grzyba firma DD daje takie słabe fototekstury, zrobili to dla FSX, P3D a teraz w X-Plane.
O ile jeszcze w FSX czy P3D jestem w stanie to zrozumieć o tyle w X-Plane gdzie każdy korzysta z fototekstur pobranych via Ortho4xp itp. to dla mnie nieporozumienie. Najbardziej w oczy razi dysproporcja w rozdzielczości pomiędzy dwiema zastosowanymi fototeksturami.
W FSX i P3D ten problem dało się łatwo rozwiązać, wystarczyło odpowiednie pliki .bgl usunąć żeby pozbyć się tego dziadostwa. Niestety w X-Plane nie mogę tego ogarnąć. Znalazłem na forum DD poradę która mówi, że należy w pliku .ini zmienić:
SCENERY_PACK Custom Scenery//DD Polish Airport vol.1 Terrian/
change to
SCENERY_PACK_DISABLED Custom Scenery//DD Polish Airport vol.1 Terrian/
Niestety ale w moim przypadku to nic nie daje, nadal moje ZL17 jest przykryte(?) tą domyślną fototeksturą z dodatku.
Czy wie ktoś z Was jak sobie z tym poradzić?