Autor Wątek: Nvidia RTX (przyszłość w grafice)?  (Przeczytany 71297 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Nvidia RTX (przyszłość w grafice)?
« Odpowiedź #150 dnia: Stycznia 20, 2019, 22:36:52 »
Tylko informuję, że na ten program też bywają przeceny.
A przy okazji. W chwili trwania przeceny była wiadomość o nowym module i jego wyceny. Gdyby komuś się bardzo chciało chwalić wynikiem swojego RTX mógł polować. Dla całej reszty, to nieistotne.
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

Darth_Worm

• Gość
« Odpowiedź #151 dnia: Stycznia 21, 2019, 13:01:08 »
Zakupiłem BF5, udało się po taniości na znanym serwisie zejść poniżej 90 zł, z chęci przetestowania RTX'a i jestem kompletnie pozytywnie zaskoczony.
Po aktualizacji windy do 1809, Nvidia stery 417.71, kopara opadła  :)
Ustawienia: 4K, wszystko na ultra i z wł. RTX, gra śmiga 60 FPS w HDR.
Gram na telewizorze OLED, więc więcej klatek i tak nie wyciągnę, ale to co dzieję się na ekranie to poezja dla moich oczu.
Battlefield'a gram od bety "Wake Island", z każdą odsłoną mniej lub bardziej udaną, marnuje parę godzin.
Poziom na jakim stoi obecnie po prostu wypas!
Czy RTX się przyjmie, pewnie tak, wrażenia są naprawdę super, może Nvidia rzeczywiście zrobiła skok za duży, IMHO uważam, że było warto :)   

« Odpowiedź #152 dnia: Stycznia 21, 2019, 16:17:17 »
OLED to je ono! Oby jak najszybciej pozbyło się chorób wieku dziecięcego i zeszło pod strzechy Kowalskich. Ja najbardziej czekam na monitory OLED.
Sorki za OT.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #153 dnia: Stycznia 23, 2019, 20:25:17 »
Może dlatego, że w Tomb Raiderze nie ma jeszcze obsługi RTX...

W sumie na chwilę obecną jest BF:V ze wsparciem Ray Tracingu i Final Fantasy XV z obsługą DLSS... oraz wspomniany wcześniej Quake II ;].
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #154 dnia: Stycznia 23, 2019, 22:52:50 »
Przepraszam, że się wtrącę, ale boję się, że ze mną jest coś nie teges. Czy na tym zamieszczonym demo od podrasowanego Quake'a widać coś ekstra super-duper nie wiem co? Ja nic nie widzę, stąd moja obawa. :(
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #155 dnia: Stycznia 23, 2019, 23:34:48 »
Mniejsza o to jak wygląda, ważne jak się liczy ;)
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #156 dnia: Stycznia 24, 2019, 07:46:50 »
Przepraszam, że się wtrącę, ale boję się, że ze mną jest coś nie teges. Czy na tym zamieszczonym demo od podrasowanego Quake'a widać coś ekstra super-duper nie wiem co? Ja nic nie widzę, stąd moja obawa. :(

Quake nie miał dynamicznego oświetlenia. Natomiast jak popatrzysz na demo to widać jak przy wybuchach światło się pojawia i znika, są rozbłyski, te rozbłyski padają na giwerę i resztę otoczenia, światło lamp rozchodzi się po po pomieszczeniu, są dynamiczne cienie itd. To samo woda. W wodzie widzisz wszystkie odbicia włącznie z brakiem swojego ciała (bo nie było wymodelowane). Tylko łapa jest i giwera. Wszystko to jest liczone na bieżąco i z racji wieku nie ma lipy z ilością klatek.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 24, 2019, 07:53:26 wysłana przez KosiMazaki »
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #157 dnia: Stycznia 24, 2019, 09:28:55 »
Ustawienia: 4K, wszystko na ultra i z wł. RTX, gra śmiga 60 FPS w HDR.

Jaki masz CPU? Ja nie mogę wyciągnąć więcej niż 50 klatek w pierwszych misjach na Krecie.

Darth_Worm

• Gość
« Odpowiedź #158 dnia: Stycznia 24, 2019, 10:25:30 »
X299 , i7 7800X@4,2 GHz, 32 GB 4 Channel Memory. Gra zainstalowana jest na dysku twardym tależowym z intel Optane.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

« Odpowiedź #159 dnia: Stycznia 24, 2019, 11:47:05 »
To ciekawe. Ja mam 6700k@4.5GHz. Twój jest trochę szybszy na fabrycznych ustawieniach ale po podkręceniu powinny chodzić podobnie. Na pewno miałeś włączony RTX? :).

Tutaj nie wyciągają nawet tych 50fpsów w 4K.
https://www.pcgamesn.com/battlefield-5-nvidia-rtx-2080-ti-ray-tracing-performance-update-4k-gaming#nn-graph-sheet-4k-performance

Darth_Worm

• Gość
« Odpowiedź #160 dnia: Stycznia 24, 2019, 19:54:01 »
Artykuł napisany był 48 dni temu, w między czasie, drivery zmieniły się 2 krotnie. Test robiłem na programie MSI afterburner oraz misji na poligonie. Przeszedłem kampanię tygrysem i nie zauważyłem  żadnych problemów. Dla wnikliwej analizy, zrobię jeszcze jeden test i zdam relację.
Nie jest moją intencją, aby szerzyć nieprawdę,  po prostu jestem entuzjastą nowinek i czasami ponosi mnie, zamiast dokładnie sprawdzić

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

« Odpowiedź #161 dnia: Stycznia 25, 2019, 09:26:34 »
Nie mówię że próbujesz kit wciskać, zastanawiam się tylko skąd taka różnica w wydajności przy podobnym sprzęcie. Możliwe że misje na Krecie są bardziej wymagające. Dalej jeszcze nie doszedłem w singlu więc nie mogę sprawdzić jak jest w ostatniej kampanii z Tygrysem.
U mnie MSI Afterburner pokazuje obciążenie karty 99% więc raczej CPU lub inny element kompa jej nie ogranicza.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #162 dnia: Stycznia 25, 2019, 11:55:10 »
Starszy FireStrike.
Na totalu skok o 7%, w teście graficznym +16%. Że tak powiem różnice biedne.

Wyjątkowo zacytuję obrazek.
Po przesiadce na i9 9900K + RTX 2080Ti. Na karcie już dużego wzrostu nie ma, chociaż te 1000 pkt piechotą nie chodzi, za to faktycznie na procku już różnica spora (ponad 10tyś pkt).

Przeszedłem na chłodzenie wodne, w stresie temeratury nie przekraczają 70st na procku, co jest fenomenalne (btw. polski blok od SilentiumPC Navis 280 RGB)

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #163 dnia: Stycznia 25, 2019, 12:19:54 »

Po przesiadce na i9 9900K ...

Musieliście się Redaktorze pochwalić  :evil:.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #164 dnia: Stycznia 25, 2019, 19:05:30 »
Musieliście się Redaktorze pochwalić  :evil:.

Zaraz za Tobą, stoję tuż za plecami,jak w dobrym dogu ;D.
Coś tylko zworki na RTX'ie zaczęły piszczeć, ale może muszą się dotrzeć z nową pł.główną. (edit: już ok z Asus GPUTweak II, polecam dla każdego RTX'a).
« Ostatnia zmiana: Stycznia 25, 2019, 19:20:49 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl