Autor Wątek: Kingdom Come: Deliverance  (Przeczytany 31006 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

qrdl_logos

• Gość
Odp: Kingdom come: Deliverance
« Odpowiedź #30 dnia: Lutego 22, 2018, 17:04:58 »
Też polecam poczekać na patch 1.3 za 2-3 tygodnie, pewnie zlikwiduje 90% bugów.

BTW: Serwis Eurogamer oskarżył twórców Kingdom Come o rasizm, bo w grze nie ma Murzynów ...

http://www.eurogamer.net/articles/2018-02-20-kingdom-come-deliverance-review

Dokładnie ta sama historia była z Widźminem.

Powstanie serwer europedał i będzie się promował w podobny sposób: dlaczego w grze nie ma coming outów?!  :evil:

« Odpowiedź #31 dnia: Lutego 22, 2018, 19:21:18 »
Ciekawe co by zrobili jakby murzyn był... niewolnikiem? Na inną rolę chyba nie mógłby liczyć.
Skandal! Rasizm! Powinien być dziedzicem czeskiego tronu. A myślisz, że dlaczego Zawiszę nazywali Czarnym?

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: Lutego 22, 2018, 19:43:53 »
Skandal! Rasizm! Powinien być dziedzicem czeskiego tronu. A myślisz, że dlaczego Zawiszę nazywali Czarnym?

No to go po chamsku nazwali. Powinien być Zawisza Afro albo Zawisza AfroEuropejczyk. W ogóle ja chcę oprotestować sytuację podobną, która mnie bulwersuje. Z co drugiej reklamy słyszę "Czarny bez". Skandal! Dlaczego odmawiają Murzynom przyrodzenia?!

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #33 dnia: Lutego 22, 2018, 20:32:58 »
Spokojnie Panowie, są już mody:

https://www.nexusmods.com/kingdomcomedeliverance/mods/159 Buhaha.

Przypomina mi to: https://www.youtube.com/watch?v=qe7hqU9BGzY i komentarza nie wymaga.

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #35 dnia: Lutego 23, 2018, 09:03:53 »
Adrian Chmielarz to delikatnie rzecz ujmując nie jest do końca "normalny". Wystarczy poczytać o nim opinie w necie. Taki tam troll. Aczkolwiek Zaginięcie Ethana Cartera nawet mu wyszło.

Natomiast cała sytuacja jest kuriozalna, gdzie ludzie się w tym wszystkim pogubili - zdziwaczeli. Kiedyś nikt sobie d...y nie zawracał takimi pierdołami. Jak gra była dobra to byłą dobra, a teraz nie, musi się ktoś na siłę do czegoś doczepić. Czesi stworzyli świetną grę i jak się komuś nie podoba to niech nie gra/kupuje.
« Ostatnia zmiana: Lutego 23, 2018, 09:10:45 wysłana przez KosiMazaki »
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #36 dnia: Lutego 23, 2018, 09:45:58 »
Adrian Chmielarz to delikatnie rzecz ujmując nie jest do końca "normalny". Wystarczy poczytać o nim opinie w necie. Taki tam troll. Aczkolwiek Zaginięcie Ethana Cartera nawet mu wyszło.

Natomiast cała sytuacja jest kuriozalna, gdzie ludzie się w tym wszystkim pogubili - zdziwaczeli. Kiedyś nikt sobie d...y nie zawracał takimi pierdołami. Jak gra była dobra to byłą dobra, a teraz nie, musi się ktoś na siłę do czegoś doczepić. Czesi stworzyli świetną grę i jak się komuś nie podoba to niech nie gra/kupuje.

Idąc tym tokiem myślenia, wkrótce, o ile nie już, dojdziemy, że Bitwa pod Grunwaldem J. Matejki to przejaw czystego rasizmu. Ja tam Murzyna nie widzę LOL.
Opcje są dwie, albo ktoś jest tak głupi (co powinno być już skilowane na samym początku), albo to celowe działanie na reklamę albo portalu albo gry KC:D.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #37 dnia: Lutego 23, 2018, 09:50:14 »
Kiedyś nikt sobie d...y nie zawracał takimi pierdołami. Jak gra była dobra to byłą dobra, a teraz nie, musi się ktoś na siłę do czegoś doczepić.
Przypomniał mi się Codename: Panzers i bul dupy w polskich mediach. To było 14 lat temu.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #38 dnia: Lutego 23, 2018, 09:58:53 »
To był taki sam problem, gra była dobra to trzeba było się czepić czegoś. Miałem raczej na myśli czasy Wolfensteina gdzie baba z cyckami na wierzchu w mundurze SS biegała i nikt nie zauważył problemu, ale fakt potem w Enemy Territory murzyn już był.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #39 dnia: Lutego 23, 2018, 10:02:44 »
Ja widzę drugą stronę medalu - nikt poważny tego serio nie traktuje, a za to gra ma dobrą, dodatkową i darmową promocję.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

« Ostatnia zmiana: Lutego 23, 2018, 10:10:19 wysłana przez KosiMazaki »
--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

« Odpowiedź #40 dnia: Lutego 23, 2018, 10:20:25 »
Zmieniając temat. Jak ktoś grał w Wieśka to powinien załapać.

« Odpowiedź #41 dnia: Lutego 23, 2018, 13:18:43 »
W grze jest podobno kilka takich easter eggów, m.in. odwołań do Wiedźmina ;)

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #42 dnia: Lutego 23, 2018, 13:57:09 »
A wracając do Murzyna to link powyżej nie działa. No i okazuje się, że prawidłowo to nie jest żaden Murzyn, tylko Afro-Czech (African-Bohemian).

https://pcgamesn.com/kingdom-come-deliverance/kingdom-come-deliverance-inclusive-mod
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #43 dnia: Lutego 23, 2018, 15:04:13 »
A odbiegając jeszcze raz od murzynów to gra ktoś w tą grę na padzie? Gry jeszcze nie kupiłem, a ostatnio mam wstręt do grania w normalne gry siedząc w kokpicie. Wolę na wyrku z padem w ręce i 2 metrowym obrazem na ścianie. Da się grać komfortowo bez WSADa i myszy?

« Odpowiedź #44 dnia: Lutego 24, 2018, 09:17:52 »
Gra wyszła też na konsole więc na pewno, zastanawiałem się nawet czy nie zagrać ma padzie normalnie, przy biurku, bo może być trochę łatwiej kontrolować kierunki w walce.