Autor Wątek: Latanie kooperacyjne na śmigłowcach  (Przeczytany 27961 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Latanie kooperacyjne na śmigłowcach
« dnia: Lutego 13, 2018, 13:48:08 »
Cześć i czołem!

W związku z graficznym odnowieniem mapy Kaukazu przez ED, wróciłem do latania nisko i powoli. Krótka piłka - czy wśród społeczności znalazłyby się osoby chętne do polatania helikopterami przerobionych pod multi kampanii Ka-50/Mi-8? Jeśli tak, mogę przerobić kilka misji dla testu. Osoby chętne proszę o odpowiedź w tym temacie wraz z określeniem rodzaju preferowanego śmigłowca.

Salut,
Barti

Odp: Latanie kooperacyjne na śmigłowcach
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 13, 2018, 15:45:15 »
Moją odpowiedź już znasz, a śmigłowiec Ka-50.

« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 13, 2018, 15:55:16 »
Ja się piszę na Mi8 ale bez opcji lądowania. :)

« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 13, 2018, 17:55:27 »
Cześć Wam,

jestem jeszcze laikiem w lotach na KA-50 ale jek macie dużo cierpliwości i daru nauczania to bym chętnie dołączył.

Pozdrawiam

« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 13, 2018, 21:36:58 »
Hej, ja też jestem nowy, ale na Mi-8 bym chętnie polatał z kimś. Może być z lądowaniem ;). Nie wcześniej jednak jak w przyszłym miesiącu, bo jestem poza domem. Super, że ktoś pomyślał o poczciwych heli!

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

« Ostatnia zmiana: Lutego 13, 2018, 23:09:07 wysłana przez =OPS=boski qrdl logos »
--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 13, 2018, 23:01:48 »
Cześć Wam,

jestem jeszcze laikiem w lotach na KA-50 ale jek macie dużo cierpliwości i daru nauczania to bym chętnie dołączył.

Pozdrawiam

Cześć Sadow,

laik, czy szpec - wszyscy są mile widziani. Założenie jest takie, że zaczynamy od prostych misji, a z czasem awansujemy do coraz bardziej skomplikowanych. Tak zresztą prowadzić będzie nas linia fabularna kampanii, także jeśli ktoś czegoś jeszcze na danym śmigłowcu nie potrafi, to będzie czas to nadrobić. Przerobiłem dzisiaj pierwszą misję. Jest to lot zapoznawczy w którym poznajemy topografię terenu na którym przyjdzie nam wykonywać zadania. Niedługo wrzucę dokładniejszy opis i kilka zdjęć. Stay tuned!

Barti

« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 14, 2018, 07:27:45 »
I ja chętnie dołączę, ale szkolenie potrzebne bom daaaaawno nie latał.Ka-50.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 14, 2018, 10:16:00 »
UH-1 i Ka-50 stoją w hangarze więc...pytanie na kiedy mam przygotować wiatraki?

« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 14, 2018, 10:29:56 »
Barti, a może tak dzisiaj zrobić jakąś misję szkoleniową lub czwartek? Mogę postawić parę Ka-50 na lotnisku i zaraz obok jakieś ciężarówki do ostrzału. Dziś może być jakieś przypomienie podstaw, ustawienie joysticków, trymowanie, zawis, no sam nie wiem co jeszcze ale chętnie pomogę w postawieniu serwera czy czymś takim...
Prywatnie jeśli chodzi o śmiglaki, to najchętniej kiedyś Mi-24, tylko szkoda że to będzie sztywne działko :(  . Kiedyś ktoś coś o AH-1 Cobrze pisał, ale to chyba bajania tylko były...
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 14, 2018, 10:48:22 »
Jestem za, dobry pomysł :).

« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 14, 2018, 10:50:08 »
Witajcie,

ja jestem również gotowy do lotu. Przez kolejne półtora tygodnia jestem dość elastyczny czasowo bo mam urlop! :)

Pytanie: w jaki sposób odbywa się komunikacja w grze?

« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 14, 2018, 10:51:22 »
Dzięki za zainteresowanie tematem! Jeśli chodzi o trening, to dzisiaj zrobię misję w konwencji poligonu, która posłuży nam do nauki. Ja dzisiaj odpadam z lotów, ale jutro bądź w piątek z chęcią się pojawię. Preferowane maszyny to Ka-50, albo Mi-8. Skoro docelowo latać będziemy fabularną kampanię po czerwonej stronie mocy, to chciałbym, aby i maszyny były zgodne z realiami.

« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 14, 2018, 10:51:51 »
Forumowy Discord, informacja o lataniu jest we wspólnym lataniu online. Zazwyczaj jest to gdzieś ok. 21:30, tak mniej więcej.

Darth_Worm

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Lutego 14, 2018, 16:45:25 »
Ja mam wszystkie śmigłowce, z równy powodzeniem mogę latać po stronie Blue jak i po Red. Jeżeli kampania wymaga Mi-8, też mogę tym bangbusem powozić.
« Ostatnia zmiana: Lutego 14, 2018, 17:01:07 wysłana przez KosiMazaki »

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: Lutego 14, 2018, 18:14:18 »
7WEDS też z chęcią by się podłączyła. Na_razie jednak ze względu na miejsce na dysku czekamy aż wyjdzie wersja "RELASE".
« Ostatnia zmiana: Lutego 14, 2018, 19:29:23 wysłana przez KosiMazaki »
FS 2004/FSX  DCS  BMS  TOH  ARMA3