Autor Wątek: Kingdom Come: Deliverance  (Przeczytany 31034 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Kingdom come: Deliverance
« Odpowiedź #46 dnia: Marca 30, 2018, 23:07:01 »
No i kolejna, latka nr 1.4.1. https://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=108635 . Tekstury HD tez sciagnalem ale jakis wielkich roznic nie widze (zaznaczone w opcjach HD).

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Kingdom come: Deliverance
« Odpowiedź #47 dnia: Maja 08, 2019, 00:06:53 »
Nadrabiam zaległości. Już 87h za mną więc zdanie mam wyrobione. Może to nie Wiesio (w sensie zaskakujących zwrotów akcji, questów i dojrzałości produkcji) ale KCD to bardzo porządny tytuł na naprawdę masę godzin, z kupą przygód, questów i fajnym wątkiem głównym. Oczywiście magii tu nie ma, to taki symulator rycerza (którym nota bene dopiero sami musimy się stać), taka średniowieczna ARMA. Gra jest dość trudna, nie wybacza, jednocześnie jak już rozwiniemy swoją postać to zaczyna być z górki. Walka jest początkowo trudna do opanowania. Potem jest już tylko lepiej - ale co też jest fajne - nie daje nam wciąż swobody. Wszystko jest możliwe i czasem błąd może spowodować utratę życia w walce z byle chłystkiem. Tak na moje jestem gdzieś w połowie tego tytułu (staram się zaliczać wszystkie zadania poboczne albo ich większość), a od czasu premiery wyszło kilka DLC, a kolejny w drodze (Woman's lot - gdzie zagramy Teresą). Po tych wszystkich patach gra chodzi naprawdę nieźle, bez jakiś CTD itp., przy tym wygląda naprawdę cudnie. Klimat też jest. Czesi nie mają się czego wstydzić, a ponoć KCD 2 w drodze Mości Panowie :).

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
Odp: Kingdom Come: Deliverance
« Odpowiedź #48 dnia: Maja 08, 2019, 10:17:46 »
Ja tam nadal mam czasami CTD w KCD. :)    Za mną dopiero niecałe 20 godzin gry i trzeba przyznać, że jak tylko jest dwóch-trzech wrogów, to jedyną moją opcją jest ucieczka. Na koniu mogę jeszcze odjechać trochę, odwrócić się przodem i palnąć strzałą przeszywającą, mając nadzieję na zabicie choć jednego gada. Za to ostatnio nie mam problemów z kasą, odkąd się przekonałem, że złodziejstwo popłaca... Wręcz mogę powiedzieć, że kasy mam jak lodu, nawet ubrany już jestem porządnie. Tylko zdolności bojowe mierne. :)   W głównym wątku nawet doszedłem do walki w obozie Kumanów, ale musiałem się wycofać - spróbowałem N razy i zawsze ginąłem, prędzej czy później... Teraz robię wszystko naokoło by się trochę podszkolić i dopiero w walce w obozie się zmierzyć sam ze sobą. :)

Co do porównania z W3 - on jest nadal lepszy, ale rzeczywiście klimat KCD też ma świetny i aż chce się jeździć tam po świecie a nie używać drogowskazów / szybkiej podróży. Dodam też, że efekty pijaństwa w KCD biją na głowę te w W3 - tu świat rzeczywiście się kolebie na maksa i ledwo da się iść. Dobrze im to wyszło. ;)

No i najważniejsza sprawa - tu czuć upływ czasu, to ma sens, tu najczęściej się nie wybiorę wieczorem w drogę, bo jak wyląduję po ciemku w lesie, to może być różnie. Do łóżeczka, przed snem lektura, potem kima, a z rana jedzonko, umycie w bali i w drogę. Pięknie. I życiowo.

Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #49 dnia: Maja 08, 2019, 11:45:09 »
Podszkol mistrzowską obronę i używaj eliksiru Bycza krew, a będziesz kozak i żaden ci nie podskoczy.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #50 dnia: Maja 08, 2019, 21:33:46 »
No i najważniejsza sprawa - tu czuć upływ czasu, to ma sens, tu najczęściej się nie wybiorę wieczorem w drogę, bo jak wyląduję po ciemku w lesie, to może być różnie. Do łóżeczka, przed snem lektura, potem kima, a z rana jedzonko, umycie w bali i w drogę. Pięknie. I życiowo.

No tak, trzeba planować wszystko jak to w życiu. Ja już tyle spałem, że normalnie powinna być jakaś jesień albo zima ;). Przydałyby się tutaj pory roku na pewno. Realizm pełną gębą :].
To co mnie nerwi czasem to tytanowe krzaki, przez które nie idzie jak przejść.

Ścieżkę wybrałem podobną, dziarski i prawy rycerz za dnia, szumowania i złodziej nocą ;>>>>. Nie lubią mnie przez to większości miasteczek, ale teraz poprawiam reputację pomagając dziewojom za dnia i nocy ;D.

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #51 dnia: Maja 08, 2019, 23:33:17 »
Już mnie ostatnio straż w mieście przeszukała, na szczęście pozbyłem się wcześniej fantów. Niech łapią innych frajerów. :)        Trafiłem ostatnio na przedziwne ograniczenie - okazało się, że nie można zabić ani nic zrobić temu urzędnikowi z klasztoru. Ważny NPC, i napaść się go nie da. A tak sobie fajnie wymyśliłem, że go usunę, bo drań z niego...

A widzieliście tego agregata? Niezły początek, obrabować całą wioskę już na początku gry. Kasy ma jak lodu. :)

https://www.youtube.com/watch?v=m6I3oFcbGnM
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #52 dnia: Maja 10, 2019, 20:25:44 »
Premiera ostatniego dodatku do KDC: A Womans Lot przesunięta, ale dalej to ten miesiąc:
https://www.gram.pl/news/2019/05/10/ostatnie-dlc-dla-kingdom-come-deliverance-oraz-royal-edition-ukaze-sie-z-opoznieniem.shtml

Pogramy Ciri, tfuuu, Tereską ;D.

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #53 dnia: Maja 10, 2019, 21:44:44 »
Ale w tym screen'ie to nie jest Teresa, albo mi gra wygenerowała jakąś inną dziewczynę. ;)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #54 dnia: Maja 11, 2019, 07:54:56 »
Ale w tym screen'ie to nie jest Teresa, albo mi gra wygenerowała jakąś inną dziewczynę. ;)

Nie, to jakiś screen z KDC po prostu, tu masz rozgrywkę np. https://youtu.be/5o6uqxJD_Ts?t=65 , będzie też piesio ;D.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #55 dnia: Maja 21, 2019, 00:23:11 »
A tymczasem Przybysławice w rozbudowie ;D.
Wszystko wykarczowane pod wiochę, można coś budować.

DLC From The Ashes.

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #56 dnia: Maja 21, 2019, 08:28:21 »
Zaczynam mieć braki interesujących questów. W głównym wątku mam mieć atak na obóz Kumanów, i już tego próbowałem, za słaby jestem na bitwę a potem na walkę z "bossem". Trzeba wcześniej poćwiczyć mieczem i/lub łukiem. I co mi zostaje? Jeździć drogami czekając na napady oraz zadania z Ratajów (zabij tego herszta, zabij tamtego). A może walka na arenie? Jest jakiś sposób na ulepszenie swoich mocy w walce na miecze, czy też ze względu na ogólną moja dupowatość użycia pada i tak zawsze dam ciała? W sumie jak nie przejdę obozu Kumanów w Przybysławicach, to chyba niedługo mogę się zbierać i kończyć... zostaną mi tylko zadania złodziejskie i zbałamucenie Teresy. :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #57 dnia: Maja 21, 2019, 08:44:00 »
Zaczynam mieć braki interesujących questów. W głównym wątku mam mieć atak na obóz Kumanów...

To nie gra, w której lecimy na hordę wrogów z pałką i rozwalamy wszystkich jednym kichnięciem ;D. Trzeba do tego przywyknąć.
Jak masz już ze 3 przeciwników to marne szanse na przeżycie, jak to w życiu. Nawet jeśli jesteś na jakiś wysokich poziomach.
W tej grze trzeba mocno uważać i decyzje podejmować nieco bardziej życiowe niż gemingowe ;). Nie chcę spojlerować i psuć zabawy, dojdź sam do tego. Pomyśl co byś zrobił z tymi Kumanami w życiu realnym (nawet jeśli to by nie było zbyt honorowe), atak od frontu to samobójstwo :] w każdym przypadku.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #58 dnia: Maja 21, 2019, 23:25:55 »
Ps. jakby ktoś czegoś szukał, tu tutaj taka mapka dla noobów ;) https://kingdomcomemap.github.io/#3/2047.00/1924.00 .

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #59 dnia: Maja 22, 2019, 08:38:54 »
Niezła jest, szacun dla twórców. Choć chyba nie wszystko tam jest, ostatnio byłem w Bandit Camp na południowy wschód od Rataj, a nie ma go na mapie. ;)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.